Utiștii se conformează mutării la Șiria. Roșu: „Jucătorii se vor adapta cum ne-am adaptat și până acum” | Gligor: „Nu avem de comentat, ne facem datoria”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 17 Feb. 2017, 11:48 Actualizat: 17 Feb. 2017, 11:49 Liga 2
Utiștii se conformează mutării la Șiria.  Roșu: „Jucătorii se vor adapta cum ne-am adaptat și până acum” | Gligor: „Nu avem de comentat, ne facem datoria”

Plecarea „Bătrânei Doamne” din oraș pentru meciurile oficiale ale părții a doua a sezonului a devenit o certitudine. Când subiectul a devenit fierbinte și s-a vorbit pentru prima oară de posibilitatea „migrării” din Arad, respectiv după primul derby al Vestului disputat în mocirlă, Laurențiu Roșu spunea că ar fi păcat să se ajungă până aici. Antrenorul UTA-ei se gândea în primul rând la suporteri, la neplăcerile provocate de deplasarea acestora în afara orașului și, implicit, la o susținere mai scăzută pentru echipa sa.

Acum, la rândul său, fostul internațional a fost pus în fața faptului împlinit și spune că se va plia noilor condiții oferite de arena „Otto Grefner” din Șiria. „Este logică alegerea conducerii, deoarece este cel mai apropiat teren pe care se pot desfășura meciuri de Liga a 2-a. Atât noi, staff-ul, cât și jucătorii, sunt sigur că se vor adapta cum ne-am adaptat și până acum. Totodată, ne bucurăm că Primăria modernizează arena <> pentru noul sezon. Cu tot inconvenientul mutării, ne bazăm pe sprijinul suporterilor. Sper să fie alături de noi, cum au fost și până acum, să ne sprijine în realizarea obiectivului. Am înțeles că cei din conducerea noastră vor pune la dispoziție autocare pentru deplasarea fanilor, iar acesta e un lucru îmbucurător”, a comentat situația Roșu.

Gligor: „Nu avem de comentat, ne facem datoria și ne conformăm”

Arădean getbeget, Alin Gligor a jucat sau s-a antrenat pe toate arenele orașului din anii ”90 încoace. A făcut-o pe „Telecom”, unde a și debutat în întrecerile de seniori, „Vagonul”, „Strungul” „ACU-Motorul” și „Francisc Neuman”. Primele trei stadioane au dispărut sub loviturile buldozerelor, iar cele din Aradul Nou și UTA nu sunt practicabile. Totuși, căpitanul Campioanei Provinciei și-a păstrat diplomația. „Noi suntem jucători profesioniști, nu avem de comentat, ne facem datoria și ne conformăm. Dacă gazonul de la Șiria se prezintă mai bine decât cel de pe Motorul, mutarea poate fi de bun augur”, a comentat fundașul de 33 de ani.

Adrian Petre, menajat pentru testul cu sârbii

Până una alta, repatriați din Spania, „roș-albii” au rămas să antreneze pe terenul doi al bazei „Motorul”, iar duminică vor disputa tot acolo, dar pe terenul unu, amicalul cu sârbii de la Dinamo Pancevo.

Pentru acest joc, Laurențiu Roșu nu-l va utiliza pe golgheterul Adrian Petre, care a suferit o accidentare în ultimul meci al UTA-ei în Spania (1-0 cu Dalian Yifang, gol marcat chiar de el), iar staff-ul medical a decis să-l menajeze cel puțin până luni. Primul diagnostic este contractură musculară, însă se tem ceva mai grav.

Altfel, Ionuț Tănase, Cristian Andor, Amir Jorza și Bogdan Burlă, fotbaliști care au acuzat probleme de sănătate mai mult sau mai puțin grave în această iarnă, și-au revenit și vor juca pentru UTA în testul cu Dinamo Pancevo.

Sursa: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 17 Feb. 2017, 11:48 Actualizat: 17 Feb. 2017, 11:49 Liga 2
Pe aceeași temă