UTA nu l-a convins pe George Țucudean să revină pe gazon și a apelat la Albert Voinea, despărțit de Turris Oltul, pentru a-și completa atacul

Călin MNERIE 08 Jan. 2021, 08:47 Liga 2
UTA nu l-a convins pe George Țucudean să revină pe gazon și a apelat la Albert Voinea, despărțit de Turris Oltul, pentru a-și completa atacul

UTA s-a despărțit de Vlad Morar și Alexandru Ioniță I în această iarnă, iar Laszlo Balint și-a dorit alți doi fotbaliști în compartimentul ofensiv. Arădenii nu au stat pe gânduri apelând la Liviu Antal, fost campion al României cu Oțelul Galați și campion en-titre cu Zalgiris Vilnius, în Lituania, dar au mai căutat un fotbalist de profil.

În acest sens, conducerea clubului arădean a mai încercat odată marea cu degetul, adică să-l convingă pe George Țucudean (29 de ani) să revină pe gazon pentru echipa care l-a lansat în fotbalul mare.

George Țucudean a refuzat revenirea la UTA

Puternicul „vârf” arădean s-a despărțit de CFR Cluj vara trecută și a refuzat oferte importante din România, de la Dinamo sau Universitatea Craiova, susținând că nu mai are rost să-și pună în pericol sănătatea, din moment ce a avut probleme cu inima în ultimii doi ani de zile. Țucudean nu a renunțat la mișcare, aleargă aproape zilnic, dar i-a refuzat elegant pe cei de la UTA, care i-au propus inclusiv o revenire treptată pe gazon, poate chiar pentru startul sezonului următor.

George Țucudean e de cinci ori campion al României cu FCSB, Viitorul și CFR (cu ultima de trei ori), de două ori golgheter al Ligii 1 și ar fi adus un mare plus pentru ofensiva echipei de la care s-a transferat în 2010 la Dinamo.

Albert Voinea merge la UTA după ce s-a despărțit de Turris Oltul

„Oficialii” arădenilor s-au repliat rapid și au oficializat relația cu Albert Voinea. Atacantul de 28 de ani s-a despărțit de câteva zile de divizionara secundă Turris Oltul Turnu Măgurele, cu care a ratat dramatic promovarea în Liga 1, în ultima secundă a meciului cu Rapid.

Fotbalistul născut în Gorj (comuna Urdari) fusese transferat de teleormăneni iarna trecută, de la Ripensia, pentru 60 de mii de euro, din postura celui mai bun marcator al Ligii a 2-a. Marcase 13 goluri pentru timișoreni, sezonul încheindu-l cu 15 reușite, dintre care una chiar împotriva UTA-ei, în play-off, la Arad. Și în tricoul lui „Ripi” înscrisese în sezonul trecut contra „roș-albilor”, în august, în succesul echipei sale cu 2-1 pe „Electrica”.

”Sunt în așteptare de oferte, să văd ce oferte pot să apară, de asta se ocupă agentul meu, Bogdan Apostu, și sper să găsim cea mai bună soluție, fie la Liga a 2-a sau chiar la Liga 1. Eu sper și la Liga 1. Sunt la o maturitate fotbalistică care îmi permite să mă gândesc, cred că aș face față fără probleme la o echipă de play-out”, a spus Voinea, pentru Liga2.ro, după despărțirea de Turris Oltul.

În prezenta stagiune, Voinea a înscris 4 goluri în 11 apariții la Turris, echipă clasată pe locul 13 la finalul anului în Liga 2. Va fi a doua aventură a lui Voinea pentru o echipă din județul Arad, după cea de la Șoimii Pâncota, în Liga 2, în sezonul 2015-2016.

Celelalte formații din cariera sa au fost: Pandurii Târgu Jiu (pentru care a și debutat în Liga 1 în sezonul 2010-2011 cu doar 11 minute jucate), Gloria Bistrița, Damila Măciuca, CS U Craiova, Metalul Reșița, CSM Râmnicu Vâlcea, Unirea Târlungeni, ACS Șirineasa (actuala Viitorul Pandurii), CNS Cetate Deva, ACS Dumbrăvița, Ripensia Timișoara și, bineînțeles, Turris Oltul Turnu Măgurele.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-alexandru-ionita-s-a-intors-la-rapid-mi-s-a-indeplinit-dorinta-imi-doresc-enorm-sa-reusim-promovarea-19163710

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-albert-voinea-vorbeste-despre-despartirea-de-turris-oltul-imi-pare-rau-relatia-mea-cu-turris-a-fost-buna-spre-foarte-buna-motivul-avalansei-de-rezilieri-si-ce-spera-ata-19163789

Călin MNERIE 08 Jan. 2021, 08:47 Liga 2
Pe aceeași temă