Unirea Slobozia întâlnește Steaua din postura de lider al Ligii 2, Adrian Mihalcea vrea să se mențină acolo: ”Prin poziția noastră, suntem favoriți, dar nicidecum nu se considerăm superior lor”

Marius ANGHEL, Petronel TUDOR 20 Oct. 2023, 17:32 Liga 2
Unirea Slobozia întâlnește Steaua din postura de lider al Ligii 2, Adrian Mihalcea vrea să se mențină acolo: ”Prin poziția noastră, suntem favoriți, dar nicidecum nu se considerăm superior lor”

Cel mai important meci programat sâmbătă, 21 octombrie, în etapa a 10-a a Ligii 2, unul dintre derby-urile acestei runde care face trecerea în partea secundă a sezonului regular, are loc la Slobozia, de la ora 11:30. Se întâlnesc Unirea și Steaua, două formații cu pretenții mari în eșalonul secund.

Ialomițenii tocmai au preluat poziția de lider în clasament, în timp ce Steaua se află abia pe locul 9, după un început modest în acest sezon, în urma multiplelor schimbări făcute în lot în vară, după ce a terminat pe locul 2, direct promovabil, însă nu a fost lăsată să urce în prima ligă din cauza formei sale de organizare.

Adrian Mihalcea, antrenorul primei clasate din Liga 2, a vorbit despre acest joc contra Stelei, unul la care accesul pe stadionul 1 Mai din Slobozia se va face cu bilete cu cost mărit.

Unirea Slobozia, pe primul loc în Liga 2 și singura echipă neînvinsă după nouă etape. Adrian Mihalcea: ”Acum presiunea va fi mult mai mare pe umerii jucătorilor”

Unirea Slobozia a învins în runda trecută liderul Ligii 2 din ultimele șapte etape, 1-0 la CSC Șelimbăr, i-a produs primul eșec în acest sezon și i-a luat locul în clasament. Acum are parte de un nou adversar dificil, chiar dacă acesta nu se află într-o situație prea bună după primele nouă etape. Steaua este un oponent de temut în orice moment, indiferent de locul pe care îl ocupă.

Trupa ialomițeană a rămas singura neînvinsă în acest sezon și a urcat pe prima treaptă a clasamentului, poziție pe care s-a mai aflat de două ori în sezonul regular trecut, unul dominat în mare parte chiar de adversarul de sâmbătă, Steaua.

”A fost destul de greu să ajungem pe primul loc în clasament și va depinde numai de noi cât vom reuși să rămânem la nivelul acesta competițional.

Am fost pregătiți mental și până acum, am jucat cu echipe destul de bune și ne-am ridicat la un nivel ridicat atât fotbalistic, cât și mental. Într-adevăr, acum presiunea va fi mult mai mare pe umerii jucătorilor. Prin poziția noastră, suntem favoriți, dar nu trebuie să facem de acum înainte lucruri supranaturale. Trebuie să rămânem la fel de bătăioși, de concentrați și cu gândul doar la detaliile tactice discutate înainte de meci”, a spus Adrian Mihalcea, pentru Info Ialomița, despre noua postură în care se află Unirea în acest sezon.

Mihalcea își consideră echipa favorită în meciurile din Liga 2, datorită locului din clasament, dar nu și superioară Stelei

Unirea Slobozia are șase victorii și trei remize înregistrate în primele nouă etape, în timp ce Steaua a câștigat doar de două ori, are șase egaluri și o înfrângere.

Dacă ialomițenii au cea mai bună defensivă din Liga 2, cu 3 goluri primite, bucureștenii au cea mai bună ofensivă, cu 19 goluri marcate. Unirea are 11 goluri date, iar Steaua are 14 primite.

Unirea Slobozia și Steaua s-au întâlnit de patru ori în meciuri oficiale până acum, doar în ultimele două ediții de campionat, iar de fiecare dată au fost partide disputate, echilibrate.

”Steaua este o echipă extrem de periculoasă, o echipă ce are jucătorii de un nivel peste media Ligii 2. Conjunctural, ei se află în această situație, nicidecum nu se considerăm superior lor. Va fi un meci de luptă, un meci de încărcătură. Noi suntem pregătiți pentru meciul cu Steaua, ne-am antrenat în ultimele două săptămâni cu jucătorii pe care i-am avut la dispoziție, având în vedere că am avut fotbaliști la loturile naționale”, e de părere Mihalcea, care vrea ca Unirea să rămână invincibilă și după acest meci: ”Ne dorim din suflet acest lucru! Obiectivul nostru în meciul cu Steaua este acela de a câștiga trei puncte pentru a face un pas foarte important pentru calificarea în play-off. Îmi doresc să nu pierdem și să avem același linie pozitivă de rezultate, o constanță care ne-a adus primul loc în Liga 2.”

Unirea Slobozia are 9 puncte peste Steaua. Meciuri mereu echilibrate între cele două echipe

1-1 și 0-0 la Slobozia, 2-0 la București pentru Steaua și 2-2 la Slobozia sunt rezultatele directe dintre cele două echipe, disputate în această ordine, primul în 2021, următoarele două în 22 și ultimul în februarie 2023.

În acest moment, Unirea Slobozia ocupă locul 1 în clasamentul Ligii 2 după nouă etape, cu 21 de puncte, iar Steaua se află pe poziția a 9-a, cu 12 puncte, în urcare un loc după ce Chindia a fost penalizată cu două puncte în această săptămână.

Ialomițenii vin după un 1-0 la Cisnădie, contra fostului lider din ultimele șapte etape, CSC Șelimbăr, iar Steaua a reușit runda trecută să câștige acasă primul joc în acest sezon, 3-1 cu Campionii FC Argeș, întrerupându-și o serie de cinci partide în campionat fără succes.

Weekendul trecut, în care campionatul a fost în pauză pe perioada jocurilor echipelor naționale, Unirea Slobozia a jucat un amical cu Progresul Spartac, ultima clasată din Liga 2, pe care a învins-o pe teren propriu cu scorul de 2-0, iar Steaua s-a deplasat la Ovidiu pentru un amical cu campioana Farul Constanța, pierdut la scorul de 2-3.

Foto: Petronel Tudor / Info Ialomița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adi-popa-despre-lupta-dintre-steaua-si-fcsb-19288926

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-a-scumpit-biletele-pentru-meciul-cu-steaua-19288956

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-popa-despre-steaua-concordia-si-cariera-sa-viitoare-19288826

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-merge-perfect-in-liga-2-19288761

https://liga2.prosport.ro/program-tv/etapa-care-face-trecerea-in-partea-a-doua-a-sezonului-regular-al-ligii-2-inregistreaza-o-premiera-in-privinta-meciurilor-televizate-programul-rundei-a-10-a-19288802

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-victorie-cu-2-0-in-amicalul-cu-progresul-spartac-19288673

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-pierdut-amicalul-de-la-ovidiu-cu-farul-constanta-19288650

Marius ANGHEL, Petronel TUDOR 20 Oct. 2023, 17:32 Liga 2
Pe aceeași temă