Prima și ultima clasată din Liga 2 s-au întâlnit într-un amical. Cum s-a terminat partida Unirea Slobozia – Progresul Spartac

Răzvan STÎNGĂ 14 Oct. 2023, 17:36 Liga 2
Prima și ultima clasată din Liga 2 s-au întâlnit într-un amical. Cum s-a terminat partida Unirea Slobozia – Progresul Spartac

Unirea Slobozia și Progresul Spartac s-au întâlnit, sâmbătă, într-un meci amical. Gazdă a fost Slobozia, liderul Ligii 2 reușind să se impună în testul cu ultima clasată a campionatului, scor 2-0.

La pauză scorul a fost egal, dar o dublă a lui Dragoș Lazăr din ultimul sfert de oră a făcut diferența.

Unirea Slobozia, victorie cu 2-0 în amicalul cu Progresul Spartac

Potrivit informațiilor oferite de formația lui Andrei Erimia, prima repriză a fost una echilibrată, iar jocul s-a dus mai mult, culmea, în jumătatea liderului din Liga 2, Progresul Spartac având posesia.

În repriza secundă, Unirea Slobozia a fost la controlul jocului, după ce Progresul Spartac a făcut nu mai puțin de 10 schimbări după pauză. Astfel, trupa lui Adrian Mihalcea a atacat și a marcat cele două goluri, dar destul de târziu.

Prima reușită a lui Dragoș Lazăr a picat în minutul 77, iar golul de 2-0 a venit imediat după, la două minute distanță.

Eșec în amicalul cu Unirea Slobozia

Progresiștii vor reveni în capitală după un amical util în deplasare la liderul campionatului, Unirea Slobozia, unde, în ciuda scorului final, jucătorii noștri au controlat o mare parte din partidă.

Meciul a început cu o repriză frustrantă pentru tabăra bleu-albastră, cum deși clubul nostru a jucat mai bine în primele 45 de minute, eliminând diferența din clasament de 18 cluburi dintre formațiile noastre, și pâstrând cea mai mare parte a jocului în jumătatea ialomițenilor, această posesie nu avea să fie transformată într-un avantaj pe tabela de marcaj, cele două echipe megrând la vestiare cu o remiză albă.

Jocul s-a mai echilibrat în cea de-a două repriză, antrenorul Andrei Erimia oferind șanse întregii bănci progresiste, făcând zece schimbări la scurt timp după reluarea meciului. Chiar și așa, deși numărul de șanse a crescut la ambele porți, jocul devenind mai dinamic, cele mai periculoase au rămas tot de partea noastră. Însă, după cum ne-am obișnuit în acest sezon, două greșeli defenise la rând care l-au lăsat de două ori pe Dragoș Lazăr singur în fața porții noastre aveau să închidă tabela.

Făcând abstracție de scor, un test foarte util astăzi la Slobozia, care nu doar că a ținut progresiștii în formă, ci a și arătat că, cu puțin mai multă omogenitate, aceștia pot să își îmbunătățească vizibil jocul, și să le pună dificultăți până și celor mai bune formații din Liga a 2-a.

Tot înainte!”, a notat Progresul Spartac despre partida cu Unirea Slobozia, pe Facebook.

  • Unirea Slobozia a început în formula: Georgescu – Dorobanțu, Lazăr, Dinu, Toma – Lemnaru, Pacionel, Milotin, Bîrnoi – Melniciuc, Zukanovic
    Au mai evoluat: Rusu – Ibrian, Pospelov, Șandru, Coadă
  • Progresul Spartac a început meciul în formula: Soare – Leafu, Parfeon (cpt), S. Radu, Istrate, Purice, Crivac, Petcu, Florescu, Chirițoiu, Tong
    Rezerve: Păun, Preda, Grogore, Tenica, Matei, Solet, Alexandrescu, Dumitru, Istratie, Pacionel

Unirea Slobozia, liderul din Liga 2

După nouă etape în Liga 2, Unirea Slobozia are 21 puncte acumulate, fiind pe locul 1, cu un punct peste fostul lider, locul 2 în prezent, CSC Șelimbăr. În runda a 9-a a învins chiar clubul din Șelimbăr, scor 1-0, în deplasare, și a urcat în fotoliul de lider.

În acest sezon de campionat, Unirea Slobozia nu a pierdut, având șase victorii (1-0 cu CSM Reșița, 3-1 cu CS Tunari, 1-0 cu Unirea Slobozia, 2-0 cu Metaloglobus, 1-0 cu CSM Alexandria și 1-0 cu CSC Șelimbăr) și trei egaluri (1-1 cu Viitorul Pandurii, 1-1 cu CS Mioveni și 0-0 cu Unirea Dej).

În etapa a 10-a de Liga 2, Unirea Slobozia va primi vizita echipei Steaua, locul 10, 12 puncte.

Progresul Spartac, ultima în Liga 2

Cu 1 punct în Liga 2, Progresul Spartac ocupă ultimul loc, 20, cu un golaveraj slab, 5-24. Are o remiză cu CSM Reșița, 0-0, în etapa a 5-a, iar în rest eșecuri pe linie.

Rezultatele înregistrate de Progresul Spartac în acest sezon de Liga 2: 0-3 cu FK Miercurea Ciuc, 0-6 cu Concordia Chiajna, 1-2 cu Corvinul Hunedoara, 0-0 cu CSM Reșița, 1-3 cu CSC Dumbrăvița, 1-2 cu Viitorul Pandurii, 1-3 cu CS Mioveni, 1-2 cu CS Tunari, 0-3 cu Chindia Târgoviște.

În etapa a 10-a de Liga 2, Progresul Spartac va întâlni Metaloglobus, acasă.

Foto: Unirea Slobozia

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-a-condus-in-amicalul-cu-petrolul-dar-a-pierdut-19288664

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-a-pierdut-amicalul-cu-u-cluj-19288660

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-tunari-invinsa-intr-un-amical-de-rapid-in-giulesti-19288654

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-pierdut-amicalul-de-la-ovidiu-cu-farul-constanta-19288650

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-esec-cu-sc-otelul-intr-un-amical-cu-multe-goluri-19288641

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-a-marcat-prima-dar-a-pierdut-testul-cu-u-craiova-19288635

Răzvan STÎNGĂ 14 Oct. 2023, 17:36 Liga 2
Pe aceeași temă