Unirea Slobozia, final de an greu în Liga 2. În ultimele șase meciuri nu a câștigat, iar Enache Costea a identificat trei motive: ”De aceea am ajuns jos în clasament.” Analiza și cum se simte după ce a fost testat pozitiv cu COVID-19

Răzvan STÎNGĂ 10 Dec. 2020, 18:28 Liga 2
Unirea Slobozia, final de an greu în Liga 2. În ultimele șase meciuri nu a câștigat, iar Enache Costea a identificat trei motive: ”De aceea am ajuns jos în clasament.” Analiza și cum se simte după ce a fost testat pozitiv cu COVID-19

Unirea Slobozia a avut un început bun de sezon în Liga 2, dar, pe parcurs, jocul și rezultatele nu au mai fost aceleași. Spre finalul anului, echipa promovată din Liga 3 la finele sezonului precedent, a avut mai multe rezultate negative, lucru care a condus, implicit, la un loc în partea inferioară a clasamentului, locul 18.

Înainte ca Adrian Mihalcea să fie numit antrenor principal la Unirea Slobozia, Enache Costea a vorbit pentru Liga2.ro despre cauzele care au condus la sincopele din ultimele etape din 2020. Costea, trecut acum antrenor secund după venirea noului ”principal”, a remarcat câteva momente care au influențat traiectoria.

Enache Costea: ”Am început bine, dar ușor-ușor, pe final am început să nu mai mergem la fel”

În primul rând, a fost vorba de modul în care s-a terminat sezonul trecut de Liga 3, dar și cel în care a început actuala stagiune de Liga 2. Între cele două perioade, Unirea Slobozia a avut doar două săptămâni de pauză/pregătire, motiv pentru care strategia clubului a fost schimbată.

După ce a câștigat barajul de promovare, cu Mostiștea Ulmu, s-a convenit să se meargă în principal pe același nucleu de jucători și să fie aduse numai câteva nume.

”Ținând cont că după barajul de promovare nu am avut decât două săptămâni până la startul Ligii a 2-a, am convenit să avem în mare parte același lot de jucători. Aveam mai mică perioadă de pregătire până la primul meci, decât perioada pe care au avut-o echipele din Liga 2, de exemplu. Am început bine, dar ușor-ușor, pe final am început să nu mai mergem la fel”, a declarat Enache Costea pentru Liga2.ro.

Două argumente găsite de Enache Costea pentru finalul de an nefavorabil: cazurile de COVID-19 și oboseala fizică 

Alte două momente care au dus la rezultatele nefavorabile din ultimele etape pentru Unirea Slobozia au fost, după cum a afirmat Enache Costea, cazurile de COVID-19 din cadrul lotului de jucători, dar și o oboseală care s-a simțit în prestațiile din respectivele jocuri.

În ultimele șase meciuri din 2020, Unirea Slobozia nu a reușit să câștige. A înregistrat patru înfrângeri (1-3 cu Viitorul Pandurii, 0-2 cu Fotbal Comuna Recea, 0-3 la ”masa verde” cu CSM Slatina, după ce oltenii nu s-au prezentat la restanță, și 0-3 cu Petrolul) și două rezultate de egalite (2-2 cu Dunărea Călărași și 0-0 cu U Craiova 1948 SA).

”Se acumulase oboseală, au venit și problemele cu COVID-ul. După meciul de la Târgu Jiu au ieșit 15 jucători pozitivi și a urmat meciul pierdut cu 3-0 cu Slatina. Apoi, am făcut deplasarea la Recea cu un număr redus de jucători, 12. Cred că aceste momente au cântărit greu.

Cred că dacă jucam meciurile cu Slatina și Recea, cu tot lotul valid, cred că altele erau rezultatele, nu pierdeam. După care, am ieșit, am făcut un meci foarte bun cu Craiova, am scos un punct. La meciul cu Petrolul s-a văzut că din punct de vedere fizic nu eram bine, dar și adversarul ne-a pus multe probleme.

Jucătorii noștri veneau după o pauză de două săptămâni în care nu au făcut nimic și s-a văzut lucrul acesta. Am început bine și putem să spunem că nu am terminat la fel de bine. Dar cu investițiile care s-au făcut la început, cred că e un parcurs mulțumitor. Pentru mine cel puțin, în sinea mea.

Dacă fac o analiză concretă, pot să găsesc aceste scuze, din cauza COVID-ului și meciurilor cu Slatina, care nu s-a mai jucat și am pierdut, și cel cu Recea. Erau două echipe de valori apropiate de noi, nou-promovate. Am ajuns destul de jos în clasament”, a mai afirmat Enache Costea.

Enache Costea a fost testat pozitiv cu COVID-19 înaintea ultimului meci al anului, cu Petrolul 

Enache Costea a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, chiar înaintea ultimei etape din Liga 2. Din acest motiv, nu a putut sta pe bancă în confruntarea cu Petrolul, din runda a 15-a. Este nevoit să mai rămână în izolare până pe 13 decembrie. În afară de el, și cel care a fost antrenor secund în mandatul său, Romeo Soare, a fost confirmat cu noul coronavirus.

”Am fost testat pozitiv înainte de meci. Luni, înainte de antrenament au venit rezultatele și eram pozitiv. Sunt în izolare până duminică. Nu am avut simptome, sunt asimptomatic. Câtorva știu că le dispar gustul, mirosul, dar eu nu am avut absolut nimic. Doar am ieșit pozitiv, asta e tot. Exista posibilitatea să mă testez pentru a doua oară, să stau pe bancă pentru meciul cu Petrolul, dar la noi se fac recoltări doar miercurea și vinerea.

Duminică, pe 13, se termină decizia de carantinare. Romeo Soare, unul din secunzi, a fost și el pozitiv. Și el tot din același motiv nu a stat pe bancă în meciul cu Petrolul”, a mai declarat Enache Costea pentru Liga2.ro, înainte de numirea lui Adrian Mihalcea ca antrenor principal. 

După venirea lui Adrian Mihalcea la Unirea Slobozia, Enache Costea va rămâne în staff, dar va îndeplini funcția de antrenor secund. Aceleași roluri le vor avea, potrivit informațiilor oferite de club, și Romeo Soare și Dănuț Harnagea.

Răzvan STÎNGĂ 10 Dec. 2020, 18:28 Liga 2
Pe aceeași temă