Adrian Mihalcea preia Unirea Slobozia cu gândul la promovarea în Liga 1, obiectiv ratat în fața Rapidului în 2014. Primele schimbări pe care vrea să le facă

Marius ANGHEL 10 Dec. 2020, 11:24 Liga 2
Adrian Mihalcea preia Unirea Slobozia cu gândul la promovarea în Liga 1, obiectiv ratat în fața Rapidului în 2014. Primele schimbări pe care vrea să le facă

Adrian Mihalcea (44 de ani) este noul antrenor principal al echipei Unirea Slobozia, formație pe care a mai condus-o în perioada iunie 2013 – februarie 2015. Cel care ultima dată a stat pe banca tehnică a lui Dinamo (martie-iulie 2020) revine, astfel, la trupa la care și-a început cariera ca antrenor și are ca obiectiv să o mențină în Liga 2. Unirea a încheiat prima parte a sezonului pe antepenultimul loc, 19, la egalitate cu trei echipe care au un golaveraj superior.

Mihalcea îi ia locul lui Enache Costea, cel care a promovat echipa în Liga 2 și a condus-o în primele 15 etape din acest sezon, totodată antrenorul care i-a fost ”secund” în precedentul mandat de la Unirea. De altfel, atât Enache Costea, cât și Romeo Soare și Daniel Harnagea nu vor părăsi echipa, ci vor rămâne în stafful tehnic al noului ”principal”.

”Bine ai revenit, Adrian Mihalcea!
Adrian Mihalcea este începând de astăzi noul antrenor al formației noastre!
Îi urăm bun venit în familia noastră lui Adi Mihalcea și cât mai multe realizări împreună!
Adrian Mihalcea și-a ales staff-ul pentru acest sezon competițional, format din Enache Costea, Romeo Soare și Dănuț Harnagea”, a anunțat, oficial, Unirea Slobozia, la o zi distanță după ce informația a apărut deja în mass-media.

Gândurile lui Adrian Mihalcea la revenirea ca antrenor la Unirea Slobozia: ”Vreau să termin lucrul pe care nu am reușit să-l duc la bun sfârșit data trecută”

Adrian Mihalcea se întoarce acum la formația din orașul natal cu gândul de a reuși ceea ce nu a putut în 2014: promovarea.

În sezonul 2013/2014 al Ligii 2, Adrian Mihalcea a fost aproape să înregistreze o performanță istorică. În sezonul regular al Seriei 1 al eșalonului secund, Unirea s-a clasat pe locul 3, la egalitate cu Rapid, astfel că a mers în play-off-ul de promovare, unde rezultatele au fost la fel de bune. În ultima etapă, Unirea și Rapid au avut meci direct la Slobozia, iar ialomițenii aveau nevoie de o victorie pentru a-i depăși pe giuleșteni cu un punct și a promova direct în Liga 1, alături de CSMS Poli Iași. Scorul înregistrat a fost unul de egalitate, 1-1, astfel că giuleștenii au fost cei care au făcut pasul în prima ligă.

Fostul atacant a urmărit Unirea din tribună la ultimele ei meciuri din 2020 și spune de ce merge cu același staff tehnic care a condus echipa și până acum.

”Sunt bucuros că mă întorc acasă și vreau să termin lucrul pe care nu am reușit să-l duc la bun sfârșit data trecută. Sunt încrezător în forța echipei, am avut ocazia să văd Unirea în câteva meciuri. Știu și de implicare și de ce înseamnă stabilitate la club, acesta este un lucru important pentru orice antrenor. Am reîntregit echipa pe bancă pentru a reuși să ne atingem obiectivul”, a spus Mihalcea într-un interviu acordat pentru Info Ialomița.

”Este nevoie de o reîmprospătare a lotului. Este nevoie să generăm un plus de valoare echipei”

Una dintre măsurile pe care Mihalcea le va lua la Unirea este împrospătarea lotului, unul în mare parte care a și reușit promovarea în Liga 2, în vară.

”Este nevoie de o reîmprospătare a lotului, nu pentru că așa doresc eu, ci pentru că se impune. S-a văzut la unele meciuri limita jucătorilor, iar din cauza locului în clasament este nevoie să generăm un plus de valoare echipei prin aducerea unor jucători.

Fotbalul în ziua de astăzi se rezumă la atitudinea jucătorilor, la pregătire fizică bună și la organizare. Așa se joacă acum la Liga a doua, o ligă pe care o cunosc foarte bine. Se impune o schimbare de atitudine pentru că dacă lucrurile nu au mers în direcția bună înseamnă că a lipsit ceva. Și trebuie adus un plus în fiecare dintre compartimentele acestei echipe”, declară Mihalcea.

Adrian Mihalcea vrea ”schimbat un pic regulamentul”

Noul antrenor al Unirii Slobozia și-ar dori modificarea ”un pic” a regulamentului federației pentru ”a fi mult mai competitiv campionatul”.

”Prima dorință este să nu mai avem probleme cu COVID-19! Din păcate, în această parte de campionat rezultatele multor meciuri s-au decis în afara terenului, din cauza infectărilor cu COVID-19. Într-un fel nu este normal și cred că ar trebui schimbat un pic regulamentul pentru a fi mult mai competitiv campionatul”, a mai spus Adrian Mihalcea.

Ca antrenor principal, Adrian Mihalcea le-a pregătit pe Unirea Slobozia, ACS Berceni, Dunărea Călărași, UTA Arad, CS Mioveni, toate din Liga 2, și Dinamo, la aceasta din urma activând ultima dată, pentru o scurtă perioadă, martie-iulie 2020. A fost și antrenor secund al naționalei României, în mandatul lui Cosmin Contra.

Unirea Slobozia, pe antepenultimul loc în Liga 2 după 15 etape

După 15 etape, Unirea Slobozia se află pe locul 19 din 21 în clasamentul Ligii 2, cu 15 puncte acumulate în 14 jocuri, fiind la egalitate cu Concordia Chiajna, Fotbal Comuna Recea și Ripensia Timișoara, toate cu un golaveraj superior față de ialomițeni.

În ultimele șase etape rămase din sezonul regular, care se vor desfășura începând cu finalul lunii februarie 2020, Unirea Slobozia mai are de disputat meciuri cu: Aerostar Bacău (deplasare, 20 februarie), ASU Politehnica Timișoara (acasă, 27 februarie), SCM Gloria Buzău (deplasare, 6 martie), Rapid (acasă, 13 martie), Metaloglobus Bucureşti (acasă, 20 martie) și Pandurii Târgu Jiu (deplasare, 27 martie).

Foto: Petronel Tudor (Info Ialomița) și George Flușter (Sport Pictures)

Marius ANGHEL 10 Dec. 2020, 11:24 Liga 2
Pe aceeași temă