Unirea Slobozia a surclasat Corvinul în meciul departajării lor și începe play-off-ul cu prima șansă la promovare. Adrian Mihalcea: ”Am reușit, surprinzător și pentru mine, să marcăm trei goluri”

Marius ANGHEL, Petronel TUDOR 17 Mar. 2024, 21:04 Liga 2

Unirea Slobozia a încheiat perfect sezonul regular de Liga 2, învingând pe teren propriu, sâmbătă, echipa cu care a fost braț la braț, pe podium, în ultimele șapte etape.

A fost în spatele Corvinului în tot acest timp, din cauza golaverajului inferior, însă în meciul direct a reușit să câștige cu scorul de 3-1 și s-a distanțat la trei puncte de ea, iar de acum are și avantajul punctelor mai multe avute la finalul celor 19 etape, în situația în care cele două formații vor termina play-off-ul la egalitate. Oricum, hunedorenii, fără drept de promovare, s-ar situa degeaba peste ialomițeni în clasament.

Unirea Slobozia putea chiar termina sezonul regular pe locul 1, unde a mai fost la finalul etapelor 9, 10 și 11, însă liderul CSC Șelimbăr a întors scorul contra Chindiei și s-a impus cu 2-1, menținându-se la două puncte în față și după această rundă.

Unirea Slobozia învins Corvinul în meciul departajării lor. Adrian Mihalcea: ”Nu știu dacă a fost cea mai frumoasă victorie, dar este o victorie importantă”

Prima repriză din derby-ul etapei a 19-a a Ligii 2 s-a încheiat la egalitate. Ulterior, Andrei Dorobanțu (57) l-a învins pe Lefter cu un șut cu dreptul de la 18 metri, aproape în vinclul din dreapta. Apoi Laurențiu Vlăsceanu (65), omul meciului, a avut o incursiune excelență în stânga și a marcat din 11 metri la prima bară, după un un-doi cu Afalna. Corvinul a dat semne de revenire și a înscris prin fundașul Viorel Lică (74), din 6 metri, în urma unui corner executat de Neacșa și prelungit de Câmpan, însă jucătorii lui Adrian Mihalcea n-au avut emoții în a menține avantajul minim de pe tabelă, ba chiar au reușit în prelungiri să marcheze încă o dată. În minutul 90+5, după un contraatac în viteză în banda stângă a lui Vlăsceanu, acesta trimis în fața porții, de unde Serges Ekollo a stabilit scorul final, 3-1.

”Nu știu dacă a fost cea mai frumoasă victorie, dar este o victorie importantă, contra unei echipe extrem de bune. Fără să exagerez, cred că e echipa surpriză a campionatului, mai ales că este o nou-promovată și are un joc așa plăcut. Ne bucură aceste trei puncte. Noi avem obiectivul nostru clar în continuare și aveam nevoie să rămânem cu același număr de puncte față de urmăritoare”, a spus, pentru Liga2.ro, Adrian Mihalcea, la finalul jocului cu Corvinul.

”Prima repriză a fost destul de moale, parcă ne-a fost frică să atacăm. Am stat din nou foarte bine defensiv, dar ce am schimbat la pauză a fost doar această atitudine, mult mai ofensivă. Și, drept dovadă, încă din minutul 1 (n.r. – 46, primul din a doua repriză) s-a văzut lucrul acesta. Ne-am dus cu liniile mult mai sus și am reușit, surprinzător și pentru mine, să marcăm trei goluri și să avem două-trei ocazii foarte bune”, a mai declarat Mihalcea.

Unirea Slobozia, în victoria cu Corvinul: D. Rusu – Ibrian (Atanase 90′), Andreș (Gab. Lazăr 80′), Pospielov, C-tin. Toma (cpt.) – Șt. Pacionel, Coadă – Dorobanțu, Purece (Ekollo 86′), Vlăsceanu – Afalna (Cojocari 86′). Rezerve neutilizate: Șt. Georgescu – D. Bujor, Mih. Șandru, Aioanei, Mih. Lemnaru.

Adrian Mihalcea, la al treilea sezon la rând în play-off: ”Știu cum se joacă și ce ne așteaptă”

În precedentele două sezoane de Liga 2, Adrian Mihalcea a antrenat echipe care s-au calificat în play-off. În ediția 2021-2022 a terminat cu Unirea Slobozia pe locul 6, ultimul, iar în ediția 2022-2023 a fost pe banca Gloriei Buzău, cu care s-a situat pe locul 5, a profitat de faptul că în fața sa a fost Steaua (locul 2), fără drept de promovare, și a mers în barajul de promovare/menținere cu UTA, pe care l-a pierdut în dublă manșă, după 0-0 la Buzău și 1-5 la Arad.

Acum va fi la a treia participare, a doua cu Unirea Slobozia, nu consecutivă, și spune că știe ce o așteaptă pe echipa sa, care are un avantaj important în acest moment și pornește ca principală favorită la ocuparea primului loc promovabil direct.

”Știu cum se joacă în play-off, fiindcă în ultimele două sezoane am antrenat în el și știu ce ne așteaptă. Vor fi numai meciuri de genul cum am avut astăzi. Vor interveni accidentările, suspendările, poate lipsa de formă și atunci trebuie să fim în gardă. Plecăm dintr-o poziție favorabilă, una care ne oferă, la un moment dat, între ghilimele, șansa poate de a nu câștiga un meci și lucrul acesta este important, dar nicidecum determinant. Îmi pare bine că am terminat sezonul regular cu o victorie acasă, mai ales că în precedentul joc îl pierdusem (n.r. – 0-1 cu FK Miercurea Ciuc) și voiam să nu devină o obișnuință”, a spus Mihalcea, într-o intervenție la Metropola TV.

Unirea Slobozia, principala favorită la ocuparea primului loc direct promovabil

Echipa lui Mihalcea își permite să piardă nu unul, ci două meciuri în play-off.

Unirea Slobozia a încheiat sezonul regular pe locul 2, cu 40 de puncte, așa urmând să înceapă și play-off-ul. Este pe primul loc promovabil direct, fiindcă echipa de deasupra sa, CSC Șelimbăr (locul 1, 42 puncte), nu are drept de promovare din cauza formei sale juridice. În aceeași situație se află și Corvinul Hunedoara (locul 3, 37 puncte).

Următoarea clasată, care are și drept de promovare, este Gloria Buzău (locul 4), cu 34 de puncte, deci are șase puncte mai puțin decât Unirea și dezavantajul punctelor mai puține la finalul sezonului regular, acesta fiind primul criteriu de departajare în caz de egalitate la final de play-off.

În fine, în play-off vor juca și CS Mioveni (33 puncte) și FK Miercurea Ciuc (32 puncte), amândouă cu drept de promovare.

Momentan, echipele nu-și cunosc programul din cele zece etape, deoarece tragerea la sorți a acestuia va avea loc marți, de la ora 12:00, la sediul FRF.

Amical cu Farul Constanța în weekendul următor, în care Liga 2 este în pauză

Play-off-ul urmează să debuteze în jurul datei de 30 martie 2024. Vineri, Comitetul Executiv al FRF a modificat programul competițional, turneul urmând să se încheie cu o săptămână mai devreme, fiind introdusă încă o etapă intermediară, iar jocurile de baraj de promovare/menținere în SuperLigă au loc și ele mai devreme.

În weekendul următor nu este programată etapă, campionatul fiind întrerupt pe perioada acțiunilor echipelor naționale.

Unirea Slobozia nu va sta degeaba, ci și-a programat un amical cu Farul Constanța.

”Pauza pică bine, mai ales că avem doi oameni accidentați și până la ora următorului joc vor fi apți. În plus, venim după patru jocuri destul de încărcate și băieții aveau nevoie de două zile, cel puțin de liniște, după care vom relua antrenamentele. Vom avea și un meci amical. Vom juca împotriva Farului Constanța, la sfârșitul săptămânii următoare, deci programul continuă tot într-o manieră și într-un spirit de performanță. Am vrut să jucăm contra unei echipe bune, aici, în zona la noi și cred că am fost destul de inspirat să luăm acest meci. Nu neapărat am făcut-o pentru a ne acomoda cu Liga 1, dar vrem să jucăm contra unor echipe care să ne țină în gardă, să nu credem că lucrurile sunt terminate”, a mai spus Mihalcea la postul tv.

Foto: Petronel Tudor / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/componenta-play-off-ului-ligii-2-editia-2023-2024-19302993

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-a-primit-trei-goluri-in-derby-ul-cu-unirea-slobozia-19303069

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-a-castigat-rezonul-regular-de-liga-2-19303131

https://liga2.prosport.ro/seria-1/punctul-luat-de-mioveni-la-slatina-il-multumeste-pe-schumacher-19303322

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-a-remizat-in-deplasarea-de-la-dumbravita-19303126

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-a-obtinut-scorul-sezonului-pentru-ea-in-meciul-decisiv-pentru-calificarea-in-play-off-andrei-prepelita-sincer-nu-ma-gandeam-ca-o-sa-stam-cu-emotii-pana-la-ultimul-meci-19303248

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-19-liga-2-19302899

Marius ANGHEL, Petronel TUDOR 17 Mar. 2024, 21:04 Liga 2
Pe aceeași temă