Unirea Slobozia a scăpăt printre degete victoria cu Concordia și șansa de a-i depășit pe ilfoveni în clasament. Adrian Mihalcea: ”Putem să o dăm și pe ghinion, putem să o dăm pe orice am vrea noi, dar «show must go on»”

Marius ANGHEL, Petronel TUDOR 04 May. 2022, 22:55 Liga 2

Unirea Slobozia a scăpat printre degete victoria cu Concordia Chiajna, în etapa a 8-a a play-off-ului Ligii 2, la fel și șansa de a trece peste ilfoveni în clasament.

1-1 s-a terminat meciul de la Slobozia, cu Concordia egalând în minutul 90, rezultat care ține Unirea la un punct în spatele formației din Chiajna.

Christo Bolohan a înscris pentru ialomițeni în minutul 45+1, în timp ce Dorin Codrea a egalat pentru ilfoveni în minutul 90, Concordia reușind în acest meci și întreruperea seriei de patru înfrângeri consecutive.

Adrian Mihalcea, după remiza cu Concordia: ”Ceea ce a practicat echipa adversă a fost o rișcă”

În toate cele trei meciuri cu Concordia din acest sezon, Unirea Slobozia a primit gol în ultimele minute. În sezonul regular a fost 1-1 la Chiajna, după ce Concordia a egalat în minutul 90+2, după ce Unirea marcase în minutul 84. În turul play-off-ului, tot la Chiajna, Concordia a câștigat cu 1-0 printr-un gol marcat în minutul 90+5. Acum, la Slobozia, ialomițenii au deschis din nou scorul, în minutul 45+1, iar ilfovenii au egalat în minutul 90.

”Eu am teoria mea și nici nu mă interesează că am luat gol în minutul 90+5, ci mă doare că am luat gol într-un meci pe care l-am controlat autoritar după numărul de ocazii. Ceea ce a practicat echipa adversă a fost o rișcă (n.r. – numele unui joc de noroc în care trebuie să se ghicească pe ce parte va cădea o monedă aruncată în sus). Mă gândesc dacă erau oamenii ca-n India, mai mici, ce se întâmpla? Dar ăsta e fotbalul, suferim. Noi demonstrăm în continuare că suntem tari. Iarăși avem probleme mari fizice pe final. Noi jucăm cu aceeași jucători de atâta timp, dar suferă și vom reuși până la urmă. Pe final am trimis și doi jucători nerefăcuți, a fost riscul nostru”, a spus Adrian Mihalcea, pentru Liga2.ro, la finalul jocului cu Concordia.

  • Unirea Slobozia în remiza cu Concordia Chiajna: Gurău – Ibrian, I. Dinu, Gab. Lazăr, C-tin. Toma (cpt.) – Coadă, Trașcu (Perju 62′) – Bolohan, Afalna, Rob. Silaghi (Gherghiceanu 69′) – Gulceac (Greu 69′). Rezerve neutilizate: Poiană – D. Mihai, Gîrbăcea, Dorobanțu, Mih. Lemnaru.

Mihalcea încă mai speră că merge la barajul de promovare cu Unirea

Pe lângă victoria, Unirea Slobozia a scăpat printre degete și urcarea pe locul 5 în clasamentul play-off-ului, la două puncte peste Concordia. Această poziție duce la final la al doilea baraj de promovare, cel mai probabil cu Chindia Târgoviște, fiindcă Steaua nu are drept de promovare, iar în locul ei la baraj merge următoarea clasată.

Mihalcea încă mai crede că Unirea poate prinde locul 5 în play-off.

”Luptăm în continuare, lupta e deschisă, mergem la Steaua, avem cu Petrolul, orice se poate întâmpla. Ideea e că trebuie să ne recuperăm fizic, pentru că jucăm la trei zile. Pe noi ne-a distrus acest sistem, cu etape intermediare. Suntem lihniți de puteri”, a spus Mihalcea, care a recunoscut că i-ar conveni ca până în ultima rundă Petrolul să obțină promovarea în Liga 1 pentru ca meciul de la Slobozia să fie mai ușor pentru Unirea: ”Până atunci eu mă gândesc la Steaua. Acum ce se va întâmpla în ultima etapă vom vedea. Sper să fie iarăși un spectacol fotbalistic. Petrolul e o echipă de tradiție. Mi-ar plăcea să vină deja promovați la Slobozia. Dar, până atunci, ne vom pregăti pentru Steaua, exact cum a fost și la Cluj, și la Chiajna, în tur. Vom merge și vom încerca să adunăm puncte.”

Unirea Slobozia, neînvinsă pe teren propriu în play-off: ”Suntem buni rău acasă. Pot să o spun cu mâna pe inimă”

Un lucru pozitiv pentru Unirea în acest play-off este faptul că nu a pierdut niciun meci pe teren propriu, însă nici nu a câștigat. A înregistrat doar remize: 2-2 cu ”U” Cluj, 0-0 cu Steaua și FC Hermannstadt și 1-1 cu Concordia Chiajna.

”Suntem buni rău acasă. Pot să o spun cu mâna pe inimă. Cred că și dacă ar veni echipă de Liga 1, le-ar fi extraordinar de greu să câștige aici, la Slobozia. Asta pot să o confirm. După jocul de azi, după toate jocurile practicate acasă. Și o să mai avem ultim meci de disputat acasă. Poate va veni o victorie, că noi tot așteptăm victoria aia de acasă.

Sunt foarte mulțumit de atitudinea băieților, de efortul depus. Putem să o dăm și pe ghinion, putem să o dăm pe orice am vrea noi, dar «show must go on» (n.r. – spectacolul trebuie să continue), a mai spus Adrian Mihalcea la finalul jocului cu Concordia.

Unirea Slobozia rămâne pe locul 6, tot la un punct în spatele Concordiei

Unirea Slobozia ocupă locul 6, ultimul, în play-off-ul Ligii 2, cu 40 de puncte, fiind la un punct în spatele Concordiei Chiajna.

În ultimele două etape, echipa ialomițeană joacă la Steaua (8 mai, ora 12:00) și apoi acasă, cu Petrolul, în jurul datei de 14 mai.

Concordia va mai avea meciuri cu Petrolul (deplasare) și ”U” Cluj (acasă).

CLASAMENTUL play-off-ului Ligii 2 și al golgheterilor

Foto: Petronel Tudor / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meci-incins-la-slobozia-care-poate-schimba-ordinea-in-batalia-pentru-al-doilea-baraj-de-promovare-unirea-slobozia-concordia-chiajna-se-joaca-de-la-ora-1630-19229769

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-u-cluj-se-joaca-de-la-ora-1900-bucurestenii-n-au-obtinut-niciun-punct-in-fata-ardelenilor-in-acest-sezon-19229796

Marius ANGHEL, Petronel TUDOR 04 May. 2022, 22:55 Liga 2
Pe aceeași temă