Unirea Slobozia s-a reunit! Adrian Mihalcea a dat startul pregătirilor și a ajuns la șase achiziții. Jucătorii plecați și noul stadion luat în calcul pentru meciurile de acasă | EXCLUSIV

Răzvan STÎNGĂ 04 Jun. 2024, 16:09 Liga 2
Unirea Slobozia s-a reunit! Adrian Mihalcea a dat startul pregătirilor și a ajuns la șase achiziții. Jucătorii plecați și noul stadion luat în calcul pentru meciurile de acasă | EXCLUSIV

Unirea Slobozia a început deja pregătirile pentru startul de SuperLiga României, pentru primul sezon pe care echipa îl va avea pe prima scenă a fotbalului românesc. Adrian Mihalcea a avut prima ședință de pregătire luni, 3 iunie, iar timp de două săptămâni vor avea loc antrenamente pe plan intern.

Unirea Slobozia a și făcut câteva achiziții în această perioadă, după terminarea sezonului trecut de Liga 2, dar a contabilizat și plecări. În privința achizițiilor, Liga2.ro a anunțat încă de zilele trecute primele mișcări de trupe din cadrul nou-promovatei din Liga 2 în SuperLiga României.

Unirea Slobozia s-a reunit! Achizițiile, plecările și unde ar putea juca în primul sezon în SuperLiga

În privința numelor noi din lotul Unirii Slobozia, au venit, în primă fază, Marius Antoche și Paolo Medina, ambii foști la FC Hermannstadt, dar și Daniel Șerbănică, de la fosta adversară din campionatul Ligii 2- CS Mioveni, cât și Ariel Lopez, din prima divizie, de la UTA.

Atacantul Jordan Gele (foto articol), ultima dată în Elveția, la FC Wil, se pregătește deja cu ialomițenii, iar Mihalcea a confirmat, într-un dialog cu Liga2.ro, că vârful din Franța a semnat deja contractul.

De asemenea, și Filip Ilie s-a înțeles cu Unirea Slobozia! Mijlocașul de 21 de ani, care a aparținut de Universitatea Cluj sezonul trecut, pentru care a prins 11 meciuri în prima divizie (171 de minute), va juca pentru nou-promovata în prima ligă în stagiunea 2024/ 2025.

În privința plecărilor, Adrian Mihalcea a confirmat faptul că la Unirea Slobozia nu vor mai continua jucătorii Mario Aioani (fundaș dreapta, 19 ani, care a revenit la Farul, echipă de unde era împrumutat), Vlăduț Andreș (fundaș central, 24 de ani, care a revenit la FC Voluntari), dar nici Iliya Dimitrov (atacant bulgar, 27 de ani, foto articol în momentul prezentării la Unirea Slobozia).

Adrian Mihalcea, pregătit de primul sezon în SuperLiga pentru Unirea Slobozia

În total, numărul plecărilor de la Unirea Slobozia va fi de aproximativ opt jucători până când va începe noul sezon, iar în privința venirilor ar trebui să mai ajungă sub comanda lui Adrian Mihalcea trei-patru nume, după cum a punctat chiar antrenorul.

Mai sunt jucători care vor pleca, dar mai au contracte până la finalul lunii și nu aș vrea să le dau numele momentan, nu e corect față de ei. Printre cei care nu vor continua la noi sunt și cei care au terminat împrumuturile, veniți sub formă de împrumut la noi, pentru sezonul trecut de Liga 2. De exemplu, Aioani s-a întors la Farul, iar Andreș s-a întors la Voluntari.

Erau și jucători din pepinieră în lot, dar care acum nu se vor mai regăsi în lot, mai ales că avem nevoie de alți underi. Dimitrov a terminat și el contractul, nu va mai fi cu noi și sezonul următor. Vor fi, în total, în jur de opt plecări.

Sunt schimbări la echipă, iar la veniri, pe lângă Antoche, Șerbănică, Medina și Lopez, au mai venit Gele, vârful care a fost la Șelimbăr, și Filip Ilie, de la Universitatea Cluj.

Mai suntem în tratative pentru veniri, vrem să mai aducem trei – patru jucători, discutăm și cu străini, dar și cu români. În momentul de față, pe lângă cei cu care negociem, vedem ce alte variante am mai putea avea, pentru că nu vrem să luăm jucători doar de dragul de a lua”, a spus Adrian Mihalcea într-un dialog cu Liga2.ro.

Unirea Slobozia, cantonament în Brașov

În privința pregătirilor, Unirea Slobozia le-a reluat luni, 3 iunie, iar primele săptămâni vor fi petrecute pe plan intern, fiind luat și un prim amical până acum, cu FC Voluntari. După, va urma un al doilea test, cu o formație din Liga 4 Ialomița.

Adrian Mihalcea își va duce jucătorii în cantonament, în Brașov, pentru două săptămâni, iar acolo vor avea loc alte amicale. Ulterior, până la începerea primei ligi, Unirea Slobozia se va pregăti pe plan local.

Ne-am reunit luni, 3 iunie, vom sta două săptămâni pe plan local. Pe 15 vom avea un meci amical cu Petrolul, după care cu o formație din Liga 4 din Slobozia. Apoi, pe 17 vor urca la Brașov, vom face acolo pregătirea centralizată și vom disputa cel puțin două meciuri amicale. În ultima parte a pregătirilor vom sta la Slobozia.

Nu mergem în afara țării, ne-am mai pregătit la Brașov și am găsit condiții ok acolo, vom găsi și echipe să disputăm meciuri amicale.

Sunt șase săptămâni până la începerea campionatului, de fiecare dată mi s-a părut că perioada de cinci-șase săptămâni e benefică pentru a pregăti startul unui campionat. Noi am și avut, cumva, o vacanță mai lungă comparativ cu echipele care au jucat baraj”, a mai punctat ”principalul” campion al Ligii 2.

Voluntari, posibila ”casă” a ialomițenilor

În aceste zile, conducerea negociază pentru stadionul pe care va juca Unirea Slobozia meciurile din prima ligă de pe teren propriu, iar șanse mari sunt ca ”acasă” să fie pentru ialomițeni arena de la Voluntari.

Se pare, pentru că sunt discuții avansate, mai mult decât preliminare, că e posibil să jucăm la Voluntari. Sută la sută nu e stabilit, dar sunt discuții avansate. Mai e luată în calcul și varianta Arcul de Triumf”, a mai transmis Mihalcea în dialogul cu reporterul Liga2.ro!

Foto: Răzvan Păsărică și George Ilinca (Sport Pictures), CSC Șelimbăr

Răzvan STÎNGĂ 04 Jun. 2024, 16:09 Liga 2
Pe aceeași temă