Meci capital pentru Unirea Dej, pentru calificarea în barajul de promovare. Dragoș Militaru visează frumos: ”Sperăm să fie o «nebunie» cu Poli Iași”

Andrei PASCU 14 May. 2023, 18:50 Liga 2
Meci capital pentru Unirea Dej, pentru calificarea în barajul de promovare. Dragoș Militaru visează frumos: ”Sperăm să fie o «nebunie» cu Poli Iași”

Unirea Dej are un meci foarte important în penultima etapă a play-off-ului Ligii 2, cu Politehnica Iași. Duelul va avea loc pe terenul formației lui Dragoș Militaru, luni, de la ora 17:30, iar gazdele sunt în luptă directă pentru ocuparea unui loc de baraj, care o poate duce în SuperLiga României.

Unirea Dej primește vizita formației Poli Iași

Deși Poli Iași a anunțat că nu va veni cu 11-le standard la duelul de la Dej, Dragoș Militaru e convins că elevii lui Leontin Grozavu vor face tot ce vor putea pentru a demonstra că merită să fie păstrați în lot din vară, când moldovenii vor juca în prima divizie.

Unirea Dej va avea un meci complicat în opinia propriului antrenor, chiar dacă moldovenii nu vor miza pe Alin Roman și Shayon Harrison, iar utilizarea lui Florin Plămadă, Tudor Telcean, Gabriel Vașvari și Alexandru Mogoș este puțin probabilă.

Poli Iași, cu mai multe absențe cu Unirea Dej. Reacția lui Dragoș Militaru

De altfel, Poli Iași are și probleme medicale și, pe lângă Alin Roman și Shayon Harrison, nu va conta nici pe accidentații Julian Marchioni și Matija Katanec.

Câțiva jucători (n.r. – de la Poli Iași) au plecat în vacanță sau nu vor juca luni, dar în același timp sunt fotbaliști care au rămas, care vor evolua luni, iar aici mă refer la fundașii laterali, Tincu, Robert Ion, Vojtus, destui jucători care vor prinde minute și vor să arate că pot fi în Liga 1 din vară.

Nu aș vrea să se transmită o anumită stare de relaxare în echipa mea, pentru că nu va fi cazul. Nouă ne place să venim la antrenamente, să jucăm, să putem progresa, să vrem să fim mai buni. Nu contează că meciul se joacă luni, vestiarul știe ce își dorește.

Le-am spus jucătorilor că ar fi foarte frumos să mergem la baraj, nu mai contează când jucăm, în ce zi. Sperăm să fie o «nebunie», cu gândul acesta am intrat în play-off și nu ne-am abătut de la drum nici după primele meciuri, când toată lumea spunea că oricine va lua toate punctele cu noi. Avem un impuls mental”, a spus Dragoș Militaru la Sport Total FM.

Unirea Dej speră că va merge în baraj, Poli Iași e deja în prima ligă

Referitor la situația din Liga 2, Unirea Dej a ajuns la 39 de puncte după a 8-a rundă din play-off și este pe ultimul loc, 6, fiind depășită, în primul rând, de Gloria Buzău și Dinamo. Buzoienii au tot 39 de puncte, iar Dinamo acumulează 43 de puncte.

În runda a 9-a a play-off-ului, Unirea Dej va avea, așadar, un meci pe teren propriu, cu Poli Iași. În turul grupei pentru promovare, la Iași, scorul a fost egal, 0-0.

Moldovenii sunt pe locul 1 în play-off, cu 56 de puncte, și sunt deja promovați în SuperLiga României.

Foto: Flaviu Buboi (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fiecare-cu-miza-lui-unirea-dej-lupta-pentru-al-doilea-loc-de-baraj-in-timp-ce-poli-iasi-tinteste-al-17-lea-meci-consecutiv-fara-esec-leo-grozavu-incepe-selectia-pentru-sezonul-vii-19270786

https://liga2.prosport.ro/seria-1/14-mai-dinamo-bucuresti-cel-mai-galonat-club-sportiv-din-romania-implineste-75-de-ani-imagini-de-arhiva-povestile-primelor-medalii-olimpice-unde-a-fost-primul-sediu-cladirea-cu-pereti-19270777

https://liga2.prosport.ro/seria-1/plecari-importante-de-la-concordia-chiajna-printre-care-si-antrenorul-eugen-trica-19270763

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-catalin-itu-din-nou-campion-jucatorul-iasiului-in-fata-unui-meci-special-pentru-el-primul-ca-adversar-in-orasul-sau-natal-pentru-mine-dej-inseamna-acasa-cum-l-a-aju-19270727

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eusebiu-tudor-era-sigur-ca-rezultatul-din-mansa-tur-a-barajului-dintre-metaloglobus-si-progresul-spartac-nu-va-decide-ceva-numai-daca-era-o-catastrofa-este-un-meci-mai-lung-de-180-de-minute-19270694

Andrei PASCU 14 May. 2023, 18:50 Liga 2
Pe aceeași temă