Unirea Dej, prima echipă care învinge Steaua lui Oprița în campionat! Dragoș Militaru a făcut ”o mică glumă” pe seama rezultatului și a zilei de 11 septembrie! Capitolul la care vede o diferență între cele două echipe ”de la cer până la sub pământ mult”

Marius ANGHEL 11 Sep. 2021, 23:12 Liga 2

Unirea Dej a înregistrat surpriza etapei a 6-a a Ligii 2 și poate cea a începutului de sezon odată cu succesul de pe teren propriu în fața Stelei, scor 2-1.

Echipa antrenată de Dragoș Militaru nu numai că a învins liderul clasamentului, provocându-i, totodată, primul eșec în campionat, fie că e vorba de Liga 3 sau Liga 2, exceptând Cupa României, însă a răpus și cel mai titrat club din România.

Împinsă de la spate de încurajările spectatorilor, Unirea Dej a luat Steaua pe sus

Deși părea că Steaua nu va avea probleme în a se impune la Dej, după modul în care începea meciul și înscria încă din minutul 11 prin Vasile Buhăescu, echipa antrenată de Daniel Oprița și-a dat singură cu stângul în dreptul atunci când a rămas în inferioritate numerică. Chiar căpitanul ei, Valentin Bărbulescu, a faultat în postură de ultim apărător în minutul 30 și avea să-și lase coechipierii în inferioritate și să producă un dezechilibru pe teren.

Din acel moment, publicul prezent pe stadionul Municipal a devenit și mai frenetic, iar jucătorii lui Dragoș Militaru au prins curaj și au văzut că pot învinge Steaua după ce Alin Burdeț (53) a reușit egalarea. Mircea Manole (71) a profitat de altă lipsă de marcaj a ”militarilor” și a înscris pentru 2-1, rezultat care avea să rămână până la final și care a declanșat fiesta mai ceva ca după promovarea reușită în primăvară în Liga 2.

Dragoș Militaru: ”Ca să fac o mică glumă, la 20 de ani după ce au căzut Turnurile Gemene, astăzi am reușit să provocăm prima înfrângere a Stelei”

După joc, antrenorul Militaru a fost de părere că echipa sa a început dominarea încă dinainte de eliminarea lui Bărbulescu. A făcut și o glumă nesărată, ținând cont de data de 11 septembrie, în care s-a desfășurat meciul. A comparat aniversarea a 20 de ani de la doborârea Turnurilor World Trade Center din SUA cu învingerea Stelei pentru prima dată în acest sezon.

”Am jucat foarte bine, asta a contat în primul rând. În al doilea rând, ca să fac o mică glumă, la 20 de ani după ce au căzut Turnurile Gemene, astăzi am reușit să provocăm prima înfrângere a Stelei. Până la urmă sunt tot trei puncte, nu am câștigat șase puncte. Am luat trei puncte, foarte importante pentru noi în economia clasamentului și pentru moral, după ultimele etape.

Jocul a fost foarte bun, cu excepția primelor zece minute. A fost o singură fază care… (gesticulează din cap), nu știu, o să o analizăm, ne uităm pe video, dar, în rest, 75-80 de minute am fost echipa mai bună astăzi”, a spus Dragoș Militaru, care la 31 de ani ai săi este cel mai tânăr antrenor cel puțin din primele două ligi.

”Diferența de bugete nu este de la cer la pământ, ci de la cer sub pământ mult”

Întrebat dacă victoria cu Steaua este cea mai importantă din cariera sa, Militaru a confirmat acest lucru, însă a spus că nu gândește lucrurile astfel.

”Da, poate fi considerată, dar nu mă gândesc la asta, sincer. Chiar vreau să încercăm să dezvoltăm jucătorii. Automat, ei dezvoltându-se, echipa o să arate mai bine. Avem niște obiective ale vestiarului, ale clubului, pe care vrem să le îndeplinim și orice punct pe care îl adunăm pentru noi e foarte important”, a spus Militaru, care, provocat cu o întrebare despre bugetele celor două cluburi, a făcut altă comparație exagerată: ”Diferența de bugete nu este de la cer la pământ, ci de la cer sub pământ mult. Pentru că bugetul nostru este unul de Liga a 3-a, nu unul de Liga a 2-a, în momentul acesta, dar atât am putut, atât am putut din punct de vedere al organizării financiare, acești băieți sunt remarcabili pentru tot ce fac ei zi de zi, săptămână de săptămână, pentru că nu e ușor, dar au arătat astăzi că pot să se bată de la egal la egal cu oricine.”

Prin ceea ce a spus antrenorul Unirii, a dat de înțeles că la club ar fi probleme financiare.

”Îmi doream să văd stadionul plin. Astăzi n-a fost chiar plin, dar poate va fi cu Petrolul”

Dragoș Militaru a dezvăluit și câteva dintre obiectivele sale personale, două dintre ele considerându-le deja îndeplinite. Unul ar fi promovarea în Liga 2, iar altul să umple stadionul. Chiar dacă acest lucru din urmă nu s-a realizat, fiindcă stadionul Municipal din Dej a fost departe de a fi plin și la măcar 75 la sută din campacitatea sa, ținând cont de restricțiile Covid, antrenorul consideră bifat acest obiectiv.

”Nu cred că au fost timorați (n.r. – jucătorii, de atmosfera creată atât de spectatori, cât și de galeria Stelei), pentru că le-am spus dinainte că lumea care vine la stadion vine datorită muncii lor de până acum. Ei au muncit doi ani de zile, au reușit să promoveze și automat au adus lumea la stadion. Probabil ăsta e un lucru pozitiv pentru noi, și pentru băieți, că au reușit să joace în fața unui stadion plin. Ăsta a fost un obiectiv de-al meu, personal, când am venit la Dej. Pe lângă faptul că îmi doream să ajungem cât mai sus și să promovăm, eu, personal, apoi îmi doream să văd stadionul plin. Astăzi n-a fost chiar plin, dar poate la meciul viitor, cu Petrolul, o să fie plin”, a mai declarat Militaru, lansând, totodată, și o provocare către locuitorii din Dej, prin remarca sa față de jocul viitor de acasă, cu Petrolul.

  • Unirea Dej în meciul cu Steaua: Răilean – I. Rus, Burdeț, Kereki, Roș – Al. Militaru, Cătinean (cpt.), Ad. Pop (Chira 78′) – Frăsineanu, Al. Pop (P. Popescu 72′), Mir. Manole (Cocian 83′). Rezerve neutilizate: Cl. Chindriș – Al. Blaj, D. Pop, Al. Papp, Ed. Meszaros, Vl. Bogdan.

Trebuie precizat și faptul că Unirea Dej a fost la întâlnirea cu Steaua la primul meci din acest sezon în care a îmbrăcat echipamentul principal din dotare, cel cu culori tradiționale alb și albastru. În primele cinci jocuri, fie că au avut loc acasă sau în deplasare, trupa clujeană a utilizat echipamentul de rezervă, de culoare roz, motiv pentru care Unirea și-a și pus singură porecla de ”Panterele roz”.

Cu 8 puncte, Unirea Dej a urcat pe locul 10 în clasamentul Ligii 2, în timp ce Steaua, cu 13 puncte, a căzut momentan pe locul 2. În etapa a 7-a, Unirea joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Giurgiu, cu Astra.

Declarațiile date la finalul meciului Unirea Dej – Steaua de către antrenorul Dragoș Militaru:

Rezumat Unirea Dej – Steaua 2-1:

https://www.youtube.com/watch?v=T-IeCQhNm4M

Foto: Flaviu Buboi / Sport Pictures
Video: Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-steaua-se-joaca-de-la-ora-1530-echipa-lui-oprita-neinvinsa-in-acest-sezon-are-nevoie-de-o-victorie-pentru-a-reveni-pe-locul-1-19200112

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-ingenuncheata-prima-data-in-liga-2-de-unirea-dej-daniel-oprita-a-recunoscut-superioritarea-adversarilor-victoria-lor-e-meritata-mesajul-si-promisiunea-pentru-suporteri-19200341

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-6-primele-patru-meciuri-incep-de-la-ora-1100-alte-doua-jocuri-sunt-stabilite-tot-astazi-intr-unul-urmand-sa-evolueze-liderul-steaua-19200027

Marius ANGHEL 11 Sep. 2021, 23:12 Liga 2
Pe aceeași temă