Unirea Dej, la o victorie de calificarea în play-off. E mobilizare maximă în oraș pentru jocul cu Metaloglobus. Primarul s-a implicat și el

Marius ANGHEL 28 Feb. 2023, 14:17 Liga 2
Unirea Dej, la o victorie de calificarea în play-off. E mobilizare maximă în oraș pentru jocul cu Metaloglobus. Primarul s-a implicat și el

Unirea Dej se află într-un punct important al istoriei sale de un secol. Este aproape de calificarea în play-off-ul Ligii 2, lucru care i-ar asigura cel puțin locul 6 la finalul sezonului 2022-2023, adică ar obține cea mai importantă clasare a sa.

Până la finalul sezonului regular mai sunt de disputat două etape, iar formația din județul Cluj mai are meciuri cu Metaloglobus București, pe teren propriu, și cu CSM Slatina, în deplasare.

Ulterior, în cazul în care se va afla pe una dintre primele șase poziții din clasament va accede în play-off, acolo unde primele două locuri promovează direct, iar următoarele două vor disputa baraj de promovare în SuperLigă. Altfel, va merge în play-out, unde a fost și în sezonul trecut, și va juca pentru menținerea în Liga 2.

Unirea Dej e la un pas de play-off și de cea mai importantă realizare din istoria sa

În acest moment, după 17 etape scurse din acest sezon regular, Unirea Dej ocupă locul 5 în clasament, cu 30 de puncte, fiind la egalitate cu Unirea Slobozia, clasată pe locul 4 datorită golaverajului mai bun. Mai jos, pe ultimul loc calificabil în play-off (6), se află Dinamo, cu 27 de puncte, tot atâtea având și Gloria Buzău, căzută pe locul 7. Primele două clasate sunt Steaua și Poli Iași, ambele cu câte 34 de puncte, iar apoi urmează SC Oțelul Galați, cu 32 de puncte.

Sâmbătă, de la ora 12:00, nu 11:00, cum a anunțat inițial FRF, Unirea Dej joacă pe teren propriu cu Metaloglobus, clasată pe locul 15, cu 17 puncte.

Echipa antrenată de Dragoș Militaru are un joc important, deloc facil, prin care își poate obține accederea matematică în play-off. În cazul în care va obține o victorie cu trupa din București, atunci își va asigura biletul pentru play-off. Din acest motiv, tot Dejul se pregătește pentru această partidă.

”Suntem la un pas de Play-off, o performanță extraordinară pentru clubul nostru! Primarul municipiului Dej, Morar Costan, reprezentantul principalului finanțator al echipei, a înțeles importanța acestui moment și a decis ca la meciul cu Metaloglobus București, la finalul căruia putem intra în ”Top șase”, INTRAREA SĂ FIE LIBERĂ!
Acum mai mult ca oricând, băieții au nevoie de sprijinul tuturor dejenilor, astfel că vă așteptăm în număr cât mai mare la Stadionul Municipal Dej, să umplem arena de lângă Parcul Mare! #CuToțiiLaStadion
Partida va începe la ora 12:00, nu la ora 11:00 așa cum a fost programată inițial”, a transmis Unirea Dej pe pagina sa de Facebook.

Primarul Costan Morar îndemnă dejenii să-i fie aproape Unirii la meciul cu Metaloglobus: ”Să fim cu adevărat în jurul echipei noastre”

Stă dovadă și ultima decizie luată de primarul municipiului Dej, Costan Morar, care a făcut un apel public prin intermediul clubului către locuitori să meargă la stadion sâmbătă, la meciul cu Metaloglobus, pentru a susține Unirea.

Și intrarea pe stadionul Municipal va fi liberă, tocmai pentru a se încerca atragerea unui număr cât mai important de fani în tribune împotriva unui adversar totuși puțin atractiv, însă pentru Unirea miza jocului este una importantă.

”E un meci foarte important, cu o miză mare pentru noi. Dacă vom obține victoria, echipa Unirea Dej va intra în play-off, în primele echipe din campionatul Ligii 2, în primele șase echipe din cele 20 participante.(…) Îmi doresc ca sâmbătă, de la ora 12:00, într-un număr cât mai mare, dejenii să fie prezenți la stadion pentru a ne susține echipa. A ne susține echipa pentru că, la rândul ei, ne-a promovat orașul în fiecare colț al țării, multe meciuri au fost televizate, toată lumea a apreciat tinerețea, dorința, voința de rezultate bune ale echipei noastre. Și îmi coresc ca sâmbătă intrarea să fie gratuită la stadionul Municipal Dej. Sper într-un număr cât mai mare de dejeni să fie aproape de noi. Meciul va începe sâmbătă, de la ora 12:00. Vă aștept cu drag, să fim cu adevărat în jurul echipei noastre”, a transmis Costan Morar.

În cazul în care nu va câștiga, Unirea Dej mai are o șansă să acceadă în play-off, în meciul din deplasare de la CSM Slatina, o echipă mai bine poziționată în clasament decât Metaloglobus.

  • În play-off sunt celificate deja matematic Steaua și Poli Iași, iar pentru celelalte patru locuri au șanse teoretice nu mai puțin de 11 echipe.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto
Video: Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-victorie-dramatica-impotriva-echipei-ripensia-19261478

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cinci-meciuri-televizate-in-penultima-etapa-a-sezonului-regular-al-ligii-2-runda-a-18-a-incepe-si-se-termina-cu-doua-jocuri-in-care-echipele-lupta-pentru-play-off-19261496

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-s-a-chinuit-sa-castige-in-fata-ripensiei-echipa-e-aproape-calificata-in-play-off-iar-dragos-militaru-vorbeste-in-continuare-de-evitarea-retrogradarii-a-fost-al-naibii-de-greu-19261431

Marius ANGHEL 28 Feb. 2023, 14:17 Liga 2
Pe aceeași temă