Unirea Dej are siglă nouă după ce a promovat în Liga 2, una prin care celebrează inclusiv centenarul clubului | FOTO

Marius ANGHEL 06 Jun. 2021, 16:38 Liga 2

Dejul are din nou echipă în campionatul Ligii 2 după o pauză de 14 ani, reușind promovarea chiar în anul în care Unirea Dej sărbătorește centenarul. Clubul din județul Cluj va trece printr-un proces de schimbări în această vară, iar una dintre ele a fost deja dezvăluită.

Are o nouă siglă, una asemănătoare cu cea veche, însă stilizată.

Unirea Dej și-a stilizat sigla în anul în care a revenit în Liga 2 și a împlinit 100 de ani

”Panterele roz”, porecla jucătorilor clubului Unirea Dej, vor începe sezonul de Liga 2 cu o siglă nouă pe piept. Este una dintre deciziile conducătorilor echipei prin care celebrează aniversarea a 100 de ani de la înființare, respectiv revenirea în eșalonul secund.

S-au creat chiar două sigle noi, însă una va fi valabilă doar în acest an, al centenarului, în care numărul 100 apare pe emblema Unirii.

”La 100 de ani de existență, s-a considerat că trebuie puțin retușată această siglă istorică. În acest context au fost realizare cele două variante: una prin care marcăm centenarul și una care va rămâne și ne va reprezenta în următorii ani. Istoria continuă și o scriem împreună!”, a explicat Gabriel Magdaș, președintele executiv al Unirii Dej.

”Istoria de 100 de ani a clubului de fotbal Unirea Dej este reprezentată în mod simbolic și de noua stilizare a siglei echipei noastre. Suntem o comunitate care își prețuiește istoria, tradiția și își contruiește viitorul respectându-le”, a spus și Morar Costan, primarul Dejului.

Modul în care a fost stilizată sigla clubului Unirea Dej și varianta aniversară a 100 de ani.

Unirea Dej a evoluat ultima dată în Liga 2 în 2007. Acum a promovat după ce a învins Minaur Baia Mare și SCM Zalău la baraj

Unirea Dej a fost înființat în 1921, an care acum apare și pe noua siglă a clubului. În istoria sa a activat cel mai sus la nivelul Ligii 2, unde cea mai bună clasare a avut-o în anii 1995-1997, locul 5, respectiv locul 3, sub conducerea lui Nicolae Manea.

Ultima dată a evoluat în eșalonul secund în ediția 2006/2007, când retrograda de pe locul 17 din 18 din Seria a 2-a, sub ea aflându-se doar Auxerre Trans Orșova Lugoj. Pe primul loc termina atunci ”U” Cluj, iar pe 2 se clasa CS Mioveni. În serie se mai aflau echipe ca Gaz Metan Mediaș, Politehnica Timișoara, Corvinul Hunedoara, CSM Reșița, FC Bihor, FC Baia Mare sau Minerul Lupeni.

În acest sezon de Liga 3, ediția 2020/2021, Unirea Dej s-a clasat pe locul 2 în Seria 9, la egalitate cu liderul CSO Cugir, însă devansată din cauza unul gol mai puțin în dreptul golaverajului general.

Trupa antrenată de Dragoș Militaru a obținut, astfel, calificarea la barajul de promovare în Liga 2. În primul baraj a trecut de Minaur Baia Mare (locul 1 în Seria 10), cu 0-0 la Baia Mare și 3-1 la Dej. În al doilea baraj, cel decisiv, a eliminat SCM Zalău (locul 2 în Seria 10), care trecuse de CSO Cugir. A fost 0-0 la Dej și 1-1 la Zalău, cu golul promovării marcat în minutul 90+6.

Foto: Unirea Dej

Marius ANGHEL 06 Jun. 2021, 16:38 Liga 2
Pe aceeași temă