Dragoș Militaru, convins că Unirea Dej poate fi revelația Ligii 2. Antrenorul nou-promovatei pariază pe ”nebunia” tinerilor: ”Nu au nimic de pierdut. Fiecare meci va fi special pentru ei”. Unde îi vede peste câțiva ani

Andrei PASCU 01 Jun. 2021, 12:29 Liga 2
Dragoș Militaru, convins că Unirea Dej poate fi revelația Ligii 2. Antrenorul nou-promovatei pariază pe ”nebunia” tinerilor: ”Nu au nimic de pierdut. Fiecare meci va fi special pentru ei”. Unde îi vede peste câțiva ani

Unirea Dej se gândește deja la meciurile pe care le va juca din această vară, în Liga 2. La capătul unui sezon de Liga 3 în care a reușit o promovare surprinzătoare, formația din Dej începe să își traseze anumite obiective pentru campionatul care va începe.

Dragoș Militaru: ”Băieții tineri nu au nimic de pierdut. Fiecare meci o să fie special în Liga 2”  

Antrenorul Dragoș Militaru a format o echipă destul de solidă la Unirea Dej, în condițiile în care mulți dintre jucători sunt foarte tineri. El a vorbit după returul decisiv cu SCM Zalău despre faptul că are încredere în fotbaliștii săi că pot face meciuri bune și în Liga 2. Pe mulți dintre ei îi vede sus, că vor ajunge la nivel înalt, poate chiar în Liga 1 peste câțiva ani.

Dragoș Militaru a făcut deja strategia pentru reluarea pregătirilor, iar primele antrenamente pentru începerea campionatului de divizie a doua vor avea loc în jurul datei de 15 iunie, cu mai bine de o lună până la startul întrecerii.

Acum, în perioada următoare o să încercăm să aranjăm lucrurile cât mai bine. Avem două săptămâni de vacanță. E o vacanță destul de scurtă, după care o să revenim la treaba cu forțe proaspete, cu dorință la fel de mare și încercăm să facem o figură cel puțin la fel de frumoasă. Băieții tineri nu au nimic de pierdut. Fiecare meci o să fie special.

Îi felicit pe jucători pentru ce au făcut până acum. Le spun să se bucure de moment, dar apoi să se gândească la faptul că am trecut un hop, că au realizat ceva, dar nu trebuie să se oprească aici. Nici vorbă, au multe meciuri de jucat în față la nivel superior. Sper să se autodepășească, să evolueze, pentru că trebuie să tindă spre Liga 1 sau chiar mai sus”, a declarat Dragoș Militaru pentru Dej24.

Dragoș Militaru speră ca Unirea Dej să fi susținută de fani în meciurile de acasă 

Antrenorul a fost plăcut surprins de cele întâmplate după revenirea echipei de la Zălău, atunci când sute de fani au așteptat Unirea Dej în centrul orașului pentru celebrarea promovării. Din acest motiv, și-ar dori ca în meciurile de pe teren propriu din Liga 2, fanii să vină în număr cât mai mare la stadion, iar jucătorii să aibă un plus de moral din acest punct de vedere, al susținerii din tribune.

O să facem tot posibilul să jucăm în Liga 2, în așa fel încât suporterii care vin la stadion să simtă că jucăm și pentru ei. O să încercăm în prima etapă și pe tot parcursul sezonului următor să jucăm cu stadionul plin. Mi-aș dori să devină ca o rutină, ca în meciurile de acasă, cu mic cu mare cei din oraș să vină la meci. Să-și ia copilul de mână sau frați, surori să vină să vadă Unirea, să o vadă la joc. Sper să fie o comunitate între jucători și suporteri”, a mai declarat Dragoș Militaru.

Unirea Dej, în Liga 2 după un egal dramatic cu SCM Zalău 

Unirea Dej a promovat în Liga 2 într-un retur cu SCM Zalău, în deplasare, extrem de dramatic. După 0-0 în confruntarea de la Dej, al doilea meci a fost pe muchie de cuțit. SCM Zalău a deschis scorul în minutul 60, prin Mihai Onicaș. Golul echipei lui Dragoș Militaru a venit la ultima fază a partidei, în minutul 90+6, când Marius Cătinean a marcat cu capul, în urma unei lovituri libere din partea stângă.

Corona Brașov, Viitorul Șelimbăr, Dacia Unirea Brăila și Steaua sunt celelalte patru echipe care și-au câștigat meciurile de baraj și vor juca sezonul următor în Liga 2.

 

Foto: Aghi Face Poze și Unirea Dej
Video: Dej24 Știri din Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-trebuie-sa-se-reorganizeze-in-scurt-timp-pentru-a-avea-drept-de-promovare-in-liga-1-daniel-oprita-din-cate-am-inteles-nu-prea-mai-este-timp-sa-demaram-toate-procedurile-pr-19187842

https://liga2.prosport.ro/special/arbitri/analiza-marius-avram-cat-conteaza-inaltimea-la-un-arbitru-de-fotbal-rezultatele-unui-studiu-britanic-demoleaza-mai-multe-mituri-19187838

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cine-detine-cheia-finantarii-clubului-poli-iasi-retragerea-acestuia-din-aga-ar-duce-la-detensionarea-situatiei-din-copou-19187835

 

 

Andrei PASCU 01 Jun. 2021, 12:29 Liga 2
Pe aceeași temă