Unirea Dej are meci crucial cu Dinamo pentru a mai spera la promovare. Președintele clujenilor: ”Nu suntem în situația Stelei sau altor cluburi”

Andrei PREOTU 03 May. 2023, 13:00 Liga 2
Unirea Dej are meci crucial cu Dinamo pentru a mai spera la promovare. Președintele clujenilor: ”Nu suntem în situația Stelei sau altor cluburi”

Unirea Dej s-a calificat în premieră în play-off-ul Ligii 2 și visează la o promovare istorică în SuperLigă! Matematic încă are șanse la al doilea loc direct promovabil, însă acestea sunt infime, având în vedere că SC Oțelul Galați, clasata pe poziția respectivă, este la 10 puncte în față, iar în joc mai sunt câte 12 puncte de fiecare echipă. Speranțele la o prezență la barajul de promovare sunt mai mari.

Adversara de sâmbătă a lui Dinamo va trage tare pe ”Arcul de Triumf” pentru a-și mări aceste șanse de prezență la baraj, iar conducerea clubului din Dej este sigură că echipa are dreptul să joace alături de granzii din primul eșalon, chiar dacă FRF încă nu a încheiat procesul de acordare a licenței.

Gabriel Magdaș: ”Să știe toată lumea că avem drept de promovare!”

Conducerea Unirii Dej nu exclude o variantă aparent aproape imposibilă, aceea de a juca în SuperLigă în noul sezon. Clubul care a impresionat în Liga 2 atât anul trecut, când a revenit la acest nivel după o lungă perioadă de timp și s-a menținut fără emoții, cât și în acest sezon, când a fost tot timpul între primele șase și s-a calificat în play-off, și-ar fi făcut ”temele” în privința obținerii licenței, potrivit spuselor președintelui său, și așteaptă verdictul Comisiei de licențiere a FRF înaintea meciurilor de baraj.

Gabriel Magdaș reamintește și faptul că Unirea Dej nu are nicio problemă privind forma sa de organizare, astfel că nu are interdicție la promovare, cum are, de exemplu, Steaua, dintre participantele în play-off din acest sezon.

”Să știe toată lumea că avem drept de promovare! Vrem să subliniem asta pe toată căile, pentru că am văzut fel de fel de informații în privința noastră. Noi așa știm și suntem convinși că îndeplinim toate criteriile cerute de cei care se ocupă de licențiere. O să primim răspunsul înaintea meciurilor de baraj. Așa se va întâmpla cu toate cluburile din Liga 2. Unirea Dej nu este un club de drept public, este doar un parteneriat pe care îl avem cu primăria. Nu suntem în situația Stelei, sau cum sunt organizate alte cluburi, precum Șelimbăr, Slatina, Baia Mare și Dumbrăvița”, a spus Gabriel Magdaș pentru ProSport.

Și Dragoș Militaru continuă să creadă în prezența în baraj: ”Nu s-a jucat absolut nimic”

După jocul trecut, 1-1 acasă cu Steaua, antrenorul Unirii Dej, Dragoș Militaru, a făcut o comparație cu ceea ce s-a întâmplat în play-off-ul Ligii 2 din sezonul trecut pentru a spune că echipa sa încă are șanse la un loc de baraj.

”Dacă stau și mă uit în urmă, la ce a fost sezonul trecut, cel puțin la play-off, după șase etape Slobozia avea trei puncte, Chiajna avea patru puncte și aceasta din urmă a jucat un baraj. Deci eu cred că nu s-a jucat absolut nimic. E meci un direct acum, Buzău cu Dinamo, locul 4 cu locul 5. E posibil să rămânem la două sau la trei puncte de un loc de baraj. Și, ținând cont că avem următoarele două meciuri cu Dinamo și cu Buzău, așa că noi o să ne pregătim în continuare la fel de bine. Bineînțeles că și băieții simt că jocul nostru este în creștere de la săptămână la săptămână și sper să avem o săptămână care o să fie de foc, cu trei meciuri și deplasare la Dinamo, cu trei meciuri în care să ne batem cu șansele noastre pentru a încerca încă o… nu pot să o consider o minune”, a spus Militaru.

  • Așa cum a anticipat și antrenorul Unirii, Gloria Buzău și Dinamo nu s-au îndepărtat de echipa sa, acestea remizând și menținândându-și același avans avut și înaintea etapei a 6-a.

Unirea Dej are meci crucial cu Dinamo, la București, pentru a mai spera la baraj

Cu patru runde rămase de disputat din play-off-ul Ligii 2, Unirea Dej ocupă locul 6, ultimul, cu 35 de puncte și este la 10 puncte de al doilea loc direct promovabil, ocupat de SC Oțelul Galați (45 puncte). Față de Dinamo și Gloria Buzău, clasatele pe pozițiile 4, respectiv 5, calificabile la barajele de promovare, are patru, respectiv trei puncte mai puțin.

Sâmbătă, de la ora 14:45, Dinamo și Unirea Dej se întâlnesc la București, pe stadionul ”Arcul de Triumf”. Ulterior, trupa clujeană mai are meciuri cu Gloria Buzău (acasă, 11 mai, ora 17:30), Poli Iași (acasă) și SC Oțelul Galați (deplasare).

  • Politehnica Iași a promovat matematic în SuperLigă la finalul etapei a 4-a a play-off-ului Ligii 2, în contextul în care Steaua nu are drept de accedere în elita fotbalului românesc.

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorinel-munteanu-a-digerat-cu-greu-esecul-din-copou-si-aruncat-cu-acuzatii-in-adversari-poli-iasi-se-va-preda-cu-dinamo-cu-buzau-si-asa-mai-departe-a-spus-antrenorul-otelului-ara-19269153

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-pop-a-deblocat-ofensiva-unirii-dej-capitanul-clujenilor-a-marcat-primul-gol-al-echipei-sale-in-play-off-cu-steaua-abia-in-etapa-a-6-a-parca-nu-a-vrut-sa-intre-mingea-in-poarta-19268831

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-a-fost-contra-stelei-la-cateva-minute-de-prima-victorie-in-play-off-insa-a-ramas-tot-cu-un-egal-dar-si-cu-primul-gol-marcat-dragos-militaru-face-analize-pentru-a-da-sperante-la-o-preze-19268732

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-sc-otelul-galati-se-joaca-de-la-ora-1730-echipa-lui-leo-grozavu-poate-promova-matematic-de-astazi-19268956

Andrei PREOTU 03 May. 2023, 13:00 Liga 2
Pe aceeași temă