Unirea Dej a fost, contra Stelei, la câteva minute de prima victorie în play-off, însă a rămas tot cu un egal, dar și cu primul gol marcat. Dragoș Militaru face analize pentru a da speranțe la o prezență în barajul de promovare

Marius ANGHEL 30 Apr. 2023, 00:30 Liga 2

Unirea Dej a început returul play-off-ului Ligii 2 mai bine decât turul, semn că și jocul echipei antrenate de Dragoș Militaru este în creștere în ultima perioadă, sau poate s-a trecut peste tracul calificării în această fază a campionatului, în care se decid promovatele în SuperLigă.

Dacă l-a primul joc ceda fără drept de apel în Ghencea, 0-3 cu Steaua, lider în acel moment, Unirea a reușit acum, pe teren propriu, o remiză (scor 1-1) contra formației bucureștene căzută între timp pe locul 2 și din ce în ce mai inconstantă.

După meci, Dragoș Militaru a spus că jucătorii săi ar fi meritat prima victorie în play-off, însă gândește pozitiv și spune că și un punct este bun în clasament, făcând chiar o comparație cu ceea ce s-a întâmplat în sezonul trecut în grupa de promovare.

Dragoș Militaru, după remiza cu Steaua: ”Meritam să câștigăm”

Unirea a deschis scorul în minutul 81, prin Alexandru Pop, dintr-un penalty obținut de Matiș după un contact cu Bodișteanu. Dejenii au crezut că vor obține prima victorie în play-off, însă au fost egalați în minutul 88, la un șut puternic de la distanță al lui Cristian Balgiu.

În prima repriză, Unirea a lovit de două ori transversala, prin Alex Pop (16) și Cocian (44), însă și Steaua a trimis o dată mingea în transversală, prin Enceanu (67).

După joc, antrenorul Dragoș Militaru a fost de părere că echipa sa ar fi meritat victoria, fiindcă a avut mai multe situații decât adversarul și a reușit prima să înscrie. A pus, din nou, ocaziile irosite pe seama tinereții elevilor săi.

”Am luat un punct care ne ține în cursa pentru locul 5. Cred că, după cum a fost astăzi jocul, meritam să câștigăm, chiar dacă și ei au avut o dominare de 20 de minute în repriza a doua. Cred că situațiile cele mai mari și clare le-am avut noi, și în prima repriză, cu bară, însă o situație, încă o bară. Am ajuns de foarte multe ori în careu, dar am luat decizia nu cea mai inspirată, în momentul de superioritate.

Până la urmă, ăștia suntem, sunt băieți tineri, mai ales cei din față, care au fost și în repriza a doua: Fulga, 18-19 ani, Vlăduț, 19 ani, Alex, Răzvan sunt jucători până în 21-22 de ani toți, Maftei, care a ajuns de mai multe ori în careu. Probabil din aceste meciuri o să învețe să concretizăm mai bine situațiile multe pe care le-am avut în repriza a doua”, a comentat Militaru.

Unirea Dej a reușit în returul cu Steaua primul gol în play-off-ul Ligii 2

Pe lângă punctul obținut, al treilea în șase meciuri, Unirea Dej a reușit contra Stelei și primul ei gol marcat în play-off, după ce în tur nu reușise să înscrie și încasase șapte goluri, câte primise și SC Oțelul.

”Ne-a trebuit câteva meciuri, câteva bare, câteva situații mari, singur cu portarul sau cu poarta goală ca să dăm primul gol. Nu era neapărat ăsta un obiectiv al nostru, acum, urgent. Da, voiam să câștigăm meciul și automat însemna să dai goluri, dar mă interesează să jucăm bine, nu la întâmplare, să facem cât mai multe lucruri pe care le pregătim la antrenament și rezultatele să fie o consecință a ceea ce facem în fiecare săptămână și în fiecare lună”, a spus antrenorul Unirii Dej.

Acum, echipa are golaveraj 1-8, cel mai slab dintre echipele participante în play-off.

Militaru își vrea jucătorii mai puternici: ”Altfel înseamnă că nu poți să faci față la un nivel de play-off sau la o posibilă Liga 1”

Dragoș Militaru spune că nu are reproșuri pentru jucătorii săi, chiar dacă tot el vorbea despre faptul că aceștia nu reușesc să înscrie din situații de singur cu portarul sau cu poarta goală, că întâmpină dificultăți la finalizare.

După meci, Alex Pop și compania erau supărați, dar antrenorul spune că nu au motiv. Pentru a demonstra că pot să facă față nivelului competiției și să urce în prima ligă, vrea ca aceștia să fie mai puternici în gândire, să treacă mai ușor peste nereușite și să continue să își facă treaba cu entuziasm.

”Nu am ce să le reproșez băieților. Suntem o mână de oameni, care am fost de la începutul sezonului, foarte mulți băieți tineri și foarte tineri. Majoritatea sunt la prima experiență cu astfel de meciuri. Au muncit, au încercat să respecte cât mai multe lucruri pe care noi le-am făcut. Din păcate, poate în partea ofensivă nu am luat deciziile cele mai corecte și clare, dar ei nu trebuie să cedeze, trebuie să muncească în continuare. Dacă nu accepți astfel de momente și nu poți să vii cu același entuziasm și cu o plăcere mai mare sau cu dorință mai mare pentru meciurile următoare, înseamnă că nu poți să faci față la un nivel de play-off sau la o posibilă Liga 1, la care toată lumea speră. Nu neapărat prin acest play-off, ci cât speră ei, ca jucători, să te duci în Liga 1. Și atunci te lovești de astfel de momente, trebuie să fi puternic și să o iei de la capăt. Până la urmă am luat un punct, nu am pierdut meciul. Am mai pus un punct. Avem trei egaluri și trei înfrângeri, poate dintre ele una cel puțin, cu Galațiul, nemeritată. Deci nu ar trebuie să fie dezamăgiți. E normal acum, după meci, să nu fi super fericit, ținând cont că ai condus și ai fost egalat la ultimele faze, dar trebuie să mergem mai departe!”, a declarat Militaru.

Unirea Dej în meciul retur din play-off cu Steaua: Railean – Gîț, D. Pop. Chira, Dav. Maftei – Ad. Pop, Al. Militaru (Fulga 62′) – Matiș, Al. Pop (cpt.), Cocian (Buta 82′) – Blaj (Vl. Bogdan 69′). Rezerve neutilizate: Cl. Chindriș, Checicheș – Burdeț, Cătinean, Andr. Pop, Frăsineanu.

Dragoș Militaru continuă să creadă în prezența în baraj: ”Nu s-a jucat absolut nimic”

Antrenorul Unirii Dej a făcut chiar o comparație cu ceea ce s-a întâmplat în play-off-ul Ligii 2 din sezonul trecut pentru a spune că echipa sa încă are șanse la un loc de baraj.

”Dacă stau și mă uit în urmă, la ce a fost sezonul trecut, cel puțin la play-off, după șase etape Slobozia avea trei puncte, Chiajna avea patru puncte și aceasta din urmă a jucat un baraj. Deci eu cred că nu s-a jucat absolut nimic. E meci un direct acum, Buzău cu Dinamo, locul 4 cu locul 5. E posibil să rămânem la două sau la trei puncte de un loc de baraj. Și, ținând cont că avem următoarele două meciuri cu Dinamo și cu Buzău, așa că noi o să ne pregătim în continuare la fel de bine. Bineînțeles că și băieții simt că jocul nostru este în creștere de la săptămână la săptămână și sper să avem o săptămână care o să fie de foc, cu trei meciuri și deplasare la Dinamo, cu trei meciuri în care să ne batem cu șansele noastre pentru a încerca încă o… nu pot să o consider o minune”, a spus Militaru.

Coregrafia galeriei Unirea Dej, Brigada Someșeană, întinsă pe mare parte a Tribunei a II-a a stadionului Municipal din Dej, la meciul cu Steaua, din returul play-off-ului Ligii 2. ”Mândria orașului”, astfel este catalogată Unirea Dej, echipa lui Dragoș Militaru.

Unirea Dej e la două, respectiv trei puncte de cele două echipe aflate pe locurile de baraj, însă adversarele încă n-au jucat etapa aceasta

După șase etape, Unirea Dej are 35 de puncte și ocupă locul 6, ultimul, în play-off-ul Ligii 2, la două puncte sub Gloria Buzău, care va juca luni cu Dinamo, aceasta din urmă având trei puncte peste clujeni.

În etapa următoare, Unirea Dej joacă în deplasare la București, cu Dinamo, în data de 6 mai, de la ora 14:45.

Declarația lui Dragoș Militaru după Unirea Dej – Steaua 1-1:

https://www.youtube.com/watch?v=0eYh06XN8Gg

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto
Video: Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-steaua-se-joaca-de-la-ora-1200-echipa-lui-militaru-spera-la-prima-victorie-in-play-off-cea-a-lui-oprita-vrea-sa-revina-pe-locul-1-19268508

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabi-tamas-i-a-dat-lovitura-lui-alexa-in-ultimul-minut-fc-brasov-a-ratat-victoria-cu-concordia-si-asigurarea-locului-1-in-play-out-ma-bucur-ca-a-dat-gol-nu-ma-bucur-pentru-mine-ca-l-am-pri-19268657

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-prima-retrogradata-matematic-din-superliga-revine-in-liga-2-dupa-doi-ani-si-anunta-prin-antrenorul-interimar-ca-se-va-lupta-la-promovare-19268675

https://liga2.prosport.ro/seria-1/minaur-baia-mare-a-patra-echipa-care-retrogradeaza-direct-din-liga-2-in-acest-sezon-se-tine-vasile-miriuta-de-promisiune-si-demisioneaza-19268603

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-pierdut-ultima-deplasare-din-acest-sezon-de-liga-2-la-progresul-spartac-cosmin-stan-foc-si-para-pe-brigada-de-arbitri-in-retragere-nu-inteleg-de-ce-trebuia-neaparat-sa-ca-19268611

Marius ANGHEL 30 Apr. 2023, 00:30 Liga 2
Pe aceeași temă