Unirea Dej a ieșit din Copou cu un punct și începe să viseze la barajul pentru promovare. Dragoș Militaru, după remiza cu Poli Iași: ”O să ne luptăm până la capăt pentru șansa noastră. Mică, mare, cum e ea, o să încercăm să profităm de ea”

Narcis POHOAȚĂ 15 Apr. 2023, 21:41 Liga 2

Privită dinspre Iași ca o ”intrusă” în play-off, o grupă pentru promovare în care pornea cu ultima șansă, cu toate că intra în această fază de pe locul 4 din 6, Unirea Dej a început să furnizeze și aici surprize. Și chiar să spere la ceea ce la un moment dat părea o minune, o prezență la barajul pentru promovarea în SuperLigă.

După două eșecuri la scor, cu Steaua, 0-3 în Ghencea, și Dinamo, 0-3 la Dej, ardelenii au obținut două remize albe, la Buzău și apoi la Iași, acesta din urmă chiar pe terenul liderului.

Dragoș Militaru, după remiza de la Iași: ”O să ne luptăm până la capăt pentru șansa noastră”

După acest rezultat cu Poli, 0-0 în Copou, Unirea Dej a egalat Buzăul la puncte, iar micuța echipă din județul Cluj poate emite pretenții la barajul de promovare.

”Mă bucur foarte mult că am mai terminat un meci fără să primim gol, pentru că pentru noi a fost o problemă destul de mare. Tot sezonul, doar într-un singur meci nu am primit gol, cu Oțelul. Acum avem două deplasări la rând fără gol primit și văd asta ca pe un plus. Am egalat la puncte Gloria Buzău, locul 5, și ne-am făcut un drum mai ușor și niște sărbători mai frumoase. Din moment ce suntem aici, credem în șansa noastră. De la prima etapă din play-off ne-am gândit că avem șansa noastră. Nu este foarte ușor, ținând cont că am avut de îndeplinit un obiectiv al clubului, rămânerea în Liga a 2-a. Noi ne-am propus în vestiar mai mult. Am reușit, și dintr-o dată ne-am trezit că trebuie să ne batem pentru un obiectiv și mai înalt. Și atunci ne-a trebuit o perioadă să realizăm unde suntem și că trebuie să ne reconectăm mental la ce avem de făcut mai departe și cred că am făcut-o. O să ne luptăm până la capăt pentru șansa noastră. Mică, mare, cum e ea, o să încercăm să profităm de ea, nu avem cum să gândim altfel”, a declarat Dragoș Militaru după meciul din Copou.

”Poli Iași a controlat jocul, dar rămâne rezultatul”

Antrenorul Unirii Dej s-a declarat mulțumit de rezultatul din Copou, în fața singurei echipe neînvinse pe propriul teren în acest sezon.

”Eu pregătesc meciurile cu stafful meu pentru a le câștiga. Ținând cont că am jucat cu o echipă foarte bună pe teren propriu, pot să mă declar mulțumit că am mai adăugat un punct în clasament și lupta noastră continuă. Echipa mai bună, Poli Iași, a controlat jocul, dar rezultatul rămâne, 0-0. Noi învățăm, trecem și prin momente bune, și mai puțin bune, acumulăm experiență cu toții”, a mai spus Militaru, care în minutul 62 a primit cartonaș galben după ce a protestat că arbitrul i-a arătat doar cartonaș galben lui Christ Kouadio, după ce a lovit cu capul și i-a spart arcada lui Denis Roș.

Unirea Dej în meciul tur din play-off cu Poli Iași: Railean – Gîț, D. Pop, Chira, Roș – Cătinean, Ad. Pop (Blaj 82′), Al. Militaru (Buta 82′), Călugăr (Fulga 66′) – Al. Pop (cpt.), Cocian (Matiș 60′). Rezerve neutilizate: Cl. Chindriș – Dav. Maftei, Vl. Bogdan, Andr. Pop, Burdeț.

”Cred că avem și noi ceva, foarte mult spirit de grup, suntem implicați, avem o dorință foarte mare”

Dragoș Militaru crede că Poli Iași este în continuare favorită la promovarea directă, chiar dacă nu a mai câștigat de trei runde. De asemenea, tânărul antrenorul crede că fiecare are atuurile ei în lupta pentru promovare și le-a exprimat pe cele ale echipei sale.

”Poli Iași e cu un picior și jumătate în SuperLigă, pentru că trec etapele. Fiecare echipă are ceva, are atuurile ei, va fi destul de echilibrată lupta, dar cred că Poli Iași are un avantaj de puncte care le-ar putea asigura în scurt timp promovarea. A doua echipă nu știu. Noi ne gândim doar la noi, să jucăm bine și să ne apropiem de locul 5. Dacă fiecare are câte ceva, avem și noi ceva. Suntem singura echipă din Liga a 2-a care a stat în primele șase tot sezonul. Iașiul a stat 18 din 19, noi 19 din 19. Așa, cu un lot foarte tânăr și neexperimentat am ajuns aici, ne batem cu toată lumea. Cred că avem și noi ceva, foarte mult spirit de grup, suntem implicați, avem o dorință foarte mare a jucătorilor care nu au mai fost până acum aici. Dar dorința asta poate să se ducă la un moment dat într-o parte de entuziasm, sau să ne pierdem, cum a fost cu Dinamo. Dar tot timpul învățăm, cum am învățat și eu în cei 3 ani și jumătate de când sunt aici. Am trecut etapele de la a nu retrograda în Liga a 4 la a juca un play-off și a încerca să te duci cât mai sus”, a punctat Militaru.

În ceea ce privește posibilul drept de promovare al Stelei, Dragoș Militaru a declarat: ”Nu ar fi fair-play să se ia o astfel de decizie în acest moment. Mai e o lună și se termină campionatul, nu ar fi fair-play din moment ce s-au anunțat la începutul campionatului echipele care au drept și cele care nu au drept. Dar nu vreau să intru în mai multe discuții. Asta a fost o părere a mea.”

Unirea Dej e la egalitate cu Gloria Buzău și va juca acasă cu SC Oțelul

Unirea Dej e la al doilea joc din grupa de promovare în care iese cu punct, al doilea consecutiv, tot în deplasare și tot după un 0-0.

Cu 34 de puncte, echipa antrenată de Dragoș Militaru a egalat Gloria Buzău, însă rămâne tot pe locul 6, ultimul, din cauza golaverajului mult inferior.

În runda a 5-a, ultima a turului play-off-ului, Unirea Dej joacă vineri, de la ora 17:30, pe teren propriu, cu SC Oțelul (locul 3, 42 puncte).

Declarațiile lui Dragoș Militaru și Leo Grozavu după Poli Iași – Unirea Dej 0-0:

https://www.youtube.com/watch?v=XDE4hR_poP4

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-unirea-dej-se-joaca-de-la-ora-1415-in-copou-singura-echipa-neinvinsa-acasa-in-acest-sezon-de-liga-2-se-pot-desprinde-in-fruntea-play-off-ului-19266871

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vasile-dincu-ofera-explicatii-dupa-ce-a-propus-schimbarea-legii-sportului-este-vorba-doar-despre-dreptate-modificarea-nu-se-refera-doar-la-fotbal-sa-nu-fim-ipocriti-un-alt-initia-19266881

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-constanta-si-ripensia-sunt-primele-echipe-retrogradate-in-acest-sezon-de-liga-2-alte-patru-formatii-si-au-asigurat-matematic-mentinerea-in-urma-rezultatelor-din-etapa-a-4-a-a-play-out-ului-19266671

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-4-din-play-out-cele-sase-jocuri-incep-de-la-ora-1100-astazi-vom-afla-alte-echipe-care-se-salveaza-dar-posibil-si-cateva-retrogradate-matematic-19266587

Narcis POHOAȚĂ 15 Apr. 2023, 21:41 Liga 2
Pe aceeași temă