Unirea debutează cu CSMS! „Suntem nerăbsători și dornici să facem o figură frumoasă încă de la primul meci”

Marius ANGHEL 06 Sep. 2013, 15:14 Liga 2
Unirea debutează cu CSMS!**

După un sezon de excepție în care a câștigat lupta pentru promovare cu Fortuna Brazi, Unirea Tărlungeni a ajuns în premieră în Liga a 2-a. Sâmbătă, micuța localitate brașoveană va găzdui primul meci oficial al Unirii în eșalonul secund, iar adversarul este unul valoros, CSMS Iași, o echipă care are ca obiectiv promovarea în Liga I.

Lotul echipei din Tărlungeni a suferit modificări importante în această vară. Astfel au fost aduși Radu Barbu, Dumbravă, Enceanu, Lerban, Marcăș și Neculai. Mai mult, oficialii Unirii au reușit să-l păstreze și pentru acest campionat pe portarul Florin Iacob de la FC Brașov.

Și la nivelul conducerii, clubul din Tărlungeni s-a întărit prin venirea lui Szakal Andras în funcția de președinte, care va face echipă cu Claudiu Cazan, directorul sportiv. „Debutul în liga a 2-a, se anunță unul extrem de dificil, în compania fostei prim-divizionare CSMS Iași, echipă ce pare principala pretendentă la câștigarea seriei în acest sezon. Emoții sunt, cu certitudine, însă încercam să le canalizăm în ceea ce ne dorim să fie, la ora jocului, o atitudine entuziastă, dar în egală măsură, lucidă și responsabilă. Sunt convins că băieții vor face un meci bun”, spune antrenorul Laszlo Balint.

De cealaltă parte, antrenorul formației ieșene CSMS, Costel Enache, nu concepe decât varianta victoriei. „Începem un nou sezon setați la obiectivul pe care l-am fixat la începutul pregătirilor, promovarea în Liga I. Sunt nerăbdător să înceapă campionatul, să văd cum reacționează jucătorii la stresul competițional, la meciurile cu miză, pentru că e diferit să te antrenezi și să joci amicale față de partidele din competiție”, a spus Enache.

Referitor la meciul de la Tărlungeni, Enache a precizat că „nu va fi ușor, chiar dacă vom întâlni o nou-promovată. Cu siguranță gazdele vor juca cu ambiție, dar noi sperăm să ne trecem în cont prima victorie”.

Kiss: „Sunt convins că putem face față nivelului”

Președintele de onoare al echipei, Kiss Iosif, este convins că formația pe care o conduce va face față în eșalonul secund. „Am avut o vară fierbinte din toate punctele de vedere în care s-a lucrat la modernizarea bazei sportive. Gazonul arată impecabil, vestiarele au fost modernizate, astfel că avem condiții foarte bune pentru Liga a 2-a. Chiar dacă la debut întâlnim cea mai titrată echipă din serie, CSMS Iași, ne dorim un un rezultat bun. Sunt convins că putem face față nivelului din Liga a 2-a”, a spus Kiss, care le-a dat o veste bună jucătorilor, anunțând că primele vor fi dublate față de sezonul trecut.

Szakal: „Unirea poate fi considerată o echipă a Brașovului”

La rândul său, Szakal Andras, noul președinte executiv al clubului, a anunțat că obiectivul echipei este menținearea în Liga a 2-a și în sezonul viitor.

„Am revenit acasă după un periplu de 3 ani la Corona. Rolul meu este de a crea cele mai bune condiții pentru echipă. Obiectivul este menținerea în Liga a 2-a și am mare încredere în acest grup de jucători și antrenori. Peste 80% din lotul echipei este format din jucători brașoveni, astfel că Unirea, în acest moment, poate fi considerată o echipă a Brașovului”, a declarat Szakal Andras.

Balint: „Lotul este echilibrat, aveam concurență pe toate posturile”

Antrenorul Laszlo Balint, este mulțumit de transferurile realizate în această vară. „Lotul a suferit modificări importante în această vară, dar era necesar să ne întărim. Transferurile sunt reușite, acum rămâne să demonstrăm în meciurile oficiale că putem face față eșalonului secund. Lotul este unul echilibrat și avem concurență pe toate posturile. Avem parte de un program greu, cu trei meciuri dificile la începutul campionatului, cu CSMS Iași, Farul și Rapid. Suntem nerăbdători și dornici să facem o figură frumoasă încă de la primul meci oficial”, a deaclart Balint.

Nicolae: „Încercăm să impunem respect la fiecare joc”

Căpitanul echipei, Liviu Nicolae, spune că jucătorii sunt pregătiți pentru debutul în Liga a 2-a. „Chiar dacă la Liga a 2-a este un alt nivel, noi vom încerca să impunem respect la fiecare joc. Suntem pregătiți pentru meciul cu CSMS Iași, în care vom da totul pentru victorie”, a spus Nicolae.

Elek: „Este important să pornim cu dreptul”

Atacantul Robert Elek, transferat în această vară de la Fortuna Brazi, este convins că a făcut cea mai bună alegere. „Mă bucur că am ajuns la Unirea unde este liniște din toate punctele de vedere. La Fortuna deși s-au aruncat cu bani în stânga și în dreapta am pierdut promovarea în fața Unirii, echipă care a ajuns pe merit în Liga a 2-a. Am găsit la Tărlungeni un grup bun, un antrenor tânăr și sunt convins că putem face față în Liga a 2-a. Este important să pornim cu dreptul, chiar dacă la debut întâlnim principala favorită la promovare din această serie”, a declarat Elek.

Meciul Unirea Tărlungeni – CSMS Iași, contând pentru prima etapă din Liga a 2-a, se va disputa sâmbătă, de la ora 11.00.

Sursa: Monitorul Expres

Marius ANGHEL 06 Sep. 2013, 15:14 Liga 2
Pe aceeași temă