Unirea Constanța nu renunță la ideea salvării de la retrogradare! Leo Strizu vrea victorie la debutul în play-out, în fața revelației Unirea Dej: ”Vom face tot posibilul să câștigăm”

Andrei PASCU 18 Mar. 2022, 14:31 Liga 2
Unirea Constanța nu renunță la ideea salvării de la retrogradare! Leo Strizu vrea victorie la debutul în play-out, în fața revelației Unirea Dej: ”Vom face tot posibilul să câștigăm”

Unirea Constanța debutează pe teren propriu în prima rundă a play-out-ului din Liga 2, sâmbătă, de la ora 11:00, cu Unirea Dej. Meciul, care va avea loc tot la Buftea, a fost prefațat de Leonard Strizu, antrenorul formației constănțene. El are încredere că victoria poate fi bifată.

Leonard Strizu: ”Vom face tot posibilul să câștigăm meciul”

Strizu a evidențiat importanța unui succes în încercarea Unirii Constanța de a se salva de la retrogradare și, de ce nu, să termine chiar deasupra locului de baraj. Însă, așa s-a întâmplat și înaintea confruntării din sezonul regular, de la Dej, când formația lui Dragoș Militaru s-a impus cu 2-1.

Leonard Strizu a vorbit, înaintea duelului cu formația din Dej, și despre tragerea la sorți a play-out-ului, care a făcut ca Unirea Constanța să dispute pe teren propriu duelul cu FC Brașov, echipă care acum e deasupra ei, cu trei puncte mai mult.

Este un meci foarte important și vom face tot posibilul să-l câștigăm. Nu ne interesează celelalte echipe, pentru că totul este la mâna noastră. Să vedem cum vor duce băieții aceste șase finale, pentru că avem o echipă tânără, cu mulți jucători de 18 și 19 ani, cărora le lipsește experiența.

Tragerea la sorți ne-a oferit avantajul de a întâlni pe teren propriu principala contracandidată la la locul de baraj, FC Brașov, dar și dezavantajul că nu jucăm în ultima etapă”, a spus Leonard Strizu, conform Unirea Constanța.

Unirea Constanța, penultimul loc în Grupa B a play-out-ului

În ierarhia Grupei B a play-out-ului, înainte de startul primei etape, Unirea Dej se află pe locul 2, cu 28 de puncte, iar Unirea Constanța se află pe penultima poziție, cu 11 puncte. Sub trupa lui Strizu se află doar Astra, 1 punct, iar deasupra se află FC Brașov, 14 puncte.

De partea cealaltă, Unirea Dej e devansată doar de FC Buzău, 28 de puncte, și are un ecart de trei puncte peste locul 3, Ripensia.

În ultima rundă a sezonului regular din Liga 2, Unirea Constanța a fost aproape de o surpriză în fața liderului Petrolul, dar în cele din urmă a cedat cu 2-3. Iată ce declara Leonard Strizu la finalul jocului:

Cu un pic de experiență, poate reușeam o surpriză. Nu pot decât să fiu mulțumit de jocul băieților, care au înțeles că joacă împotriva unei echipe bune. Le-am spus că trebuie să arătăm că suntem buni, că vom fi și mai buni și că vor ajunge jucători de prima ligă. Mă bucur că în ultimul sfert de oră am stat în terenul advers.

Încă avem jucători prea tineri, fără experiență, dar vreau ca timpul până vom obține succese la rând să fie cât mai scurt. Vedem ce grupă se formează în play-out, iar scopul nostru este să prindem un loc în baraj”.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

 

 

Andrei PASCU 18 Mar. 2022, 14:31 Liga 2
Pe aceeași temă