Unde ar putea să joace ”acasă” Dinamo în Liga 2, dacă arena din ”Ștefan cel Mare” va fi demolată! Varianta surpriză lansată de Răzvan Zăvăleanu și celelalte opțiuni

Marius ANGHEL 05 Jun. 2022, 22:56 Liga 2
Unde ar putea să joace ”acasă” Dinamo în Liga 2, dacă arena din ”Ștefan cel Mare” va fi demolată! Varianta surpriză lansată de Răzvan Zăvăleanu și celelalte opțiuni

Meciul Dinamo – ”U” Cluj, desfășurat în data de 29 mai 2022 și încheiat la scorul de 1-1, în manșa retur a barajului de menținere în Liga 1 / promovare din Liga 2, nu numai că va rămâne o pagină neagră în istoria clubului din ”Ștefan cel Mare”, care în urma acelui rezultat a retrogradat în Liga 2 pentru prima dată în istoria sa de 74 de ani, dar ar putea fi și ultimul joc oficial disputat pe stadionul Dinamo, inaugurat în urmă cu 71 de ani. Arena ”câinilor” urmează să fie demolată, iar în locul ei să fie construită una nouă, la standardele actuale.

Administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu le-a comunicat suporterilor clubului Dinamo, membri ai programului Doar Dinamo București, într-o ședință desfășurată joi, 2 iunie, că echipa își va desfășura meciurile considerate pe teren propriu în campionatul Liga 2 pe stadionul din Cotroceni sau pe cel din Colentina, variante de rezerve fiind Giurgiu sau Voluntari.

Dinamo nu va jucat în ”Ștefan cel Mare” în Liga 2

Dinamo a spus în mai multe rânduri în acest final de sezon de Liga 1 că va juca ultimul meci oficial în ”Ștefan cel Mare” înainte de demolarea arenei, însă a continuat să evolueze în ”Groapă” în speranța că va reușit o salvare miraculoasă de la retrogradare. A sperant inclusiv la întoarcerea acelui 0-2 încasat pe Cluj Arena în manșa tur a barajului de menținere cu ”U” Cluj, însă nici în fața unui stadion aproape plin nu a reușit acest lucru, înregistrând doar un 1-1 care a retrogradat-o în Liga 2 pentru prima dată în istoria sa.

Stadionul Dinamo urmează acum să intre în proces de demolare, iar echipa să își dea un restart din Liga 2 pe o altă arenă.

Întrebat de membri DDB pe ce stadion va juca Dinamo în noul sezon, Zăvăleanu a spus variantele pe care le are în vedere în acest moment.

”Pe BNR, în Cotroceni, sau în Colentina. Variantele Giurgiu sau Voluntari sunt secundare”, a spus Răzvan Zăvăleanu.

Dinamo, în Cotroceni în Liga 2?

Stadion Cotroceni are ca proprietar Banca Națională a României, are 14.500 de locuri, este într-o stare avansată de degradare și nu a mai găzduit meciurile cel puțin la nivelul Ligii 2 de o lungă perioadă de timp. Beneficiarul său a fost Progresul București / FC Național, echipă desființată în 2009, atunci când și fotbalul a dispărut de pe gazonul din Parcul cu platani. A mai găzduit câteva meciuri în Liga 3 ale celor de la SC Popești Leordeni, dar și meciuri din cadrul Campionatului Național de Oină, ori jocuri amicale între angajații BNR.

Pe stadionul din cartierul Colentina, Juventus (6000 de locuri), își dispută meciurile echipele clubului Daco-Getica București, fostul Juventus București. Daco-Getica și-a desființat echipa de seniori în toamna anului 2019, după 13 etape desfășurate în acel sezon de Liga 2, ediția 2019-2020, până atunci pe arena din Colentina fiind organizate meciuri cel puțin la nivelul eșalonului secund.

Pe stadionul din Giurgiu, ”Marin Anastasovici” (8.500 locuri), și-a desfășurat până în sezonul recent încheiat de Liga 2 meciurile de acasă echipa Astra. Situația acesteia este neclară în acest moment, dacă va mai continua sau nu în Liga 3, unde a retrogradat.

În fine, pe arena din Voluntari, ”Anghel Iordănescu” (4.600 locuri), își dispută meciurile de acasă echipa FC Voluntari, din Liga 1.

Șanse ca Dinamo să continue să joace cu sigla cu câinii

Altfel, Dinamo are șanse să continue să joace cu aceeași emblemă, cea cu câinii, și în Liga 2, spune Răzvan Zăvăleanu. Acesta le-a transmis membrilor DDB că a purtat discuții cu Nicolae Badea, deținătorul ei, și urmează să primească un răspuns în săptămâna care urmează.

Altfel, Dinamo va evolua cu o nouă siglă.

Totodată, există și posibilitatea unei uniri în ceea ce privește palmaresul între actuala retrogradată în Liga 2 și Clubul Sportiv Dinamo.

”În afară de jucatori, Dinamo are jumătate din baza de la Săftica și alte active imobiliare, mașini și echipamente de antrenament.
Pe culori nu poate avea nimeni monopol.
Pentru siglă am primit interdicția de a o folosi comercial. Acum, suntem gata să dăm drumul de vânzarea de produse Dinamo, atât online, cât și în Mall Veranda.
Am avut două discuții cu dl. Badea și există posibilitatea de a ne ceda sigla pe o perioadă nedeterminată, cu drept de folosință gratuită. Săptămâna viitoare vedem dacă se concretizează această înțelegere. Dacă nu se va realiza, vom merge înainte cu rebranding și vom vinde produsele cu noua siglă.
Există posibilitatea de a reuni palmaresul lui Dinamo 1948 cu cel din perioada Clubului Sportiv. Ar fi o reîntregire a palmaresului, prin care acesta ar fi pus la adăpost în caz de faliment.
Pentru că dacă s-ar ajunge la faliment, palmaresul ar trebui scos la vânzare și ar putea fi cumpărat de oricine”, a spus Zăvăleanu în ședința cu membri DDB, potrivit paginii de Facebook ”Program Doar Dinamo București”.

Marius ANGHEL 05 Jun. 2022, 22:56 Liga 2
Pe aceeași temă