„Un suporter adevărat e alături de echipă și la bine și la greu”

22 May. 2012, 11:41 Liga 2

Antrenorul FC Farul, Ion Barbu, a acordat, ieri, un scurt interviu pentru Cuget Liber, în care a vorbit despre modul în care „marinarii” vor aborda finalul de campionat și despre relația cu suporterii.

– Meciul cu Gloria Buzău a fost un succes, scor 4-1, credeți că acest rezultat le-a mai ridicat moralul jucătorilor?
– Eu așa aș vrea să cred. Mai sunt doar două etape, iar jucătorii știu că este ultima sută de metri pentru Farul din acest sezon și că trebuie să ne concentrăm pe fiecare meci, pentru a obține maximum din ele, adică cele trei puncte.

– Au fost foarte puțini suporteri la meciul cu Gloria, maxim 50. Care credeți că este motivul?
– Sincer, îmi pare foarte rău pentru această situație, mai ales în legătură cu suporterii, pentru că un suporter adevărat ar trebui să fie alături de echipă și la bine și la greu, dar ținând cont că a fost și vremea cum a fost, a plouat torențial în prima repriză, poate fi o scuză. Totuși, nu este normal să fie atât de puțini suporteri la un meci oficial al Farului.

– Cum vă pregătiți pentru meciul care va urma, cu FC Callatis Mangalia?
– Vom urma o serie de pregătiri și antrenamente, derulate în fiecare zi, până în ziua meciului, care se va juca sâmbătă, aici pe stadionul „Farul”.

– Callatis Mangalia amenință poziția Farului în clasament, aflându-se doar la un punct distanță, pe locul 7, și la egalitate de golaveraj. Considerați că va fi un meci greu?
– O să fie un meci al orgoliilor, ținând cont că în tur am luat bătaie cu un scor rușinos. Sperăm să le răspundem cu aceeași monedă, dar o victorie la orice scor m-ar mulțumi.

– Dacă FC Botoșani pierde meciul disputat cu CS Otopeni sau face cel mult un egal, iar Farul câștigă meciul cu Callatis, veți mai avansa un loc în clasament. Credeți că este un rezultat posibil?
– Este posibil, eu îmi doresc să terminăm campionatul cât mai sus posibil, dar rămâne de văzut care vor fi rezultatele.

– Cum vedeți acest final al campionatului?
– Părerea mea este că se va juca intens până la ultima etapă, nu se știe încă cine va promova.

22 May. 2012, 11:41 Liga 2
Pe aceeași temă