Un nou derby pentru Poli Iași! Costel Enache își avertizează fosta echipă: ”Avem și noi armele noastre să câștigăm.” Antrenorul anticipează un joc de luptă cu ”U” Cluj

Narcis POHOAȚĂ 19 Aug. 2021, 19:00 Liga 2
Un nou derby pentru Poli Iași! Costel Enache își avertizează fosta echipă: ”Avem și noi armele noastre să câștigăm.” Antrenorul anticipează un joc de luptă cu ”U” Cluj

Poli Iași continuă seria duelurilor ”tari” din debutul campionatului și va întâlni sâmbătă, pe teren propriu, o nouă pretendentă la promovare. După Petrolul (0-2 la Ploiești), Concordia Chiajna (0-1 la Iași) și FC Hermannstadt (1-2 la Mediaș), echipa antrenată de Costel Enache va da piept în etapa a 4-a a Ligii 2, în Copou, cu Universitatea Cluj, formație cu punctaj maxim după primele trei runde, dar și fără gol primit.

Dacă ardelenii sunt în plutonul celor cinci echipe cu punctaj maxim, Iașiul este încă în căutarea primului punct stagional și speră să spargă gheața la a doua prezență în fața propriilor suporteri.

Costel Enache își întâlnește fosta echipă: ”Suntem pregătiți pentru un joc de luptă”

Antrenorul Politehnicii, Costel Enache (48 de ani), a declarat că echipa sa este într-o creștere vizibilă și așteaptă ca elevii săi să obțină un rezultat favorabil în disputa cu fosta sa echipă, condusă în sezonul trecut de Liga 2.

”Din punctul meu de vedere, am crescut în fiecare joc câte puțin. Avem nevoie de rezultate bune, iar cel mai bun medicament pentru a crește încrederea este un rezultat bun. Întotdeauna plecăm cu victoria în minte, indiferent cu cine am juca. Suntem pregătiți pentru un joc de luptă, suntem în creștere și avem nevoie de un rezultat bun. Aștept un joc bun, dinamic, de luptă, nu neapărat spectaculos”, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, antrenorul Costel Enache.

Acesta spune că elevii săi au început să perceapă tot mai ușor cerințele sale și se declară mulțumit de implicarea lor la antrenamente: ”Nu sunt neapărat îngrijorat, pentru că profesional am anticipat lucrurile astea, era oarecum previzibil să avem sincope, fluctuații, să avem nesincronizări. Pentru că și golurile pe care le-am luat au venit în urma unor mici nesincronizări, nu gafe. Iar asta necesită ceva timp. Am întâlnit și adversari puternici, am ținut ritmul pentru început. Nu am fost o echipă dominată, călcată în picioare, am jucat de la egal la egal cu toți cei trei parteneri până acum. Poate doar faptul că am întâlnit adversari ceva mai omogeni și mai maturi decât noi a făcut diferența în joc. Eu sunt mulțumit de implicarea jucătorilor, nivelul de antrenament a crescut, jucătorii percutează mai bine la comenzi, asta înseamnă că ne înțelegem. I-am văzut implicați și mental, și fizic, cred că suntem în creștere.”

”Avem și noi armele noastre să câștigăm”

Poli Iași nu a primit niciun gol în prima repriză în primele trei etape, iar Costel Enache recunoaște că e mai ușor să organizezi echipa defensiv și să ”distrugi” decât să joci ofensiv. Mai cu seamă că – spune antrenorul, nu a apucat să facă decât câteva antrenamente de ordin tactic până acum.

Enache îi avertizează însă pe adversari că Poli Iași are armele ei cu care poate câștiga un meci, arme pe care echipele adverse trebuie să le descopere.

”E cel mai ușor pentru un antrenor să organizeze partea defensivă. E mai simplă, pentru că ai de distrus, e mai ușor decât de construit ceva. La partea ofensivă suntem datori, știm și noi, dar asta necesită calitate individuală mare sau automatisme de joc, relații de joc. Care la rândul lor au nevoie de ceva timp. Noi avem trei-patru antrenamente tactice făcute, pentru că obiectivele sunt multe într-un proces de instruire, iar în cursul unei săptămâni ne ocupăm și partea fizică, și de partea mentală, și de tehnică, și de tactică. Cu patru antrenamente tactice într-o echipă, chiar nouă, cu doar doi jucători cu care am lucrat, e prea puțin. Dar avem și noi niște arme cu care ar trebui să câștigăm jocurile, astea le discutăm între noi. La momentul ăsta avem și noi două arme ca să atacăm, dar o să lăsăm adversarii să le descopere”, a mai spus Enache.

Jucătorii Iașiului, afectați de lipsa rezultatelor

Antrenorul Politehnicii a recunoscut că jucătorii sunt apăsați de lipsa rezultatelor și suferă în interior, iar jocul echipei este afectat tocmai din această cauză.

”Îi apasă lipsa rezultatelor. Niciunul nu joacă la nivelul lui maxim. Sunt oameni și ei, îi apasă și suferă în interior, iar eu simt asta la ei. Este nevoie de o confirmare a muncii cu un rezultat bun. Chiar le-am spus la Mediaș că cea mai mare bucurie a mea este să-i văd pe ei zâmbind. Nu i-am văzut încă bucuroși, nu știm să gestionăm un rezultat bun cu o muncă bine făcută. Din punctul meu de vedere nu am ce să le reproșez la antrenamente. Dar nu ajunge. Rezultatul e cel care ne hrănește pe noi ca antrenori și pe ei ca jucători, cu încredere și energie. Suferă foarte mult și ei, poate nu își dau nici ei seama, dar și jocul nostru este crispat și câteodată rigid din cauza acestui lucru”, spune antrenorul Iașiului, care acceptă criticile venite din exterior, dacă sunt argumentate: ”Criticile sunt utile, dar cel mai important lucru când aduci o critică este să fie argumentată. Dacă critrica nu are argument, atunci devine un atac. Până acum nu am simțit criticile ca pe un atac. Nu sunt presiune, ci responsabilitate. Cineva mi-a dat o gestiune cu balanța pe minus sau foarte minus, dar mi-a dat o gestiune și mă simt responabil să fac ca lucrurile să ajungă pe pozitiv. Presiunea vine de la dorința mea, de la modul meu de a fi habotnic în ceea ce fac.”

Enache nu va conta în meciul cu Universitatea Cluj pe Marian Târșa și Brayhan Torres. Târșa abia a revenit la antrenamente alături de colegii săi după o accidentare, în timp ce Torres, venit împrumut de la Botoșani, nu are încă documentele necesare pentru a debuta la noua echipa.

În schimb, experimentatul stoper Ovidiu Mihalache a ajuns la un nivel fizic mult mai bun și nu ar fi exclus să apară în primul 11 alături de Florin Plămadă, în condițiile în care Ștefan Cană a avut partea lui de vină la mai multe goluri primite de Poli în primele trei meciuri.

Cristian Pușcaș: ”Nu am adunat puncte, ne trebuie încredere”

Mijlocașul Cristian Pușcaș, autorul unicului gol marcat de Poli Iași în acest sezon, a admis și el că lipsa rezultatelor apasă în vestiar și a subliniat că echipa din Copou încă nu este închegată.

”E clar că vom întâlni un adversar greu, oaspeții au 9 puncte din trei meciuri, nu au primit gol. Va fi un meci greu, dar noi ne vom bate pentru fiecare minge și vom da totul pe teren pentru a scoate maximum din acest joc. Din păcate, la Mediaș am luat acel gol pe final, vom încerca să corectăm pe viitor ce am greșit și să luăm puncte. Și colegii mei au dus bine primele meciuri, dar nu am arătat la fel de bine din punct de vedere colectiv. Nu am adunat puncte și ne trebuie încredere pentru a ne da drumul la joc. Dacă aveam mai multe puncte ne uitam și noi poate mai relaxați la joc”, a declarat Pușcaș.

Etapa a 4-a a Ligii 2 începe de astăzi, joi, se încheie luni, iar meciul Poli Iași – ”U” Cluj are loc sâmbătă, de la ora 16:00.

Foto: Politehnica Iași și Narcis Pohoață

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-un-nou-imprumut-de-la-fc-botosani-costel-enache-si-a-testat-jucatorii-inaintea-meciului-cu-u-cluj-intr-un-amical-cu-sporting-juniorul-vaslui-19196598

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-4-a-a-ligii-2-in-pierdere-de-forma-se-intinde-pe-mai-putine-zile-si-are-mai-putine-meciuri-televizate-fata-de-precedentele-doua-runde-derby-ul-etapei-unirea-slobozia-st-19196763

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-nou-restart-la-poli-iasi-primele-decizii-luate-de-noul-manager-al-academiei-din-copou-si-mesajul-pentru-antrenorii-de-la-copii-si-juniori-19196726

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-merge-pe-continuitate-florin-briaur-sunt-convins-ca-echipa-va-creste-de-la-meci-la-meci-nici-nu-se-pune-problema-ca-postul-lui-costel-enache-sa-fie-in-pericol-19196347

Narcis POHOAȚĂ 19 Aug. 2021, 19:00 Liga 2
Pe aceeași temă