Un derby adevărat

25 Aug. 2011, 18:49 Liga 2
Un derby adevărat

Deși nu există, pentru moment, termen de comparație întâlnirea dintre FC Farul și Viitorul tinde să devină pentru Constanta ce este „U” – CFR pentru Cluj, Steaua – Dinamo pentru Capitală sau Poli – UTA pentru Banat. Rivalitatea dintre cele două echipe devine deja proverbială, deși meciul de vineri este doar al treilea episod al confruntării. În primele două Viitorul a ieșit câștigătoare. A învins cu 3-1 pe propriul teren, iar de pe „Farul” a plecat neînvinsă, 0-0, ambele meciuri având loc în ediția trecută de campionat.

După rezultatele din prima rundă, echipa patronată de Gheorghe Hagi pare favorită, dar antrenorul constănțenilor, Marian Pană, a găsit atuul Farului. „Va fi un meci foarte dificil pentru că Viitorul are un aer de echipă profesionistă. Sunt foarte bine organizați, au jucători tineri și entuziaști ghidați de câțiva fotbaliști cu experiență. La acest capitol noi suntem însă superiori și sper ca acest lucru să ne avantajeze. Îmi doresc să câștigăm meciul și cred că avem prima șansă la cele trei puncte. Mă bazez pe maturitatea noastră și pe faptul că evoluăm acasă”, a declarat Marian Pană.

Omologul său din tabăra adversă, Cătălin Anghel, se așteaptă ca echipa sa să aibă parte de o primire ostilă pe stadionul Farului. „Suntem conștienți că ne așteaptă un meci greu, împotriva unei echipe cu o tradiție foarte mare, pe care o respectăm. Este un meci al orgoliilor, așa cum sunt toate între echipele constănțene. Suntem conștienți că este posibil să fim primiți cu ostilitate, însă suntem profesioniști și pregătiți să evoluăm împotriva oricărei atmosfere”, a declarat Anghel.

Meciul dintre Farul și Viitorul este programat în cadrul etapei a doua din eșalonul secund și va fi condus de o brigadă de arbitri din Buzău, condusă de Giorgian Ionescu, asistat la cele două margini de Cătălin Guloiu și Vasile Dan Popescu.

FC Farul: Cernea – Barbu, Dobre, Buzea, Nițescu, V. Sandu – Stăncioiu, Șt. Ciobanu, L. Ștefan, Gh. Badea – Ivanovici. Antrenor – Marian Pană.
FC Viitorul: Costea – Ninu, Larie, Bejan, L. Turcu – Cristocea, Onicaș, Al. Lazăr – Albu, Pantelie, Chițu. Antrenor – Cătălin Anghel.

Bilete: 5 lei – peluze, 10 lei – tribuna I și II, tribuna 0 – 20 lei. Tichetele vor fi puse în vânzare în ziua meciului, de la ora 12.00.

Articol scris de Cristian BANCIU

25 Aug. 2011, 18:49 Liga 2
Pe aceeași temă