Ultimele zile ale Farului? Soarta formației ține de o hârtie-problemă disputată de către fostul și actualul patron

03 Jul. 2012, 13:18 Liga 2
Ultimele zile ale Farului?** Soarta formației ține de o hârtie-problemă disputată de către fostul și actualul patron

Încă de la retrogradarea în eșalonul secund, în urmă cu trei ani, F.C. Farul s-a chinuit serios să existe. Datoriile au dus chiar la dezafilierea clubului, dar oficialii au reușit să evite dezastrul în ultimul moment. Dar astăzi acesta pare, mai mult ca oricând, inevitabil.

Situația formației de pe litoral depinde de o datorie de un milion de euro. Această sumă este cuprinsă în protocolul dintre Giani Nedelcu, actualul patron, și Gheorghe Bosânceanu, fostul proprietar. Problema este că finanțatorul actual spune că fostul patron ar trebui să renunțe la acea datorie, iar Bosânceanu susține că oricine vrea clubul trebuie să plătească acea sumă.

„În protocolul încheiat la preluarea clubului erau stipulate anumite termene, care nu s-au respectat. Am primit garanții financiare pe care le-am retras. În contul acestor garanții, domnul Bosânceanu trebuie să renunțe la o hârtie prin care eu sunt obligat să plătesc suma de un milion de euro”, explică Giani Nedelcu.

Acesta a spus că nu mai așteaptă mult și, dacă nu va primi hârtia, va merge la Federația Română de Fotbal (F.R.F.) și va anunța că se retrage, iar echipa se va desființa. „Eu mai aștept săptămâna aceasta. Am sunat la domnul Bosânceanu, dar nu mi-a răspuns. Apoi, am vorbit cu avocatul, dar nu am fost lămurit. Cert este că, dacă nu primesc acea hârtie, nu mai stau, mă retrag de la club”, a spus Nedelcu.

Patronul Farului spune că nu poartă pică nimănui și, dacă nu va primi acea hârtie, chiar i s-ar face un bine. „Din punctul meu de vedere, situația este simplă. Pe mine nu mă afectează prea tare, dacă nu mai continui, asta este, chiar mă bucur că scap de atâtea probleme. Dacă nu primesc acea hârtie, chiar mi se face un favor și mă retrag în glorie”, a declarat Nedelcu.

Din păcate, fostul patron nu a fost de găsit, pentru a-și spune punctul de vedere. Totuși, într-un amplu interviu apărut pe pagina de Facebook a echipei, fostul patron, Gheorghe Bosânceanu, face referire la acea datorie. „O societate, când o preiei, trebuie să o preiei cu activ și pasiv. Așa cum am făcut și eu în 2000, când am plătit datorii destul de mari către Dan Voiculescu, de la Grivco, și către frații Becali. Conform protocolului, cine preia clubul, ar trebui să plătească circa un milion de euro (valoarea stabilită conform protocolului cu Giani Nedelcu). Lucru care se poate face conform unei înțelegeri și să se plătească în doi, trei sau cinci ani”, a spus Bosânceanu pentru sursa citată. Despre motivul pentru care Nedelcu susține că fostul patron ar trebui să renunțe la acea datorie, nu se menționează nimic.

Cert este că șansele ca echipa constănțeană să supraviețuiască și acestei situații sunt extrem de mici.

Au de primit

Farul ar fi putut să-și îndulcească măcar un pic situația financiară și în urma unui litigiu cu cei de la Internațional Curtea de Argeș. Echipa piteșteană are o datorie către Farul de 210.000 de euro. Giani Nedelcu explică de ce marinarii nu au văzut acești bani. „În protocolul acela se menționează că Inter Curtea de Argeș are de primit de la Pandurii Tg, Jiu 1,5 milioane de euro, iar din acești bani urma să ne primim și noi cei 210.000. Problema e că s-au făcut măgării și cele două cluburi au stins datoria, iar noi nu am văzut nimic. Sunt curios unde sunt acei bani și cu ce drept le-a fost acordată licența celor de la Pandurii? Nouă nu ni se arată niciun act cu privire la acea datorie stinsă”.

Nici acei bani nu au fost văzuți de Nedelcu și la clubul Farul problemele continuă, iar suporterii stau și tremură pentru soarta echipei lor favorite. Verdictul îl vor afla la începutul săptămânii următoare.

Articol scris de Cristian BANCIU

03 Jul. 2012, 13:18 Liga 2
Pe aceeași temă