”U” Cluj s-a impus ”greu, foarte greu” cu Dunărea Călărași, în opinia lui Costel Enache, care dă vina și acum pe ”perturbarea de program” suferită din cauza infectării jucătorilor cu COVID-19. Cum au reacționat elevii săi după ce meciul cu Farul a picat

Marius ANGHEL 09 Dec. 2020, 10:51 Liga 2

Revenită după o lungă perioadă de timp în care nu a mai jucat pe teren propriu, Universitatea Cluj a reușit să învingă Dunărea Călărași și să spere la o clasare în pauza de iarnă pe o poziție care duce în play-off la finalul sezonului regular. Cu 2-1 s-a impus echipa antrenată de Costel Enache, într-un joc cu un final electrizant, după ce oaspeții au egalat.

  • ”U” Cluj a evoluat din nou pe Cluj Arena după 53 de zile, de la egalul cu Concordia Chiajna (scor 1-1, din 16 octombrie), ulterior având probleme cu infectările cu COVID-19, amânându-și două meciuri (cu Rapid și Farul) și pierzând trecedentele trei partide desfășurate în deplasare (1-2 la CSM Reșița, 0-1 la Rapid și 1-2 la FK Csikszereda).

Gavra, Sergio Ribeiro și Șandru au decis soarta meciului dintre ”U” Cluj și Dunărea Călărași

Jucătorii lui Enache au dominat autoritar începutul de meci cu Dunărea Călărași. După câteva ocazii bune ratate de Gavra (14), Ștefănescu (18) și Luchin (18), Cristian Gavra (26) a deschis scorul cu un șut din 23 de metri, lângă bara din dreapta, după ce Ștefănescu i-a așezat înapoi, iar atacantul a preluat pe piept și tras. Până la pauză, Dunărea a ieșit la joc și putea egala prin Valentin Alexandru (42), cu o reluare cu latul, plasat, din 13 metri, însă Muțiu a parat.

În partea secundă, jocul a fost mai echilibrat, cu ocazii de ambele părți. Cu puține minute rămase până la final, clujenii s-au retras, iar la un șut al lui Sava, mingea a fost blocată cu cotul de Luchin (77) și arbitrul Ionuț Coza a dictat penalty. A executat fără emoții Bogdan Șandru (78), iar Dunărea visa la mai mult. S-a ”aruncat” în atac, iar ”U” Cluj a taxat imediat. Sergio Ribeiro (84) a finalizat din postura de singur cu portarul și diferența putea fi și mai mare după alte două faze de contraatac, în care băieții lui Costel Enache n-au fost lucizi și n-au putut înscrie prin Pîrvulescu (90+1) și Ribeiro (90+2).

Costel Enache, după victoria cu Dunărea Călărași: ”E bine că am câștigat. Greu, greu, foarte greu. Aș vrea să cred că ne revenim”

La finalul partidei de pe Cluj Arena, antrenorul Universității, Costel Enache a răsuflat ușurat după acest succes. Acesta a adus din nou în discuție perioada în care echipa sa nu s-a putut antrena din cauza infectării cu COVID-19, motivând că picajul din ultimele trei meciuri din campionat se datorează acestui fapt.

”E bine că am câștigat. Greu, greu, foarte greu, dar să știți că am anticipat un joc foarte greu. Aș vrea să cred că ne revenim, deși, cu logica mea, cu modul meu de a gândi lucrurile, un mod tehnic, sunt perfect conștient că lucrurile se așează doar cu o consecvență, cu o continuitate, cu lucruri pregătite. Fotbalul cere neapărat repetiție multă, și din punct de vedere fizic, și tactic, și mental.

Ar fi foarte ușor să ne adunăm toți, hai să intră, să facem un meci, să îi batem pe ăștia și să plecăm acasă. Nu cred că lucrurile se pot face în modul ăsta. Cred că fotbalul reprezintă un proces și asta arată că e nevoie de continuitate. Orice perturbare de planificare, de program, e clar că aduce puncte negative în cadrul unei echipe. Noi am suferit foarte mult. Am avut 24 de jucători în același timp în carantină. Au fost două săptămâni în care ne-am antrenat doar cu șase jucători. Cu două antrenamente am plecat la drum și am reînceput campionatul. Un rezultat negativ la Reșița a adus puțin dezechilibru în cadrul echipei și era normal. Venisem după o perioadă foarte bună. Un pic ne-a dezechilibrat și perioada aia chiar ne-a făcut foarte rău. Sper că ne-am revenit oarecum, pentru că ne mai așteaptă peste trei zile un joc foarte greu, la fel de important ca și cel de azi”, a spus Enache la microfonul DigiSport.

Nedisputarea restanței cu Farul a adus frustrare și dezamăgire în rândul jucătorilor Universității

După cele trei eșecuri consecutive, ”U” Cluj a evoluat în 16-imile Cupei României cu modesta Hușana Huși, din Liga 3, pe care a pulverizat-o acasă la ea cu 8-2. Ulterior, la mijlocul săptămânii trecute, ardelenii ar fi trebuit să joace acasă restanța cu Farul, însă constănțenii nu au făcut deplasarea după ce au descoperit că au cazuri de COVID-19, iar DSP nu le-a dat aviz favorabil. Întreg scandalul este foarte cunoscut și relatat de Liga2.ro.

Costel Enache nu crede că nedisputarea jocului cu Farul i-a afectat pe elevii săi, însă e de părere că au pierdut din dorință. Antrenorul a dezvăluit însă că în cadrul vestiarului au fost tensiuni.

”Cred că, din contră, în momentul în care i-am anunțat pe jucători că, din păcate, jocul cu Farul a căzut, am simțit o foarte mare frustrate și o dezamăgire în rândul lor. Venisem după ceva tensiuni în cadrul echipei, după o ședință de grup între noi, antrenorii și jucătorii, o ședință în care am încercat să scoatem la lumină neajunsurile noastre, să punem lucrurile într-o ordine și într-o lumină, bătusem și în Cupa României cu altă atitudine și cu un scor consistent. Lucrurile astea aduseseră o adrenalină și o încărcătură. Eram foarte porniți pe ultimele trei meciuri. Din păcate, faptul că cei de la Farul nu au venit să joace ne-au adus într-o stare de frustrare și s-a pierdut puțin din emulație. Mă bucur că nu s-a pierdut de tot și azi am văzut atitudine și dorință la jucători. Asta este cel mai important lucru. Cred că aici se face diferența, atâta timp cât ești implicat 100 la sută poți avea și performanță”, a mai spus Costel Enache după jocul cu Dunărea Călărași.

”U” Cluj a urcat pe locul 10 și mai are un meci de disputat, restanța cu Ripensia

După acest succes, ”U” Cluj a ajuns să aibă 20 de puncte acumulate în 13 meciuri și să urce pe locul 10 în clasament, devansând la golaveraj chiar Farul Constanța, care încă n-a primit trei puncte la ”masa verde” din jocul nedisputat pe Cluj Arena.

Echipa lui Costel Enache mai are de disputat un meci în 2020, vineri, 11 decembrie, de la ora 16:00, tot pe teren propriu, restanța cu Ripensia, când, dacă va câștiga, poate urca pe locul 6, ultimul care asigură calificarea în play-off.

Apoi, ”U” Cluj intră în vacanță și va reveni la pregătire în primele zile ale lunii ianuarie, doarece va avea meci în optimile Cupei României în perioada 9-11 februarie.

https://www.youtube.com/watch?v=MEQ0MX3MBI8

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciul-u-cluj-dunarea-calarasi-pune-punct-etapei-a-15-a-a-ligii-2-jocul-incepe-la-ora-1645-si-ii-readuce-pe-ardeleni-pe-cluj-arena-dupa-o-pauza-de-53-de-zile-19161818

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-15-ultima-programata-in-2020-liderul-fc-u-craiova-joaca-pe-terenul-lanternei-rosii-pandurii-alte-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-19161189

Marius ANGHEL 09 Dec. 2020, 10:51 Liga 2
Pe aceeași temă