”U” Cluj primește mai puțini bani de la autoritățile locale, din cauza pandemiei. Cu cât se reduce suma promisă inițial

Răzvan STÎNGĂ 28 Jun. 2020, 14:37 Liga 2
”U” Cluj primește mai puțini bani de la autoritățile locale, din cauza pandemiei. Cu cât se reduce suma promisă inițial

Consiliul Local Cluj va decide în cursul săptămânii care urmează sumele pe care le va trimite cluburilor sportive. Din câte se pare, acestea vor fi mai mici comparativ cu cele stabilite inițial, la începutul anului, din cauza pandemiei de COVID-19, care a pus stăpânire pe România și care a adus pierderi financiare în toate domeniile. În categoria entităților care primesc ajutor financiar de la autoritățile locale intră și echipa ”U” Cluj, din Liga 2, care ar urma să încaseze 2.8 milioane de lei (578.000 euro). Suma este mai mică decât cea stabilită la jumătatea lunii martie, când se preconiza că vor ajunge în conturile clubului cu 200.000 de lei mai mult.

Minusuri mai consistente sunt înregistrare la alte sporturi. Sănătatea Cluj va lua 73.000 de lei 

Scăderi mai mari sunt vizibile la celelalte cluburi. De exemplu, echipa de baschet U-BT Cluj va lua 1.38 milioane de lei, în loc de 1.7 milioane de lei, în timp ce CS Universitatea Cluj va primi din partea Consiliului Local 2.415 milioane de lei, deși în primă fază era prevăzută acordarea a 3 milioane de lei. Un alt club de fotbal care primește finanțare este Sănătatea Cluj, echipă care a terminat pe locul 11 Seria 5 din Liga 3. Autoritățile au hotărât să îi acorde 73.000 de lei, în loc de 90.000 lei.

Primarul Emil Boc dădea asigurări că sportul va fi ajutat.

Oamenii aceştia sunt afectaţi şi ei, ca toţi ceilalţi, de pandemie. Sportul trăieşte în bună parte din sponsorizări, care provin din mediul de afaceri, care acum are probleme mari. De unde taie prima dată când are probleme? Din publicitate și sponsorizări. Noi, domeniul public, nu trebuie să renunţăm la susţinerea financiară. Până la finalul lunii iunie vom veni cu un sprijin financiar pentru toate cluburile şi asociaţiile, mai mici şi mai mari, începând cu Universitatea Cluj, unde noi suntem fondatori, adică direct responsabili de existența Universității Cluj.

Asta e foarte clar, pentru Universitatea Cluj, ca, de altfel, pentru toate celelalte asociații, cluburi sportive din oraș. O susținere financiară pe care o voi stabili la începutul săptămânii următoare, după ce voi vedea cifrele, ca să pot încadra niște chestiuni bugetare nu foarte simple. Dar vor avea susținere financiară. Nu va putea fi același buget, pentru că nu are cum, dar cât mai aproape de acea valoare, da”, a declarat Emil Boc, primaul Clujului, la ZIUA LIVE.

Astfel, la ”U” Cluj se va face o strategie clară în ceea ce privește abordarea sezonului 2020/ 2021. În urmă cu câteva zile, între anumiți lideri ai galeriei Peluza Șepcile Roșii și conducătorii Universității Cluj a avut loc o ședință, în care s-au discutat anumite aspecte, cu privire la pregătirea stagiunii care urmează. Suporterii au stat de vorbă cu președintele Radu Constantea, managerul general Daniel Stanciu, antrenorul Adrian Falub și cu secretarul general Bogdan Cantor și au discutat despre schimbările care se vor face la nivelul clubului, dar și despre obiectivul echipei.

În ceea ce privește formarea unui buget, acesta va fi gata în zilele următoare, după ce vor fi finalizate discuțiile cu sponsorii care vor în continuare să aibă vizibilitate prin ”U” Cluj și după ce autoritățile locale vor acorda suma de bani care se preconizează, de aproape 600.000 de euro. S-ar putea face însă o anumită schimbare pe postul de președinte. Radu Constantea a anunțat că este pregătit să cedeze locul, când echipa va avea o stabilitate economică și dacă se va oferi cineva să preia poziția.

Adrian Falub va rămâne la ”U” Cluj și în 2020/ 2021

În urma ”înghețării” acestui sezon de Liga 2 după doar 24 de etape, ”U” Cluj va încheia anul fotbalistic pe locul 14, cu 27 de puncte, la cinci puncte distanță de ultimul loc care în mod normal ar fi dus în Liga 3. Din Liga 2 nu va mai retrograda nimeni în acest sezon, întrucât, după cum au votat cluburile pe 13 mai din variantele propuse de Federația Română de Fotbal, campionatul se suspendă definitiv de la locul 7 în jos, iar pe teren vor mai intra doar primele șase clasate, care vor lupta pentru promovare.

Bilanțul echipei ”U” Cluj în acest sezon a fost de 23 de meciuri, cinci victorii, 12 egaluri și șase înfrângeri, dar Adrian Falub va rămâne antrenorul echipei. În urma unui comunicat emis de Peluza Șepcile Roșii, el va continua și în anul fotbalistic următor:

Adrian Falub a asigurat că va rămâne antrenorul echipei și nu își dorește să părăsească echipa, dar nici nu va accepta să fie înlăturat fără motiv întemeiat. Se caută soluții de către Adrian Falub, dar se dorește liniște și performanță. Acesta a invocat trecutul ca o fiind problemă care l-a afectat și a confirmat întoarcerea lui drept o luptă pentru dreptate și pentru binele echipei”.

 

Foto: FC Universitatea Cluj 

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bursa-transferurilor/ce-au-spus-laurentiu-bus-si-vlad-mutiu-dupa-ce-au-semnat-cu-u-cluj-cei-doi-fosti-dinamovisti-sunt-primele-achizitii-ale-ardelenilor-pentru-noua-editie-a-ligii-2-19137090

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-a-anuntat-primele-transferuri-ale-verii-i-a-adus-pe-vlad-mutiu-si-laurentiu-rus-19137039

https://liga2.prosport.ro/seria-1/emil-boc-despre-posibilitatea-privatizarii-clubului-universitatea-cluj-sa-nu-vina-din-aia-cioflingari-in-ce-situatie-isi-va-da-acordul-primarul-clujului-19136922

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sedinta-de-urgenta-la-ucluj-fanii-si-conducatorii-au-discutat-despre-viitorul-clubului-iar-presedintele-e-dispus-sa-plece-in-anumite-conditii-ce-se-intampla-cu-antrenorul-adrian-f-19136309

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 28 Jun. 2020, 14:37 Liga 2
Pe aceeași temă