”U” Cluj poate rămâne fără un fotbalist important în iarnă. Există posibilitatea să ajungă în Liga 1: ”Țin permanent legătura cu ei, sunt oameni corecți”

Răzvan STÎNGĂ 19 Oct. 2020, 19:16 Liga 2
”U” Cluj poate rămâne fără un fotbalist important în iarnă. Există posibilitatea să ajungă în Liga 1: ”Țin permanent legătura cu ei, sunt oameni corecți”

Universitatea Cluj ar putea rămâne în iarnă sau în vara anului următor fără Gabriel Tamaș (36 de ani). Fundașul central reprezintă o posibilă variantă pentru compartimentul defensiv al lui Dinamo, lucru recunoscut chiar de el. Spaniolii care au cumpărat clubul din ”Ștefan cel Mare” de la Ionuț Negoiță l-au dorit și înaintea startului acestui sezon, dar Tamaș a preferat ”U” Cluj.

Gabriel Tamaș, despre posibila trecere la Dinamo: ”Acum, nu, dar la iarnă… Vara viitoare… Cine știe?” 

Fundașul central a declarat că în continuare păstrează legătura cu anumite persoane din conducerea lui Dinamo și nu e exclus să meargă acolo în pauza de iarnă sau la finalul stagiunii, în vara lui 2021. Astfel, clujenii pot rămâne fără cel mai important jucător adus înaintea acestui campionat de Liga 2.

Acum, nu, dar la iarnă… Vara viitoare… Cine știe? Am avut atunci discuții cu oamenii din Spania, mi-au spus ce vor să facă, apoi au luat clubul și au început treaba la Dinamo. Exact ce-mi spuseseră și mie. Eu țin permanent legătura cu ei, sunt niște oameni cumsecade și corecți, așa cum i-am cunoscut eu. Ce mi-au transmis, aia au realizat. Uitați-vă ce transferuri au făcut! S-a schimbat deja și jocul lui Dinamo”, a declarat Gabriel Tamaș pentru Fanatik.

Gabriel Tamaș: ”Îmi doresc să promovăm din acest sezon!”

Dacă va rămâne și din iarnă la Universitatea Cluj, Gabriel Tamaș vrea neapărat să promoveze în Liga 1 alături de ardeleni. Obiectivul clubului este, după cum au declarat conducătorii, accederea în eșalonul superior, iar fundașul vrea să îl îndeplinească.

Îmi doresc să promovăm din acest sezon! Eu când îmi pun ceva în cap, aia vreau să realizez. Nu există altceva! Când am venit la Astra am zis că o să terminăm în primele trei. Unii râdeau… Și așa a fost! Cu probleme, cu ne-probleme, am terminat pe locul trei! La fel îmi doresc să se întâmple și cu promovarea Universității Cluj”, a mai declarat Gabriel Tamaș.

Gabriel Tamaș a revenit repede după accidentarea de la genunchi 

Gabriel Tamaș a jucat în cinci meciuri de la venirea la Universitatea Cluj, patru în campionat și unul în Cupa României. În acest timp, el a suferit și o operație la genunchi, după ce s-a accidentat chiar în prima etapă, cu Aerostar Bacău. A revenit însă repede și evoluat în confruntarea din cupă, cu Unirea Dej.

În cariera sa, Gabriel Tamaș a mai evoluat pentru FC Brașov, Tractorul Brașov, Dinamo, Galatasaray (Turcia), Spartak Moscova (Rusia), Celta Vigo (Spania), Auxerre (Franța), West Bromwich Albion, Doncaster Rovers (ambele din Anglia), CFR Cluj (a stat o scurtă perioadă, fără să scoate), Watford, Cardiff City (ambele din Anglia), FCSB, Hapoel Haifa (Israel) și Astra. Pentru naționala României de seniori are 66 de meciuri și trei goluri.

”U” Cluj, pe locul 3 în Liga 2 

Universitatea Cluj este pe locul 3 în Liga 2, cu 14 puncte după opt etape. Ardelenii sunt la două puncte de locul 2, Metaloglobus București, 16 puncte în opt meciuri, și la trei puncte de primul loc, U Craiova 1948 SA, 17 puncte în șapte meciuri.

Turul 4 din Cupa României debutează marți, 20 octombrie, dar ”U” Cluj nu va juca. S-a calificat direct în turul 5, pentru că Viitorul Șelimbăr are prea mulți jucători infectați cu COVID-19 și se află în imposibilitate de a evolua.

Foto: Flaviu Buboi/ Mediafax Foto și FC Universitatea Cluj 

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/oficial-u-cluj-e-prima-echipa-calificata-in-16-imile-cupei-romaniei-ardelenii-profita-de-focarul-de-la-adversara-pe-care-trebuia-sa-o-intalneasca-19153206

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/meciurile-turului-4-al-cupei-romaniei-au-fost-stabilite-trei-dueluri-sunt-intre-echipe-din-liga-2-cu-cine-au-fost-puse-sa-joace-rapid-petrolul-fc-u-craiova-sau-u-19152261

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ilie-stan-se-asteapta-la-un-meci-complicat-cu-dacia-unirea-braila-in-cupa-romaniei-antrenorul-buzaului-i-a-laudat-pe-adversari-o-echipa-mai-buna-decat-anul-trecut-nu-va-fi-usor-insa-sunt-19153212

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 19 Oct. 2020, 19:16 Liga 2
Pe aceeași temă