”U” Cluj nu l-a mai dorit, Idan Golan a ajuns în Liga 1! Clubul cu care a semnat atacantul israelian, golgheterul clujenilor în sezonul trecut

Marius ANGHEL 16 Aug. 2021, 13:46 Liga 2
”U” Cluj nu l-a mai dorit, Idan Golan a ajuns în Liga 1! Clubul cu care a semnat atacantul israelian, golgheterul clujenilor în sezonul trecut

FC Voluntari abia s-a menținut în Liga 1 în această vară, după ce a participat din nou la barajul de menținere și l-a câștigat de această dată împotriva celor de la Dunărea Călărași (2-1 în deplasare și 4-0 acasă). Între timp, la clubul ilfovean a fost numit președinte Gabriel Tamaș, care continuă și să joace, iar echipa a efectuat mai multe achiziții din Liga 2. Ultima noutate a formației antrenate de Liviu Ciobotariu este israelianul Idan Golan.

Golan a evoluat în sezonul trecut la ”U” Cluj, unde a fost coechipier în prima parte a campionatului chiar cu Gabi Tamaș, însă la final clubul ardelean nu l-a mai dorit pe atacant, care devenise liber de contract și nu i s-a propus un nou angajament.

Idan Golan a semnat cu FC Voluntari

După cinci meciuri desfășurate deja în noul sezon de Liga 1, FC Voluntari a anunțat oficial aducerea lui Idan Golan.

Atacantul de 25 de ani a evoluat în sezonul trecut, primul din cariera sa în care a jucat în afara Israelului, pentru ”U” Cluj în 20 de meciuri (1325 minute) de Liga 2, în care a înscris 5 goluri. Golan a prins și 3 meciuri în Cupa României, în care a înscris de 2 ori. Astfel, în total, pentru Universitatea a prins 23 de partide oficiale și a marcat de 7 ori.

FC Voluntari anunță că Idan Golan va purta tricoul cu numărul 11, că a semnat un contract valabil pe un sezon, cu opțiunea de prelungire pe încă unul, și că la ”U” Cluj ar fi marcat 8 goluri, ceea ce este eronat.

”Idan Golan a semnat cu FC Voluntari!
Mijlocașul israelian Idan Golan a semnat un contract pe o perioadă de 1 an, cu opțiune de prelungire pe încă un sezon, cu echipa noastră.
În vârstă de 25 de ani, Idan a fost unul din cei mai prolifici jucători în sezonul trecut pentru FC Universitatea Cluj, pentru care a reușit în campionat și Cupa României să înscrie de 8 ori și să ofere 6 pase decisive.
Noul nostru transfer va purta numărul 11 pe echipamentul de joc.
Clubul nostru îi urează ” Bun venit !” și îi dorește multe reușite în tricoul FC Voluntari!”, a transmis clubul unde președinte este Gabi Tamaș, fostul coechipier al lui Idan Golan la ”U” Cluj.

  • FC Voluntari îi are în lot din această vară și pe Daniel Paraschiv (ex Viitorul Pandurii), Florin Bălan (revenit după împrumutul de la Farul) sau Mihai Popa (ex Astra), jucători care vin din Liga 2. Portarul Popa a fost luat săptămâna trecută de la Astra, cu care începuse campionatul și s-a făcut remarcat. Tot de la Astra, ilfovenii l-au luat și pe George Merloi, însă acesta nu a apucat să joace pentru trupa din Giurgiu în eșalonul secund.

Golan și-ar fi dorit să continue cu ”U” Cluj

Înainte de a ajunge la ”U” Cluj, în august 2020, Idan Golan a evoluat pentru Hapoel Nazareth, în liga a doua din Israel. Anterior a mai jucat pentru Hapoel Haifa și Hapoel Ramat Gan.

”Personal, a fost o experiență bună și am avut un sezon foarte bun. M-am simțit foarte bine alături de oamenii din România. În acest moment nu știu dacă voi continua la U Cluj, pot doar să spun că iubesc mult clubul și am simțit o conexiune extraordinară. Am fost mândru să port tricoul U Cluj în ultimul sezon. Privesc înainte spre următoarea provocare și sper să fie în România”, spunea, pentru Liga2.ro, Golan.

CITEȘTE și: Israelianul din Liga 2 vorbește despre ”privilegiul de a trăi în pace”, dintr-o țară unde alarma antiaeriană poate suna oricând: ”Ai 90 de secunde să ajungi la adăpost” | EXCLUSIV

Idan Golan, golgheterul lui ”U” Cluj în Liga 2 în ediția 2020-2021

Idan Golan a evoluat în 20 de meciuri dintr-un total de 25 în acest sezon de Liga 2, 14 ca titular și șase terminate ca integralist, și a marcat 5 goluri, cu: SCM Gloria Buzău (1-2), Pandurii (2-0), FK Csikszereda (1-2), CSM Slatina (2-1) și Pandurii (1-1). Israelianul a fost, cu cele cinci reușite, golgheterul echipei clujene în sezonul de Liga 2 2020/2021, sub el fiind Sergio Ribeiro, Victor Dican, Nicolae Pîrvulescu și Alexandru Pop, toți patru cu câte patru goluri înscrise.

Golan a jucat și în trei meciuri pentru ”U” Cluj în Cupa României și a reușit două goluri, ambele în jocul cu Hușana Huși (8-2).

În cele două competiții, Liga 2 și Cupa României, golgheterul lui ”U” Cluj, în ediția 2020/2021, a fost portughezul Sergio Miguel Hora Ribeiro, cu un total de 8 goluri, 4 în campionat și 4 în cupă.

Foto: Flaviu Buboi, Sebastian Tătaru (Mediafax Foto) și FC Voluntari

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-golgheterul-lui-u-cluj-din-campionat-cu-sanse-mici-sa-ramana-nu-stiu-daca-voi-continua-sper-ca-urmatoarea-provocare-sa-fie-tot-in-in-romania-19186008

https://liga2.prosport.ro/seria-1/israelianul-din-liga-2-vorbeste-despre-privilegiul-de-a-trai-in-pace-dintr-o-tara-unde-alarma-antiaeriana-poate-suna-oricand-ai-90-de-secunde-sa-ajungi-la-adapost-19185274

https://liga2.prosport.ro/seria-1/astra-a-mai-ramas-fara-un-fotbalist-important-portarul-mihai-popa-a-acceptat-oferta-din-liga-1-si-a-fost-prezentat-19195637

Marius ANGHEL 16 Aug. 2021, 13:46 Liga 2
Pe aceeași temă