”U” Cluj negociază prima venire din pauza de iarnă. Intenționează să împrumute un fundaș dreapta din Liga 1

Răzvan STÎNGĂ 07 Jan. 2022, 14:25 Liga 2
”U” Cluj negociază prima venire din pauza de iarnă. Intenționează să împrumute un fundaș dreapta din Liga 1

Universitatea Cluj este interesată de împrumutul lui Roberto Romeo, fundaș dreapta de 31 de ani, care evoluează în Liga 1, la Gaz Metan Mediaș. Postul e unul pe care Erik Lincar își dorește să îl acopere, iar în acest sens ”studenții” se află în dialog cu formația din Mediaș.

”U” Cluj negociază împrumutul lui Roberto Romeo de la Gaz Metan Mediaș 

Cele două părți sunt foarte aproape să bată palma pentru împrumut, potrivit Gaziști, nu pentru un transfer definitiv. Cum italianul nu evoluează prea mult la Gaz Metan Mediaș, pasul ar putea fi unul benefic în cariera lui, la ”U” Cluj având, teoretic, mai multe șanse să joace constant.

Deși a început campionatul ca titular în primele etape, Roberto Romeo a fost apoi utilizat din ce în ce mai puțin la Gaz Metan Mediaș, iar până la pauza de iarnă a prins în Liga 1 doar nouă meciuri (502 minute). Apărătorul de bandă este unul dintre cei mai longevivi străini din România. A ajuns în țara noastră în septembrie 2013, chiar la Gaz Metan Mediaș, iar de atunci nu a mai plecat.

Roberto Romeo a ajuns în România în 2013 

În urmă cu mai bine de opt ani se transfera pentru prima dată din Italia, pentru că doar în țara natală a evoluat până să facă trecerea la Mediaș. S-a format la Reggina, pentru care nu a apucat să prindă minute la profesioniști, iar apoi a bifat prezențe la echipele Cassino Calcio 1924, US Catanzaro și US Poggibonsi, echipe din ligile inferioare din Italia.

Roberto Romeo poate consemna, așadar, prima venire la Universitatea Cluj în această iarnă, care până acum s-a concentrat doar pe rezilierile contractuale cu fotbalișii pe care Erik Lincar a decis să nu se mai bazeze.

Avem anumite obiective în privința transferurilor, pe posturile de fundaș dreapta, fundaș stânga, fundaș central, mijlocaș și chiar atacant.

Va trebui să facem o selecție foarte corectă și să ne gândim ce jucători vor continua și ce jucători nu vor continua. Trebuie să își asume și jucătorii o mică parte din vină pentru ce s-a întâmplat în ultimele etape din acest an, în special pentru jocul cu Astra, pierdut acasă.

Va fi foarte important ca jucătorii care vin să fie obișnuiți cu presiunea”, spunea Erik Lincar, despre fotbaliștii care vor ajunge la ”U” Cluj în această iarnă.

Foto: Universitatea Cluj și Gaz Metan Mediaș 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/destinatie-surpriza-pentru-albert-voinea-dupa-despartirea-de-u-cluj-atacantul-a-semnat-cu-o-echipa-din-liga-1-19215531

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-s-a-decis-si-va-face-cantonamentul-in-turcia-in-total-va-disputa-sase-meciuri-amicale-cinci-adversari-au-fost-stabiliti-19215483

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-blejdea-regreta-despartirea-de-u-cluj-si-recunoaste-nu-a-fost-decizia-mea-dar-trebuie-sa-o-respect-atacantul-a-parasit-echipa-cu-un-gust-amar-19215370

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-opta-plecare-de-la-u-cluj-ardelenii-au-renuntat-prematur-la-portarul-george-micle-care-s-a-intors-in-liga-1-19215358

 

 

Răzvan STÎNGĂ 07 Jan. 2022, 14:25 Liga 2
Pe aceeași temă