”U” Cluj a prezentat lotul cu care va forța promovarea! Erik Lincar are 25 de fotbaliști la dispoziție, dar perioada transferurilor nu s-a terminat: ”E posibil să mai vină cineva”

Andrei PASCU 03 Aug. 2021, 10:42 Liga 2
”U” Cluj a prezentat lotul cu care va forța promovarea! Erik Lincar are 25 de fotbaliști la dispoziție, dar perioada transferurilor nu s-a terminat: ”E posibil să mai vină cineva”

Cu o zi înaintea debutului în Liga 2, în sezonul 2021/2022, luni, Universitatea Cluj a prezentat și ea lotul de jucători cu care va începe noua stagiune. Erik Lincar are sub comandă un număr important de fotbaliști, 25.

Erik Lincar: ”Până la data de 1 septembrie poate apărea orice jucător de care avem nevoie” 

Antrenorul Universității Cluj a adus mulți jucători în această vară, motiv pentru care lotul este mult schimbat comparativ cu campionatul trecut, în care ardelenii nu au reușit nici calificarea în play-off, deși au avut drept obiectiv promovarea în Liga 1. Același țel a fost impus și pentru 2021/2022, de altfel.

Lotul Universității Cluj pentru noul campionat al Ligii a 2-a

Portari: George Micle, Andrei Gorcea, Alexandru Bledea.
Fundași: Florinel Mitrea, Carol Taub, Tudor Vomir, Costinel Gugu, Denis Ispas, Laurențiu Rus, Alexandru Gîț.
Mijlocași: Marius Ciobanu, Vlad Moraru, Iaser Țurcan, Florian Haită, Victor Dican, Daniel Novac, Sergio Ribeiro, Andrei Vînău, Cristian Balgiu, Nicolae Pîrvulescu.
Atacanți: Andrei Blejdea, Albert Voinea, Dragoș Tescan, Valentin Alexandru, Albert Hofman.

Erik Lincar a vorbit despre lotul lui ”U” Cluj:

(N.r. – Despre cei trei portari) ”Eu consider că cei trei portari sunt foarte buni. Totuși, Micle a apărat la nivelul Ligii 1 și la nivelul Ligii a 2-a. Gorcea a avut, e adevărat, un singur sezon dar se antrenează cu echipa mare de trei-patru ani de zile. Asta a fost strategia mea. Această strategie am folosit-o în ultimii 10 ani. Am fost printre antrenorii care au avut copii în poartă și prin această strategie am avut rezultate apreciate.

Acum, cu siguranță suntem o echipă nouă, poate și eu am fost contestat, și jucătorii. Noi, ce trebuie să facem, este să răspundem prin joc și prin rezultate.

Plecări, puțin probabil, dar până la data de 1 septembrie poate apărea orice jucător de care avem nevoie”.

Erik Lincar, analiza meciului cu Poli Timișoara 

Antrenorul ardelenilor a analizat prima partidă a noului sezon și debutul în Liga 2, cu Poli Timișoara. A scos în evidență un plus al formației de pe Bega, anume jucătorii cu experiență de care dispune în acest moment Dorin Toma. Mera, Scutaru, Axente și Ignea sunt fotbaliștii formației de pe Bega de care se teme cel mai mult Erik Lincar.

E o echipă care sezonul trecut a jucat în play-off-ul Ligii a 2-a. O echipă solidă, o echipă care și-a păstrat un nucleu de jucători cu mare experiență, aici i-aș enumera pe Mera, Scutaru, Axente, Ignea. Jucători importanți, pe care cu siguranță se bazează. Am văzut că au promovat și din centrul lor de copii și juniori mulți jucători tineri, interesanți. De aceea consider că, și cu trasferuri, jucători cu mare experiență la nivelul Ligii 2 și Ligii 1, ne așteaptă un joc interesant, un joc pe care jucătorii mei sunt pregătiți să îl ia cu multă determinare.

În prima etapă, favoritele au cam câștigat meciurile. Trebuie să o facem și noi, să debutăm cu dreptul. E un sezon atipic, o strategie implementată anul trecut, de aceea sunt importante punctele în fiecare meci. E clar că nu jucăm la meci egal, pentru că vrem mereu cele trei puncte, vrem să fim în fruntea clasamentului.

(N.r. – Despre fani) Sper să vină cât mai mulți fani, să ne încurajeze, să fie alături de noi. Împreună, toți, cei care ținem cu U Cluj, să facem lucruri importante și să reușim să aducem această echipă în Liga 1” , a declarat Erik Lincar la conferința de presă premergătoare jocului cu Poli Timișoara.

La ultimul antrenament înaintea jocului cu Poli Timișoara, elevii lui Erik Lincar au avut parte de o surpriză. Fanii au fost prezenți la terenul de pregătire și au cântat pe durata ședinței.

 Foto și video: FC Universitatea Cluj

 

 

Andrei PASCU 03 Aug. 2021, 10:42 Liga 2
Pe aceeași temă