VIDEO | Erik Lincar e nedumerit și acum de demiterea sa de la Turris Oltul: ”N-am înțeles strategia. Puteam să-mi asum și această situație din clasament.” Antrenorul spune cu cine a fost mereu în conflict și povestește momentele trăite în meciul în care s-a ratat promovarea în Liga 1

Marius ANGHEL 14 Jan. 2021, 15:16 Liga 2

Erik Lincar (42 de ani) nu înțelege nici acum, după mai bine de două luni, decizia conducerii echipei Turris Oltul Turnu Măgurele de a-l demite din funcția de antrenor. Invitat la ProSport LIVE, fostul jucător al Stelei e de părere că mai bine ar fi fost lăsat să-și facă meseria până după ultimul meci oficial din 2020 și abia apoi să se tragă linie. În acest fel putea să își și asume rezultele din acest sezon ale echipei.

Erik Lincar: ”Am fost dat afară pe Facebook. M-a sunat un prieten și mi-a comunicat”

Lincar a aflat de demiterea sa de la un prieten, care citise pe pagina de Facebook a clubului comunicatul. Ulterior a fost înlocuit cu Eugen Trică, însă echipa a continuat să aibă rezultate alternante, iar după 15 etape se află pe locul 13, la patru puncte în spatele ultimei poziții care duce în play-off.

”Am fost dat afară pe Facebook, am și relatat acest lucru. M-a sunat un prieten și mi-a comunicat. Asta a fost strategia celor de acolo. Și-au dorit, poate, după doi ani și jumătate, o schimbare, pe care, totuși, nu am înțeles-o. Mai erau trei-patru etape de campionat și după ultimul meci se putea trage linie și vedeam lucrurile bune pe care le-am realizat, sau mai puțin bune. Atunci chiar puteam, zic eu, să-mi asum și această situație din clasament. Era clar pentru noi, foarte important, să fim între primele șase echipe, să prindem play-off. Oricum, mai erau de jucat șase etape.

Oricum, după ce am plecat, rezultatele au fost neconvingătoare. Echipa se află la 3-4 puncte de play-off. Nu e chiar așa de joc, atât că au și un joc mai mult disputat”, a spus Erik Lincar la ProSport LIVE.

Lincar recunoaște relația tensionată cu președintele Mădălin Ioniță: ”A fost tot timpul acest conflict. Din cauza lui am plecat și prima oară”

Antrenorul recunoaște faptul că a avut o relație tensionată cu președintele clubului, Mădălin Ioniță. Din cauza lui a plecat și prima dată, când s-a dus la Concordia Chiajna. Ulterior a revenit la Turris Oltul, a participat în play-off-ul de promovare și a ratat în ultima secundă accederea în prima ligă.

”În fine, eu ce nu am înțeles este de ce am fost demis când mai erau trei-patru etape. A fost tot timpul acest conflict cu președintele clubului. Din cauza lui am plecat și prima oară. M-am reîntors. Cu cel care finanța această echipă (n.r. – Valentin Dragnea), în perioada în care eram la Chiajna, am avut anumite discuții și chiar a insistat foarte mult să mă întorc la echipă. Când am plecat și i-am lăsat pe primul loc au fost niște probleme și își dorea foarte mult să încercăm să ne batem la campionat, deși, în acea iarnă, situația era la fel, destul de complicată”, a mai spus Lincar.

Lincar despre ratarea promovării în Liga 1 în ultima secundă a meciului cu Rapid: ”Nu-mi amintesc de o situația similară în ultimii 20-30 de ani”

Erik Lincar a vorbit apoi și despre revenirea sa la Turris Oltul și ratarea promovării în Liga 1 în ultima secundă a jocului cu Rapid, din Giulești, când gazdele au reușit egalarea în minutul 90+6, la un minut după ce expirase timpul suplimentar arătat de arbitru.

”Mie îmi plac provocările, m-am reîntors, am avut rezultate foarte bune la începutul pandemiei, că au fost doar trei etape, în care am reușit să strângem șapte puncte și prin prizma acestor puncte să ne calificăm în play-off, unde a fost situația pe care o știe toată lumea. Zic eu, cu mai multă șansă, poate în anumite momente cu mai multă experiență, cred că eu am fi jucat în acest moment în Liga 1.

Nu-mi aduc eu aminte de o situația similară cu a noastră cu Rapid, în ultimii 20-30 de ani, sincer. Dar, din păcate, așa a fost momentul. Eu chiar nu știam rezultatele de pe celelalte stadioane pentru că mi-am dorit să fiu concentrat doar la meciul meu, pe care îmi doream să-l câștig și ce era să fie după… I-am atenționat de la început pe cei din staff că nu mă interesează evoluția scorurilor și că vreau doar să fiu concentrat la acest meci cu Rapid. Chiar nu știam ce s-a întâmplat. Cei de la Petrolul reușeau să câștige la Mioveni și cei de la Pitești erau la egalitate cu cei de la UTA. Dar, vedeți, în fotbal, prin neșansa noastră, au fost alții bucuroși, fericiți la finalul meciurilor și chiar că a fost, după mult timp, o premieră, ca două echipe să sărbătorească promovarea pe același stadion, cum au fost cei de la UTA și FC Argeș. În următoarea secundă am văzut reacția jucătorilor mei și atunci mi-am dat seama. Era ultimul moment în care puteam să fiul la Liga 1. Mi s-a spus și rezultatele de pe celelalte stadioane, dar ce era să mai faci. Nu mai era nimic de făcut”, a povestit, la ProSport LIVE, Erik Lincar, care a recunoscut că până în acest moment nu a primit vreo ofertă de a prelua vreo echipă din Liga 1.

Cele mai mari performanțe reușite de Turris Oltul s-au petrecut cu Erik Lincar antrenor

Erik Lincar a fost demis de la Turris Oltul Turnu Măgurele după remiza înregistrată pe teren propriu cu FK Csikszereda (scor 0-0), în etapa a 11-a a Ligii 2.

Turris Oltul anunța decizia despărțirii de Lincar pe motivul că ”politica și filosofia AFC Turris Oltul Turnu Măgurele nu mai concordă în totalitate cu ideile și planurile de viitor ale lui Erik Lincar”.

”Conducerea AFC Turris Oltul Turnu Măgurele dorește, pe această cale, să îi mulțumească lui Erik Lincar pentru munca depusă în cadrul clubului nostru, el fiind parte implicată a performanțelor pe care le-am realizat în ultimii ani.
Acesta s-a dovedit a fi un antrenor foarte bun, un profesionist desăvârșit, care a muncit și s-a dedicat culorilor clubului. Considerăm însă că a venit momentul ca drumurile noastre să se despartă, deoarece politica și filosofia AFC Turris Oltul Turnu Măgurele nu mai concordă în totalitate cu ideile și planurile de viitor ale lui Erik Lincar.
AFC Turris Oltul Turnu Măgurele va continua pe drumul început, dincolo de performanțele sportive noi punând accent pe comportament, educație, dezvoltare personală, performanță, responsabilitate socială si cel mai important comunicare”, sună anunțul clubului Turris Oltul.

Nu era prima dată când Turris Oltul și Erik Lincar se despărțeau. În sezonul trecut al Ligii 2, după alte tensiuni interne generate și de dorința antrenorului de a-l da afară pe atacantul Cristian Bud, antrenorul pleca de la formația teleormăneană la finalul etapei a 9-a, în locul său era adus Florin Bratu, care rezista doar patru etape. Ulterior era numit Marius Baciu, care stătea pe bancă opt meciuri. Apoi revenea la echipă Erik Lincar, după 11 etape petrecute pe banca echipei Concordia Chiajna.

Lincar a fost antrenorul care a promovat Turris Oltul în Liga 2 și alături de care a fost aproape de a doua promovare consecutivă, de această dată în Liga 1. Câteva secunde au lipsit ca formația din Turnu Măgurele să ajungă în elită, remiza cu Rapid din play-off-ul ediție trecute, cu gol primit în minutul 90+6, distrugând visul teleormănenilor.

În acel moment, după 11 etape, Turris Oltul se afla pe locul 9 în Liga 2, cu 16 puncte, la doar un punct în spatele ultimelor două poziții care asigură accederea în play-off. Ulterior a fost numit antrenor Eugen Trică, iar după 15 etape echipa se situează pe locul 13, cu 19 puncte, la patru puncte în spatele ultimei poziții care duce în play-off.

Turris Oltul are șanse mari să se retragă în această iarnă din campionatul Ligii 2. Decizia a fost luată, însă FRF încă nu a fost anunțată în mod oficial, astfel că se mai poate reveni.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erik-lincar-demis-de-la-turris-oltul-turnu-magurele-dupa-remiza-cu-fk-csikszereda-a-venit-momentul-ca-drumurile-noastre-sa-se-desparta-teleormanenii-vorbesc-de-politica-si-filosof-19156627

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-motivul-pentru-care-erik-lincar-a-fost-dat-afara-de-la-turris-oltul-ce-a-determinat-conducerea-clubului-din-turnu-magurele-sa-l-demita-19156743

https://liga2.prosport.ro/seria-1/turris-oltul-turnu-magurele-se-retrage-din-campionatul-ligii-2-patronul-valentin-dragnea-si-a-retras-finantarea-19164853

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-reactie-dupa-ce-turris-oltul-a-decis-sa-se-retraga-din-liga-2-silviu-bogdan-saptamana-viitoare-se-trimite-hartie-oficiala-la-frf-19164866

Marius ANGHEL 14 Jan. 2021, 15:16 Liga 2
Pe aceeași temă