Ceahlăul merge, în premieră, în grupele Cupei României, după 2-0 la Pașcani, dar nu fără emoții contra echipei din Liga 4. Marcel Pușcaș: ”Am jucat cu o frumoasă echipă de județ. Pentru noi acum începe greul”

Narcis POHOAȚĂ 29 Aug. 2024, 11:25 Cupa României
Ceahlăul merge, în premieră, în grupele Cupei României, după 2-0 la Pașcani, dar nu fără emoții contra echipei din Liga 4. Marcel Pușcaș: ”Am jucat cu o frumoasă echipă de județ. Pentru noi acum începe greul”

Ceahlăul Piatra Neamț continuă seria victoriilor și pare să fi trecut peste debutul modest de sezon.

Nemțenii au obținut, miercuri, a patra victorie consecutivă, 2-0 (0-0) în deplasare cu formația de Liga a 4-a CSM Pașcani și a obținut calificarea în premieră în faza grupelor Cupei României.

Doi jucători veniți de pe bancă au adus calificarea în repriza a 2-a

Deși multă lume se aștepta, firesc, la un succes lejer, la scor, în fața singurei echipe din Liga a 4-a prezentă în play-off, Ceahlăul a trebuit să se întrebuințeze serios pentru a merge mai departe în grupe.

După o primă repriză albă și modestă de partea nemțenilor, antrenorul italian a mutat în repriza secundă, iar doi dintre jucătorii veniți de pe bancă au făcut diferența.

Geani Crețu a deschis scorul în minutul 69, după o fază de contraatac, din pasa lui Carl Davordzie, iar acesta din urmă a punctat pentru 2-0 cu două minute înainte de finalul timpului regulamentar, după ce a recuperat și a șutat din fața careului.

Pășcănenii lui Răzvan Boroeanu, pentru care prezența în play-off a reprezentat deja o performanță, au oferit o replică frumoasă și chiar și-au creat câteva oportunități de a înscrie, însă în cele din urmă plusul de experiență și de valoare au cântărit balanța în favoarea Ceahlăului.

Au terminat meciul în inferioritate, după ce Robert Amarii a văzut cartonașul roșu pentru o intrare tare din spate, în minutul 90+5, când mai erau doar câteva secunde de joc.

Marcel Pușcaș: ”Am jucat cu o frumoasă echipă de județ. Atât cât i-au ținut puterile ne-au pus probleme. Pentru noi acum începe greul”

La final, președintele Ceahlăului, Marcel Pușcaș, i-a felicitat pe pășcăneni pentru atitudinea din teren și a punctat că în Cupa României meciurile sunt imprevizibile, mobilizarea și entuziasmul putând învinge de cele mai multe ori valoarea.

”Meciurile din Cupă sunt al naibii de grele și imprevizibile și de aia este și frumoasă această competiție. În astfel de partide nu întotdeauna primează valoarea intrinsecă a unei echipe, ci mobilizarea și entuziasmul. Am jucat cu o frumoasă echipă de județ. Atât cât i-au ținut puterile ne-au pus probleme. Bravo lor! Conducerea noastră tehnică este conștientă de erori și jucătorii trebuie să fie, la rându-le, conștienți că mai au de lucru. La toate capitolele. Doar ambiția, munca, autodepășirea și inteligența pot să-i facă mai buni!
Important este că ne-am calificat pentru prima oară în grupele Cupei României”, a declarat Marcel Pușcaș.

Apel mobilizator înaintea duelului din campionat cu Corvinul Hunedoara

Conducătorul nemțenilor s-a referit și la partida din campionat, din deplasare, cu Corvinul, din cadrul etapei a 5-a a Ligii 2. Pușcaș i-a dat ca exemplu pe tinerii jucători ai Corvinului, care prin organizare, atitudine și foame de rezultate au ajuns să câștige Cupa României și să joace în Europa.

”Pentru noi, greul de-acum începe și încă de la primul meci. Acela este duminică la Hunedoara, unde cred că orice este posibil. Acum doi ani Corvinul era în Liga 3. Ca și noi. Ce credeți că au în plus? Valori, bani, suporteri? Eu nu cred. Jucătorii lor au la un loc 50 meciuri în Liga 1 și spun din postura omului care îi cunoaște pe marea majoritate. Au avut însă organizare de joc, mobilizare și foame de rezultate. Atât. Uneori este suficient pentru a începe performanța. Eu unul cred în potențialul alor noștri. Mai trebuie să-și cunoască și ei defectele și să le corijeze”, a completat Pușcaș.

Marco Veronese: ”Când joci cu o echipă de ligă inferioară este dificil”

La rândul său, antrenorul Marco Veronese a punctat faptul că meciurile cu echipele dintr-o ligă inferioară sunt dificile în Cupa României.

”Rezultatul este bun, dar prima repriză nu a fost cea mai bună. Nu am știut ce să facem, am avut doar o zi la dispoziție să pregptim acest joc. Întotdeauna când joci cu o echipă dintr-o ligă inferioară este dificil. Ei dau totul pe teren și trebuie să ai personalitate în teren, să încerci să joci simplu si eficient”, a spus Marco Veronese.

Ceahlăul, în meciul de la Pașcani: Brănescu – Țuțu, Bracelli, Wiktorski, Mih. Șandru – Gbizie, Copoț-Barb (Rz. Neag 90′) – Gyulai (Ilaș 46′), Rodrigo Lima (P. Petre 46′), Batantu (G. Crețu 46′), Rob. Ciobanu (Davordzie 59′). Rezerve neutilizate: Tanas – Asibey, Marie-Sainte, Tud. Telcean.

În lotul pentru acest meci, Ceahlăul a avut încă un jucător nou. Este vorba despre Tudor Telcean, retrogradat în Liga 3 în sezonul trecut cu Unirea Dej, apoi plecat la SCM Zalău, unde a stat doar la antrenament, o lună, achiziționat la scurt timp de UTA și ajuns ulterior la clubul din Piatra Neamț! În cariera sa a mai jucat pentru ”U” Cluj, CFC Argeș, CSC Șelimbăr și Poli Iași.

Foto: Răzvan Boroeanu

Narcis POHOAȚĂ 29 Aug. 2024, 11:25 Cupa României
Pe aceeași temă