Tiberiu Curt, despre situația financiară a clubului Farul: ”Este de departe cea mai bună din ultimii 12 ani.” Managerul evidențiază lucrurile bune care se petrec acum la Constanța

Marius ANGHEL 29 May. 2020, 13:34 Liga 2
Tiberiu Curt, despre situația financiară a clubului Farul: ”Este de departe cea mai bună din ultimii 12 ani.” Managerul evidențiază lucrurile bune care se petrec acum la Constanța

Informația conform căreia clubului Farul i se cere insolvența de către o firmă față de care are datorii, cea care asigura paza, a fost comentată de principalul acționar Ciprian Marica, însă l-a determinat și pe managerul Tiberiu Curt să vină cu câteva precizări.

Curt susține că situația financiară a clubului Farul Constanța este cea mai bună din ultimii 12 ani, incluzând, astfel, în calcul și clubul falimentar deținut ultima dată de Geani Nedelcu, litigiile din perioadă în care formația era condusă de suporteri sunt aproape încheiate, recunoaște că sunt anumite datorii către furnizori, însă că nu se pune problema de insolvență sau faliment, așa cum a amenințat firma de pază.

Tiberiu Curt: ”Nicio clipă nu a fost vorba de insolvență și cu atât mai puțin de faliment. Nu ne vom abate de la strategia pe care ne-am propus-o”

Conducătorul clubului de la malul mării transmite și că Farul beneficiază de condiții noi de pregătire și că, astfel, are premise să progreseze și să înregistreze rezultate și mai bine decât cele obținute de când Marica a preluat frâiele.

”Situația noastră financiară este de departe cea mai bună din ultimii 12 ani. Jucătorii, stafful tehnic și cel administrativ din acest sezon sunt toți cu salariile la zi. Am stins în proporție de 95 la sută litigiile din anii trecuți. Într-adevăr, există mici datorii la furnizori, un lucru normal după această perioadă grea prin care am trecut cu toții, dar sunt în curs de soluționare, nefiind nicio clipă vorba de insolvență și cu atât mai puțin de faliment.

Numărul copiilor înscriși la Academia Farul Constanța este în continuă creștere, apropiindu-se de 500 și ne mândrim că, de la 1 iulie, ei vor beneficia datorită susținerii Primăriei Municipiului Constanța de condiții optime de pregătire pe noul teren sintetic. În plus, echipa de seniori are începând cu acest sezon un nou teren de antrenament, chiar în incinta bazei sportive. Deci, așa cum puteți observa, avem premisele perfecte pentru a începe cu dreptul noul sezon și suntem încrezători că, cu sprijinul administrației locale și al suporterilor noștri, vom reuși o clasare superioară atât în Liga a 2-a, cât și la grupele de copii și juniori. Suntem determinați să ducem la bun sfârșit planul pe 5 ani pe care l-am prezentat public, încă de la preluarea clubului de noua structură administrativă, și, în ciuda dificultăților inerente, nu ne vom abate de la strategia pe care ne-am propus-o”, a spus Tiberiu Curt, potrivit site-ului oficial al clubului Farul.

Ciprian Marica: ”Când am venit la Farul, erau 7.000 de datorii!”

Ciprian Marica a spus că înainte să vină el la echipă, problemele erau și mai mari. Acum, fostul internațional e de părere că se face mult mai mare scandal în privința Farului, deși aceleași probleme le are și Viitorul.

”Sunt discuții juridice, pentru că acolo se invocă niște chestiuni cu care noi nu suntem de acord. Când am venit la Farul, erau 7.000 de datorii! Acum, pentru fiecare chichiță toată lumea sare în sus. Se discută și le vom clarifica.

Dorim să știm în ce bază s-au făcut acele facturi, am făcut solicitări în acest sens. Sunt probleme pe care le are toată lumea și Viitorul și toate celelalte echipe. Nu este o sumă de speriat, dar trebuie să fie o bază în spate pentru ele, nu?”, a declarat Marica, pentru Tomis News.

”Ce să facem dacă am fost teleportați în sezonul următor? Pregătim sezonul 2020-2021!”, spune Ciprian Marica pe pagina sa de Facebook

Firma de pază a amenințat clubul Farul că îi solicită insolvența dacă nu îi achită urgent banii care i se cuvin de pe urma serviciilor prestate. Suma datorată s-ar ridica la 115.000 de lei, iar prima factură neplătită datează din noiembrie 2019.

Farul a încheiat această ediție de campionat a Ligii 2 afectată de pandemia de COVID-19 pe locul 9, cu 33 de puncte acumultate în 23 de meciuri disputate în 24 de etape, dintr-un total are ar fi trebuit să fie de 38. Nimeni nu va retrograda din Liga 2 în urma deciziei FRF de a ”îngheța” această ediție pentru ocupantele locurilor 7-18. Primele șase clasate vor juca un play-off pentru stabilirea promovatelor.

Marius ANGHEL 29 May. 2020, 13:34 Liga 2
Pe aceeași temă