Țepeș, darnic cu FC Brașov! Omul de afaceri care a ținut în viață în ultimele luni clubul

Adi MARICA 24 Jun. 2022, 17:58 Liga 2
Țepeș, darnic cu FC Brașov! Omul de afaceri care a ținut în viață în ultimele luni clubul

Se știe că în acest an 2022, deși bugetul echipei FC Brașov a fost aprobat de către Consiliul Local al Municipiului Brașov, plățile nu s-au făcut.

În aceste condiții, din luna ianuarie, oficialii clubului au căutat soluții și au găsit un sponsor extrem de puternic. Este vorba de Horațiu Țepeș (41 de ani), patronul firmei Bilka, unul dintre cei mai potenți oameni de afaceri din Brașov.

Patronul firmei Bilka a ținut în viață, din punct de vedere financiar, FC Brașov în acest an

Dezvăluirea a fost făcută de actualul președinte al clubului, Marin Mitran, în prima sa conferință de presă la FC Brașov.

”Știu că sponsorul nostru, Horațiu Țepeș, a ajutat și a susținut clubul foarte mult. Chiar și în ultima vreme, cu plata datoriei către Ilie Stan și nu numai”, a spus Mitran.

Și fostul președinte al clubului, Ioan Mărginean, recunoaște sprijinul financiar din partea omului de afaceri brașovean. ”Am fost legat de mâini și de picioare atunci când nu am avut finanțare la FC Brașov. Îi voi mulțumi toată viața acestui om care ne-a ajutat, lui Horațiu Țepeș de la Bilka”, a spus ”Limoniu”.

Conform Ziarul Financiar, producătorul de acoperişuri Bilka din Braşov, deţinut de antreprenorul Horaţiu Ţepeş, a trecut de 1,1 miliarde de lei cifră de afaceri în 2021, după o creștere cu circa 40 la sută faţă de anul anterior, când înregistrase venituri de 795 mil. lei. Se pare că până acum, omul de afaceri brașovean a sprijinit clubul cu peste 400.000 de euro!

  • Chiar dacă a oferit o astfel de sumă importantă clubului, patronul Bilka nu și-a văzut firma pe echipamentul de joc al echipei FC Brașov. În sezonul recent încheiat, FC Brașov a avut un singur sponsor pe tricouri, pe spate, sub numărul de joc: Temad.

Noul președinte Marin Mitran susținea la conferința sa de prezentare că va atrage prin propriile forțe o finanțare privată de cel puțin 500 de mii de euro.

Lotul de jucători al FC Brașov începe să se ”îngrașe”

Altfel, la antrenamentul de joi, susținut de echipe pe stadionul Metrom, au participat 27 de jucători, asta după ce miercuri au participat 20 de jucători la reunire.

La ședința de pregătire condusă de Adrian Szabo au fost prezenți și Ștefan Nicolau, Bogdan Cîrstian și George Linguraru, care au primit acordul celor de la SR Brașov să revină la pregătiri cu FC Brașov, dar și Andronic, Burlacu, Negrean și Laurențiu Popescu.

Dacă portarul Popescu și Burlacu vor continua la FC Brașov, iar Negrean este dorit și el în continuare la echipă, în schimb Andronic va mai bifa câteva antrenamente, iar la finalul lunii va fi liber de contract.

Mijlocașul Vasile Constantin a ajuns joi după amiază la Brașov, iar vineri intră în programul echipei.

Foto: Bogdan Bălaș / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/e-alexa-fc-brasov-si-a-ales-noul-antrenor-dan-alexa-a-castigat-batalia-indirecta-cu-valentin-suciu-19235608

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-a-dat-drumul-pregatirii-cu-20-de-jucatori-dintre-care-multi-juniori-cu-un-nou-presedinte-si-fara-antrenor-printre-numele-noi-din-lot-se-numara-un-fundas-care-a-evoluat-in-liga-1-pentru-ac-19235542

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marin-mitran-s-a-prezentat-singur-la-fc-brasov-primarul-coliban-si-consilierul-badulescu-au-lipsit-de-la-prezentarea-noului-presedinte-al-clubului-de-sub-tampa-marian-ivan-manager-general-19235509

Adi MARICA 24 Jun. 2022, 17:58 Liga 2
Pe aceeași temă