Țălnar face pariu că încă o echipă se va retrage din Liga 2: „Ce să facă? Doar să cheltuie, să facă figurație, turism…”. Antrenorul Brașovului vrea introducerea licențierii

Marius ANGHEL 10 Nov. 2016, 17:01 Liga 2
Țălnar face pariu că încă o echipă se va retrage din Liga 2:

Cornel Țălnar, antrenorul echipei FC Brașov, e convins că încă o echipă va părăsi competiția Ligii 2 până la finalul acestui an. După ce Șoimii Pâncota a fost exclusă din campionat pentru că nu mai îndeplinea condițiile necesare pentru a participa în eșalonul secund (n.r. – rămăsese fără echipa de juniori B), iar rezultatele ei au fost anulate, experimentatul antrenor e convins că și ACS Berceni se va desființa în scurt timp.

Echipa ilfoveană ACS Berceni, mutată în această vară la Buftea, e ultima în clasamentul Ligii 2 și nu are niciun punct acumulat în cele 14 meciuri desfășurate până acum.

„Pâncota nu trebuia să fie înscrisă pentru că a stricat tot campionatul. Adică, unele echipe, săracele, au jucat cu ei și altele nu mai joacă, îi scot, unii au bătut cu 18-17-16 la 0. A fost o echipă care a fost băgată anapoda în acest campionat și l-a stricat. Eu fac pariu că în două etape se retrage și ACS Berceni pentru că și ei au 0 puncte… Ce să facă? Doar să cheltuie. Chiar auzeam o discuție între jucători că nu le-au mai dat salariile de trei luni de zile și nu vor să mai vină. Decât să te înscrii, să faci figurație, turism… mai bine stai naibi acasă și lăsai campionatul cu 18 echipe, 17, 16, câte or fi, dar măcar erau echipe care să joace și să își apere corect șansele, să se bată pentru fiecare punct. Așa mergeau cu mașini mici în deplasări, 7-8 jucători, mai așteptau să vină doi… adică ăsta numai fotbal nu e. Decât să fie așa, mai bine stăm acasă”, a spus, revoltat, Țălnar, la finalul meciului pe care FC Brașov l-a jucat la Mioveni.

Țălnar vrea licențiere și la Liga 2: „O să jucăm cu opt echipe, să jucăm cu șase, cu cinci, nu contează”

Cornel Țălnar a comentat și intenția federației de a introduce din nou criteriul licențierii pentru înscrierea în campionatul Ligii 2. Antrenorul Brașovului vorbește în termeni laudativi despre o astfel de decizie.

„Cred că fac un lucru foarte bun, pentru că nu o să mai vedeți echipe cu antrenori și jucători neplătiți cu lunile, cu oameni care muncesc la gazoane și conducători care să te mintă că îți dă banii peste o lună, două, cinci. Eu, de exemplu, acum doi ani și jumătate, când am salvat Brașovul, am stat opt luni fără să luăm un ac. Vă dați seama, cum puteai să ții jucătorii ăia, ce să le mai spui… E exact ce se întâmplă la ora actuală la Pandurii, pentru că, vă spun sincer, la iarnă o să se desființeze sau o să joace cu juniori și iar o să strice și ei campionatul”, a spus Țălnar, care a și dat un exemplu de cum ar trebui să se aplice această nouă regulă: „Înainte să se înscrie echipa în campionat ar trebui să se facă un buget și, dacă ai bugetul respectiv, te înscrii, dacă nu, stai. O să jucăm cu opt echipe, să jucăm cu șase, cu cinci, nu contează, dar cine poate, să respecte competiția, antrenorii, angajații și atunci se poate juca fotbal. Așa, facem figurație. Eu zic că ar fi foarte bune aceste măsuri. Am lua exemplul ungurilor, care, cu ajutorul prim-ministrului, au implementat legea prin care ajută centrele de copii și juniori. Uitați că, în ultimii cinci-șase ani, ungurii au revenit, cât de cât, la un standard atât la echipele de club, cât și echipa națională. Noi, dacă vom continua în ritmul ăsta, vă spun că o să avem doar opt echipe în prima ligă și patru în liga a doua”.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Sorin PANĂ‚ (Sportul Ilustrat)

Marius ANGHEL 10 Nov. 2016, 17:01 Liga 2
Pe aceeași temă