Suporterul Politehnicii Iași rămas fără o mână și fără un picior, copleșit de emoții pe teren, după ce a dat lovitura de start în meciul cu FC Brașov! ”Îmi venea să dau proteza jos și să joc măcar câteva secunde alături de băieți”

Narcis POHOAȚĂ 01 Mar. 2022, 11:13 Liga 2
Suporterul Politehnicii Iași rămas fără o mână și fără un picior, copleșit de emoții pe teren, după ce a dat lovitura de start în meciul cu FC Brașov! ”Îmi venea să dau proteza jos și să joc măcar câteva secunde alături de băieți”

Debutul meciului dintre Poli Iași și FC Brașov, disputat sâmbătă, în Copou, rămâne unul de suflet pentru un suporter ieșean aflat în suferință. Florin Tănasă, 29 de ani, un fan al Politehnicii rămas fără o mână și fără un picior în urma unui cumplit accident, a fost invitat să dea lovitura de începere a partidei de pe stadionul ”Emil Alexandrescu”, iar gestul l-a emoționat până la lacrimi pe suporter.

”Am fost plin de emoție, abia mi-am putut stăpâni lacrimile. Mai ales când am dat lovitura de începere a meciului. Îmi venea să dau proteza jos și să fug pe teren, să joc alături de băieți măcar câteva secunde. A fost un moment extrem de emoționant pentru mine, să fiu pe teren alături de ei. Vreau să mulțumesc conducerii clubului foarte mult pentru ajutorul acordat, pentru susținere. Și jucătorilor, antrenorilor, tuturor celor implicați la club le mulțumesc, pentru că au dat din puținul lor cât au putut”, a declarat, pentru Liga2.ro, Florin Tănasă.

Francisc Cristea i-a înmânat lui Florin Tănasă un plic cu bani din partea clubului

Înainte de a da lovitura de începere a meciului cu FC Brașov, Florin Tănasă a primit un plic cu bani din partea clubului, de la Francisc Cristea. De asemenea, în timpul partidei, apropiații lui Florin au umblat în tribune cu o urnă mobilă în care spectatorii prezenți la meci au donat diverse sume de bani.

În final, Florin Tănasă a strâns suma de 2.800 lei. Iar de la startul campaniei suma adunată din donații a ajuns la 7.000 de lei.

”Nu este o sumă foarte mare, dar e un început. Am scos la licitație mai multe tricouri primite de la clubul Politehnica Iași, de la fotbaliștii Alexandru Crețu și Laurențiu Brănescu, și până acum, cu tot cu donații, am strâns aproximativ 7.000 de lei. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat, cu cât au putut. Ușor-ușor sper să strâng suma de 3.000 de euro de care am nevoie pentru a-mi cumpăra protezele”, a mai spus Florin Tănasă.

Accidentul teribil care i-a schimbat viața

Florin Tănasă a suferit un accident teribil în urmă cu cinci ani, când a fost lovit de tren și a rămas fără o mână și fără un picior. După șase luni petrecute în spital, Florin, suporter înfocat al echipei de fotbal din Copou, a fost nevoit să se pensioneze pe motiv de invaliditate, însă pensia nu acoperă costurile uriașe ale unor proteze performante.

”Am stat șase luni într-un spital privat din Iași, costurile fiind acoperite în mare parte din donații. Timp de un an și jumătate am mers într-un scaun cu rotile, iar de un an și jumătate am primit prin donație o proteză simplă de picior, care cu timpul s-a deteriorat din cauza căzăturilor nenumărate. Mi-a donat cineva și un genunchi mobil. Dacă vorbim de proteza pentru mână, costurile sunt foarte mari. O proteză funcțională, care mă ajută să pot să prind obiecte, să pot să dau pentru permis de conducere, poate ajunge la 20.000 de euro. Mi-e greu să cred că îmi pot procura vreodată o astfel de proteză. Costurile sunt foarte mari, iar statul îmi dă o dată la 4 ani cam 2.500 de lei pentru mână și 4.600 de lei pentru picior, bani doar să-ți pui o proteză estetică. Foarte puțin”, a povestit Florin pentru Liga2.ro.

Acesta a încercat să se angajeze prin Oficiul Forțelor de Muncă, dar i s-a solicitat să renunțe la pensia de invaliditate. ”Am fost la forțele de muncă, să încerc să caut un loc de muncă, dar au spus că dacă vreau să mă angajez trebuie să renunț la pensia de handicap. Și nu e rentabil. Sper să pot face rost de ceva bani pentru a reuși să-mi cumpăr două proteze noi. Dacă îmi cumpăr o proteză funcțională pot face mai multe, pot urma cursurile unei școli de șoferi. Vin cu rugămintea de a mă ajuta cu achiziționarea acestor proteze care m-ar costa în jur de 3.000 de euro, plus costurile spitalizării”, a mai spus Florin.

Cine vrea să îl ajute pe Florin, o poate face donând sume de bani în contul deschis de către Alina Hilițanu, la Banca Transilvania.

Pentru donații în lei:
NR CONT: RO37BTRLRONCRT0412863001
TITULAR CONT: Hilițanu Alina
BANCA TRANSILVANIA

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Politehnica Iași

Narcis POHOAȚĂ 01 Mar. 2022, 11:13 Liga 2
Pe aceeași temă