Poli Iași și Alexandru Crețu, alături de un tânăr suporter ieșean care și-a pierdut o mână și un picior. ”Dacă îmi cumpăr o proteză funcțională pot face mai multe”

Narcis POHOAȚĂ 27 Jan. 2022, 11:33 Diverse

Un teribil accident i-a schimbat viața unui ieșean în vârstă de 29 de ani. În urmă cu cinci ani, Florin Tănasă Constantin a rămas fără o mână și fără un picior după ce a fost lovit de tren.

După șase luni petrecute în spital, Florin, suporter înfocat al echipei de fotbal Politehnica Iași, a fost nevoit să se pensioneze pe motiv de invaliditate, însă pensia nu acoperă costurile uriașe ale unor proteze performante.

”Am stat șase luni într-un spital privat din Iași, costurile fiind acoperite în mare parte din donații. Timp de un an și jumătate am mers într-un scaun cu rotile, iar de un an și jumătate am primit prin donație o proteză simplă de picior, care cu timpul s-a deteriorat din cauza căzăturilor nenumărate. Mi-a donat cineva și un genunchi mobil. Dacă vorbim de proteza pentru mână, costurile sunt foarte mari. O proteză funcțională, care mă ajută să pot să prind obiecte, să pot să dau pentru permis de conducere, poate ajunge la 20.000 de euro. Mi-e greu să cred că îmi pot procura vreodată o astfel de proteză. Costurile sunt foarte mari, iar statul îmi dă o dată la 4 ani cam 2.500 de lei pentru mână și 4.600 de lei pentru picior, bani doar să-ți pui o proteză estetică. Foarte puțin”, spune Florin Constantin.

Are ajutor pentru a-și cumpăra o proteză funcțională pentru a ”face mai multe”

Acesta a încercat să se angajeze prin Oficiul Forțelor de Muncă, dar i s-a solicitat să renunțe la pensia de invaliditate. ”Am fost la forțele de muncă, să încerc să caut un loc de muncă, dar au spus că dacă vreau să mă angajez trebuie să renunț la pensia de handicap. Și nu e rentabil. Sper să pot face rost de ceva bani pentru a reuși să-mi cumpăr două proteze noi. Dacă îmi cumpăr o proteză funcțională pot face mai multe, pot urma cursurile unei școli de șoferi. Vin cu rugămintea de a mă ajuta cu achiziționarea acestor proteze care m-ar costa în jur de 3.000 de euro, plus costurile spitalizării”, a mai spus Florin.

Tricouri și o minge scoase la licitație de Poli Iași pentru a-l ajuta pe Florin

Clubul Politehnica Iași s-a implicat în campania de susținere a lui Florin prin donarea unui tricou cu semnăturile jucătorilor și a unei mingi cu autografele jucătorilor. De asemenea, fotbalistul ieșean Alexandru Crețu, de la Universitatea Craiova, a promis că va trimite la Iași un tricou cu autografele colegilor săi, pentru a fi scos și acesta la licitație.

Tricourile, mingea și celelalte obiecte strânse ulterior vor fi scoase la licitație pe pagina de Facebook Alina Hilițanu, cea care se ocupă de această campanie umanitară, iar cu banii strânși Florin își va putea cumpăra protezele de care are nevoie. Licitația durează până luni, 31 ianuarie 2022, la ora 17:00.

De asemenea, donațiile se pot face în contul deschis de către Alina Hilițanu, la Banca Transilvania.
Pentru donații în lei:
NR CONT: RO37BTRLRONCRT0412863001
TITULAR CONT: Hilițanu Alina
BANCA TRANSILVANIA

Narcis POHOAȚĂ 27 Jan. 2022, 11:33 Diverse
Pe aceeași temă