Suporterii gălățeni pun la cale renașterea Oțelului! „Proiectul e al tuturor celor cu sânge roșu-alb-albastru, al oamenilor care au plâns la înfrângeri”

  • Grupurile organizate ale fanilor Oțelului au decis înființarea unui club de tip socios, cu o echipă care să-și înceapă activitatea, din sezonul următor, în campionatului județean.


După declararea intrării FC Oțelul SA în procedură de faliment, grupurile reprezentative ale suporterilor s-au întâlnit pentru a discuta calea pe care o vor urma în încercarea de a ține steagul roș-alb-albastru fluturând și din punct de vedere competițional.

În ședința comună a grupurilor reprezentând suporterii din Peluza Nord, Liga Suporterilor Gălățeni, Peluza Sud și Dunărea Bătrână, s-a hotărât că Oțelul Galați trebuie să continue și că vor încerca să pună în practică acest deziderat prin înființarea unei echipe care să-și înceapă drumul spre revenirea în eșaloanele superiore pe principii sănătoase, fără compromisuri, începând de la cel mai de jos nivel, campionatul Ligii a IV-a sau a V-a.

Membrii cotizanți vor lua prin vot deciziile majore, conducerea executivă urmând să fie formată dintr-un grup desemnat tot prin vot.

S-a ajuns la consensul că acestă echipă va fi de fapt continuatoarea FC Oțelul, indiferent dacă se va putea obține ulterior, de la lichidatorul judiciar al societății intrate în faliment, tot ce înseamnă din punct de vedere juridic brandul Oțelul sau dacă acesta va ajunge la alt club, considerându-se că adevărata legitimitate este dată de susținerea suporterilor.

„S-a hotărât demararea unui nou proiect ce are ca scop readucerea echipei Oțelul Galați acolo unde îi este locul, adică între primele echipe din România. Suntem cu toții conștienți că nu va fi ușor, că etapele ce trebuie parcurse pot dura mult timp, însă suntem deciși să nu abandonăm lupta. Cerem ajutorul întregii comunități oțelare, pentru că avem nevoie de fiecare suporter, din Galați, din țară sau din străinătate. Orice om în plus alăturat cauzei noastre e un câștig și o dovadă în plus că e un proiect serios, cu care atât forurile fotbalistice cât și comunitatea locală pot dialoga și colabora. Resursele necesare sunt importante, Oțelul Galați având nevoie atât de bani, cât și de timpul și disponibilitatea fiecăruia dintre noi de a munci pentru atingerea obiectivului. Trebuie să fim cu toții conștienți că acest proiect nu e doar al celor care au fost prezenți la această primă ședință, ci e al tuturor celor cu sânge roșu-alb-albastru, al oamenilor care au plâns la înfrângerile Oțelului și s-au bucurat la marile victorii, e un proiect al nostru, al oțelarilor”, s-a spus într-un comunicat comun al grupărilor prezente la primele discuții.

Pentru sfârșitul acestei săptămâni, probabil sâmbătă, se dorește o nouă întâlnire, de data aceasta deschisă tuturor suporterilor, nu doar celor din grupurile organizate. Până atunci, au început primele consultări cu juriștii pentru înființarea asociației sportive.

Buget minim, 50.000 de lei

Se estimează că pentru primul sezon va fi nevoie de un buget de minim 50.000 de lei, care să fie constituit în primă fază din cotizațiile suporterilor și completat ulterior din parteneriate și sponsorizări. Pe termen mediu, când se va putea ajunge la un buget de minim 180.000 lei, atât cât se preconizează că au acum echipele ce țintesc câștigarea Ligii a IV-a, se va încerca promovarea în eșalonul al treilea.

Asociația Județeană de Fotbal ar putea acorda o excepție noii grupări de a începe direct în Liga a IV-a, printr-un vot favorabil al Adunării Generale.

Cernat și Munteanu preiau juniorii

În paralel, sursele noastre susțin că fostul căpitan din sezonul trecut, Florin Cernat, și fostul manager sportiv Cristian Munteanu doresc să se implice pentru a menține în viață Centrul de Copii și Juniori al FC Oțelul. Au înființat o asociație sportivă, denumită FC Oțelul 1964, la care intenționează să preia structurile centrului, antrenori și jucători, și să le asigure costurile de existență. În acest moment, echipele de juniori A și B sunt ca și retrase din campionat, duminica trecută pierzând prin neprezentare meciurile de pe teren propriu cu LPS, pentru că nu au fost bani pentru baremul de arbitraj.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚
Foto: Sorin PANĂ‚

Pe aceeași temă