„Suntem pregătiți să abordăm la victorie primul meci oficial din acest an”

Marius ANGHEL 28 Feb. 2014, 14:49 Liga 2

După o iarnă cu multe incertitudini privind viitorul echipei, CF Brăila, cu patroni noi, și-a continuat activitatea în cel de-al doilea eșalon fotbalistic al țării și este gata de reluarea campionatului. Echipa fanion a orașului a pierdut doi titulari, pe Bosoi și Ciocâlteu, dar s-a întărit cu cinci jucători, Costel Roșu, Petean, Spătaru, Claudiu Ionescu și Ghiocel.

Cu toate că din cauza zăpezii căzute în cursul lunii ianuarie nu a avut la dispoziție niciun teren pentru pregătiri, Alin Pânzaru a găsit soluții ca echipa sa să dispute câteva partide amicale.

Cu o zi înaintea meciului oficial cu Farul Constanța, antrenorul brăilean consideră că echipa poate să-și realizeze obiectivul, accederea la turneul play off.

– Echipa este mai puternică acum față de cea din prima parte a campionatului?
– Mai puternică nu, doar mai acoperită pe posturi. Au venit jucători diferiți de cei care au plecat, dar apropiați ca valoare, care sperăm să ne ajute la realizarea obiectivului. Dar una se joacă în meciurile amicale, altceva în cele oficiale. Cel mai mult mă bucură faptul că tot lotul este valid, Câmpeanu se pregătește cot la cot cu ceilalți colegi. Avem variante pentru toate posturile.

– Meciurile de verificare au fost edificatoare în vederea alcătuirii primului unsprezece?
– Jocurile amicale disputate au fost doar o completare a pregătirii fizice. Din cauza ninsorii, în Brăila nu am avut un teren unde să ne antrenăm tehnico-tactic sau să jucăm meciuri de verificare, dar ne-am descurcat. Fizic stăm foarte bine, dar toate echipele din zona noastră s-au confruntat cu astfel de probleme. Ca o concluzie, la prima vedere pot spune că avem o echipă competitivă, sper ca toți jucătorii să se comporte conform așteptărilor noastre și ale suporterilor brăileni și atunci când va începe campionatul.

– Accederea la turneul play off nu este un obiectiv cam îndrăzneț?
– Nu. Va fi o luptă aprigă în care vor fi angrenate Gloria Buzău, echipă care deja este în acea zonă, SC Bacău, Unirea Târlungeni, Farul Constanța și CF Brăila. Chiar și Rapid CFR Suceava are teoretic șanse să ajungă în prima jumătate a clasamentului. Pe noi ne despart doar patru puncte de realizarea acestui obiectiv, matematic avem șanse, fotbalistic vorbind trebuie să tratăm fiecare meci ca pe o finală. Accederea la turneul play off este unicul nostru obiectiv și trebuie să-l realizăm.

– Este echipa pregătită să câștige meciul cu Farul și pornească cu dreptul în 2014?
– Da, eu consider că suntem pregătiți să abordăm la victorie primul meci oficial din acest an. Farul arată mai bine decât în prima parte a campionatului, au schimbat de curând antrenorul și probabil că se va crea o emulație la nivelul echipei. Nu va fi un meci ușor pentru noi, dar am încredere în jucători și sunt convins că vom câștiga. Vom lua o gură de oxigen și apoi vom pregăti pas cu pas toate meciurile.

– Așteptați sprijin și din partea iubitorilor de fotbal din oraș?
– Sper ca sâmbătă în tribunele Stadionului Municipal să vină cât mai mulți spectatori și să ne ajute să pornim cu dreptul în sezonul de primăvară.

Sursa: Obiectiv Vocea Brăilei

Marius ANGHEL 28 Feb. 2014, 14:49 Liga 2
Pe aceeași temă