Sunt setați pe victorie!

Marius ANGHEL 15 Mar. 2013, 12:21 Liga 2
Sunt setați pe victorie!

Rapidistii sunt porniti pe fapte mari la partida programata sambata, cu incepere de la orele 11.00, pe stadionul Areni, contra celor de la FC Botosani. Plamada si compania sunt pregatiti sa le administreze a doua infrangere stagionala rivalilor de traditie de peste Siret, dupa acel rezultat de 2-1 din meciul tur.

Bogdan Tudoreanu considera ca rapidistii au toate conditiile sa castige jocul de sambata: o prima de 1.800 de lei de caciula promisa de conducere si suportul publicului sucevean in spate. „Este un derby al orgolilor si vrem sa castigam acest joc cu orice pret. Chiar daca vom intalni o echipa care are ca obiectiv promovarea, venim dupa un meci bun facut la Tulcea, iar acest lucru ne ofera incredere. In plus, conducerea a marit primele, asa ca baietii au toate motivele sa-si dea viata pe teren pentru a castiga cele trei puncte. Acum, speram ca si publicul sa vina in numar cat mai mare la stadion si sa ne sustina din primul pana in ultimul minut”, a spus antrenorul principal al Rapidului.

Seful bancii tehnice a „ceferistilor” a facut si o scurta caracterizare a echipei botosanene, precizand ca principalul pericol la poarta suceveana va veni din partea atacantului Attila Hadnagy. „FC Botosani este o echipa robusta din toate punctele de vedere si probabil una dintre cele mai bune echipe din serie. Chiar daca au o absenta importanta la meciul de sambata, au solutii in lot, pentru ca au adus jucatori buni in pauza competitionala, iar aici ma refer in primul rand la Hadnagy, un atacant cu mare experinta”, a spus Ted.

Antrenorul rapidistilor pariaza in schimb pe dorinta de victorie a unor jucatori precum Homneac, Chiriac sau Chisu, care au fost aruncati ca niste masele stricate de la FC Botosani, iar acum imbraca tricoul Rapidului. „Evident ca jucatorii care au trecut pe la Botosani vor avea o motivatie in plus. Vor sa demonstreze ca au renuntat prea usor la ei”, a spus Tudoreanu.

La randul sau, antrenorul secund Ion Buzoianu spune ca intreg lotul de jucatori este conectat la jocul de sambata, egalul obtinut la Tulcea avand darul de a le oferi un imbold „alb-visiniilor”. „Intreg lotul de jucatori este raliat la importanta acestui meci, care se anunta unul foarte greu avand in vedere rivalitate sportiva dintre cele doua orase. Stim ce ne asteapta, dar suntem increzatori in posibilitatile echipei noastre, mai ales ca jocul de la Tulcea ne-a dat un imbold. Dupa cum simtim noi pulsul, va veni foarte multa lume si speram sa plece multumita de pe stadion”, a declarat nea Jean, care a trimis si o sageata catre adversarul de sambata, cu referire la contestatia depusa de botosaneni dupa meciul tur. „Nimeni nu ne-a dat nicio sansa nici in meciul tur de la Botosani si am castigat acel joc pe teren. Asa e insa poporul roman, carcotas, atent la capra vecinului care este disparuta de mult”, a mai spus Ion Buzoianu. Secundul „ceferistilor” nu se teme insa de retrogradare: „In vocabularul cabinei nu exista notiunea de retrogradare. Nu exista. O sa vedeti ca vom termina mult mai sus in clasament decat se asteapta unii, pentru ca lotul de jucatori nu este unul cu care sa ne taram de la un meci la altul. Acum lotul s-a mai completat si cred ca formeaza un aluat bun”.

Capitanul sucevenilor, Florin Plamada spune ca, tinand cont de locul ingrat din clasament, rapidistii au doar varianta victoriei in meciul cu FC Botosani. „Chiar daca pozitia din clasament nu ne avantajeaza, jocul bun facut la Tulcea ne da sperante pentru viitor. Vom intalni o echipa buna, care se arata interesata de Liga I, dar nu avem decat varianta victoriei. Avand in vedere ca nu vom avea jocuri oficiale in urmatoarele doua etape, sambata, sunt obligati sa castigam sau in cel mai rau caz sa nu pierdem. Speram ca lumea va veni in numar cat mai mare si ne va impinge de la spate. Cred ca publicul sucevean isi doreste sa ne revada si merita o victorie”, a spus Plamada.

Autor al ambelor goluri cu care „ceferistii” se impuneau in meciul tur, cu scorul de 2-1, pe Municipalul din Botosani, atacantul Mircea Negru considera ca Rapidul are mare nevoie de cele trei puncte puse la bataie in meciul de sambata. „Este un meci acasa si, indiferent daca jucam cu FC Botosani sau cu orice alta echipa, sunt foarte importante cele trei puncte. Avem mare nevoie de ele. Speram sa facem un joc bun, iar lumea sa plece bucuroasa de la stadion”, a spus Negru.

Referitor la contestatia depusa de botosaneni, antrenorul sucevean Bogdan Tudoreanu spune ca rapidistii sunt gata sa mearga pana in panzele albe pentru a-si pastra punctele castigate pe teren. „Din punctul nostru de vedere nu este niciun temei ca acele puncte sa ajunga la Botosani. In cazul in care comisia va da un alt verdict decat acela prin care sa ramana rezultatul din teren vom ajunge chiar si la Lausanne. Nu conteaza cat ne-ar costa. Pana atunci insa, speram ca sambata sa-i batem din nou pe cei de la Botosani, sa mai mearga iarasi la nu stiu ce comisie”, a declarat Tudoreanu

In cadrul conferintei de presa de astazi, Bogdan Tudoreanu a avut si o mica reglare de conturi cu unul dintre redactorii GazetaSV.ro, precizand ca nu s-a pus niciodata problema ca oficialii clubului sa excluda din lot cinci jucatori. In schimb, tehnicianul a precizat ca fundasului Radu Sava i s-a modificat sanctiunea disciplinara dictata de conducerea clubului, de la „exclus pe termen nelimitat” la „exclus definitiv”.

Sursa: Gazeta de Suceava

Marius ANGHEL 15 Mar. 2013, 12:21 Liga 2
Pe aceeași temă