Sucevenii, încântați de reducerea taxelor de către FRF. „Pot fi introduse și alte facilități ce ar trebui să vină în sprijinul cluburilor”

Marius ANGHEL 27 Jan. 2017, 12:01 Liga 2
Sucevenii, încântați de reducerea taxelor de către FRF.**

Confruntată cu valul de abandonuri din considerente financiare de la nivelul eșalonului secund, conducerea Federației Române de Fotbal a ajuns la concluzia că se impun o serie de măsuri de relaxare fiscală pentru echipele participante în Liga a 2-a. Astfel, în ultima ședință a Comitetului Executiv al FRF s-a hotărât diminuarea cu 20 la sută a taxelor de transfer, de licențiere și pentru viza anuală.

„În condițiile în care un transfer era taxat până acum cu 900 de lei, iar o viză anulă costa 108 lei pentru fiecare jucător, este clar că vom plăti mai puțin. S-a redus ceva, dar nu e suficient. Cred că putem fi ajutați mai mult, cred pot fi introduse și alte facilități ce ar trebui să vină în sprijinul cluburilor, care sunt greu încercate în această perioadă de criză. În ce mă privește, sunt de părere că și banii care ar trebui să vină din drepturile TV sunt prea puțini”, a declarat, pentru Monitorul de Suceava, directorul sportiv al Forestei, Dănuț Perjă.

Comitetul Executiv al FRF a mai aprobat și încheierea unui contract de achiziție în valoare de 53.000 de euro pentru camere video, cu care va fi dotat fiecare membru afiliat. În acest sens, formațiile gazdă vor avea obligația să filmeze meciurile și să înmâneze o copie a partidei și echipei vizitatoare.

De asemenea, cluburile din Liga a 2-a au cerut sprijin din partea FRF pentru a cere lămuririle necesare Curții de Conturi, așa încât să nu mai apară probleme ulterioare în cazul finanțării echipelor din bani publici. Totodată, s-a cerut și scoaterea necesității de a avea pe banca tehnică un antrenor cu Licență PRO.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
 

Marius ANGHEL 27 Jan. 2017, 12:01 Liga 2
Pe aceeași temă