Suceava va avea o nouă echipă! Rapid și Sporting au căzut de acord în privința fuziunii

Marius ANGHEL 06 Aug. 2013, 13:42 Liga 2
Suceava va avea o nouă echipă!** Rapid și Sporting au căzut de acord în privința fuziunii

De anul viitor, municipiul Suceava va fi reprezentat de o singură echipă de fotbal, care va fi finanțată de Primăria Suceava pentru a evolua în liga a II-a.

Decizia a fost luată la finele săptămânii trecute, într-o ședință la care au fost prezenți reprezentanții celor două echipe de fotbal finanțate în prezent de municipalitate, Rapid CFR și Sporting Suceava.

„Sâmbătă au avut loc discuții cu reprezentanții Rapid Suceava și Sporting, pe ideea unificării celor două echipe. În acest sens, astăzi au și plecat la Federație să notifice această unificare, care va fi realizată de anul viitor. Acum nu se poate face, pentru că ambele echipe sunt prinse cu finanțare pe bugetul local al anului 2013, dar anul calendaristic următor vor veni la primărie să ceară finanțare pentru o singură echipă, rezultată din unirea celor două”, a declarat ieri șeful municipalității sucevene, Ion Lungu.

Ideea unificării celor două echipe a mai fost vehiculată anterior, dorindu-se înființarea unei noi echipe, care să poarte numele Cetatea Suceava, în ideea că astfel se vor găsi mai mulți finanțatori ai activității fotbalistice.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, spune că unificarea echipelor ar fi benefică acestui sport, pentru că banii nu s-ar mai împărți la două cluburi de fotbal, ci la unul singur, care ar putea să-i utilizeze pentru a obține performanță.

„Am insistat să se unească toate forțele fotbalului sucevean, iar primăria, deși este criză, va face toate eforturile să le asigure finanțarea necesară”, a adăugat Ion Lungu.

Anul acesta, până în prezent, municipalitatea suceveană a virat în conturile celor două echipe de fotbal 3,6 miliarde de lei vechi, din care 3,1 miliarde de lei vechi la Rapid CFR și 500 de milioane de lei vechi la Sporting Suceava.

Noua echipă se va numi Cetatea 2013

Oficialii celor două grupări sucevene au început deja să colaboreze în vederea demarării cum trebuie a acestui nou proiect, care va avea ca finalitate înființarea noii echipe a Sucevei, ce se va numi FC Cetatea 2013.

Ca o primă măsură, conducerea grupării Sporting a fost de acord să pună la dispoziția vecinilor de la Rapid orice fotbalist doresc în cadrul eforturilor acestora din urmă de a-și fortifica lotul de jucători în vederea viitorului sezon al Ligii secunde.

Începând de astăzi, se vor prezenta la antrenamentele Rapidului un număr de patru fotbaliști de la Sporting, este vorba de fundașul Răzvan Bîgu și de mijlocașii Cornel Căinari, Vlad Stănescu și Florin Apetri, însă reciprocitățile pe această temă între cele două echipe nu se vor opri cu siguranță aici.

Marin Barbu este în pole position pentru ocuparea postului de antrenor

O altă problemă care trebuie rezolvată numaidecât este cea a antrenorului principal. Pentru a da greutate noului proiect de revigorare a fotbalului sucevean, oamenii de decizie din acest sport se gândesc să continue colaborarea cu Marin Barbu, un tehnician foarte respectat la Suceava și care a lucrat cu bune rezultate la echipele Rapid și Sporting în sezonul precedent. Tatonări există de ceva vreme între cele două părți, șansele ca „Magiun” să revină pe Areni pentru pune umărul la revitalizarea fotbalului sucevean fiind destul de mari. Întrucât ne aflăm în plină criză financiară, iar decizia de a apela la mercenari s-a dovedit de fiecare dată una neinspirată, noua construcție care se pune la cale la Suceava se va baza pentru început în proporție de 99% doar pe fotbaliști localnici.

Sursa: Monitorul de Suceava

Marius ANGHEL 06 Aug. 2013, 13:42 Liga 2
Pe aceeași temă