„Stegarii” au plecat cu stângul spre derby-ul cu Juventus. FC Brașov s-a trezit în această dimineață cu o nouă problemă

Marius ANGHEL 09 Dec. 2016, 15:08 Liga 2

Curat ghinion pentru delegația lui FC Brașov înaintea plecării la București pentru meciul de mâine cu liderul Juventus. După antrenamentul din această dimineață, jucătorii și antrenorii au mers la pensiunea unde sunt cazați fotbaliștii pentru masa de prânz. În urmă cu mai bine de o oră, șoferul autocarului i-a anunțat pe oficialii clubului că sunt probleme cu ambreiajul, astfel că nu se poate face deplasarea la București cu această mașină.

„E culmea culmilor cu acest autocar, pentru că nu este prima oară când avem probleme cu el. Bine că nu s-a stricat pe traseu, așa cum am fost în depasarea de la Vâlcea. Așteptăm de mai bine de o oră să vedem cu ce vom pleca la București”, a spus Țălnar.

Se pare că oficialii lui FC Brașov au găsit destul de repede un autocar de la firma de transport Codreanu cu care delegația brașoveană va pleca la București.

Derbi netelevizat

Meciul Juventus București – FC Brașov este finala Ligii a 2-a. După 20 de etape, Juventus conduce în clasament cu un avans de patru puncte față de a doua clasată, FC Brașov. În meciul tur, disputat în etapa a 2-a a campionatului, brașovenii s-au impus cu 1-0, grație golului marcat de Ștefan Grigorie. De atunci duelul de la distanță dintre cele două echipe a fost câștigat de Juventus, echipă care avea să mai piardă doar un singur meci, la finalul turului, la Mioveni! În schimb, FC Brașov și-a câștigat toate jocurile de pe teren propriu în turul campionatului, însă a pierdut puncte importante în deplasare, la echipe modeste, gen Clinceni sau Brăila. Mai mult, brașovenii nu au profitat de eșecul celor de la Juventus la Mioveni și au făcut primul pas greșit pe teren propriu chiar în prima etapă a returului, 1-1 cu Sepsi, astfel că înaintea duelului de sâmbătă, Juventus are un avans liniștitor de patru puncte.

„Jucătorii sunt bulversați”

Problemele în tabăra „stegarilor” s-au accentuat după meciul cu Sepsi, mai ales după lovitura cu schimbarea administratorului judiciar. „Din păcate, acest meci cu Juventus București ne-a prins într-un moment greu pentru noi. Pe lângă faptul că avem câțiva jucători incerți din cauza accidentărilor, mai avem parte și de aceste neclarități după tot ce s-a întâmplat la nivelul conducerii. Jucătorii sunt bulversați, nu știu ce se întâmplă, păcat că acestă situație neplăcută a apărut tocmai acum înaintea unui meci atât de important. Situația clubului este destul de neclară, dar eu cred că cei care ne conduc au abilitatea să ducă lucrurile mai departe”, a spus antrenorul Brașovului.

S-au antrenat doar la balon!

Din cauza terenurilor impracticabile, Grigorie și compania s-au pregătit în această săptămână doar la balon. „Meciul cu Juventus este unul dintre cele mai importante meciuri ale campionatului, se întâlnesc primele două clasate, cele mai bune echipe din campionat. Eu am spus de acum trei săptămâni că aceste prime două etape nu ar fi trebuit să se joace pentru că terenurile sunt impracticabile. Noi, după meciul cu Sepsi, nu am reușit să facem niciun antrenament pe terenul de iarbă. Nu am vrut să risc alte accidentări, pentru că pe terenurile înghețate bocnă poți să îți rupi picioarele, să-ți paradești gleznele. Nu e normal”, a mai spus Cornel Țălnar.

Pentru meciul de sâmbătă, Țălnar nu va conta pe Sburlea și Răsdan, ambii accidentați, iar Leca, Băjan, Grigorie și Istrati sunt incerți, dar se fac eforturi pentru recuperarea lor. Sburlea a resimțit dureri în timpul jocului cu Sepsi, iar Răsdan a avut probleme la genunchi, astfel că nu va face parte din lotul pentru meciul cu Juventus.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 09 Dec. 2016, 15:08 Liga 2
Pe aceeași temă