Ștefan Grigorie lucrează zilnic la programul rapidiștilor: ”Căutăm metode să ieșim cât mai puternici din carantină”. Secundul giuleștenilor promite că echipa va arăta altfel la reluarea campionatului

Răzvan STÎNGĂ 31 Mar. 2020, 13:56 Liga 2

Ștefan Grigorie (38 de ani), antrenor secund la Rapid, are mult de lucru, deși campionatul Liga 2 e suspendat, iar el se află în autoizolare. Fostul mijlocaș lucrează în fiecare zi la programul echipei, alături de directorul tehnic Dan Alexa (40 de ani), pentru momentul în care meciurile ligii secunde se vor relua. Rapid vrea să promoveze la finalul sezonului, iar totul trebuie să fie pus la punct atunci când jucătorii se vor întoarce la antrenamente.

Ștefan Grigorie susține sistemul play-off / play-out

Sistemul play-off / play-out care ar putea decide ierarhia finală în Liga 2 a născut opinii pro și contra. Ștefan Grigorie spune că ar fi o variantă bună, dacă FRF va decide să o implementeze.

”Discutăm și încercăm să creionăm programul echipei pentru viitor și să găsim soluțiile cele mai bune pentru a ieși cât mai puternici din carantină. În rest, avem de lucru legat de multe teme ce le dezvoltam în cadrul echipei. Mă mai relaxez cu biografii ale marilor sportivi, filme, lucruri normale. Pe de altă parte, urmăresc cu interes tot ce este legat de această pandemie, dar și de criza care o va urma.

În ceea ce privește sezonul actual al Ligii a 2-a, eu sper să se joace. Ori să-l ducem până la final în forma actuală sau ar fi ok și un play-off, variantă care s-a tot vehiculat! Totul ține de fiecare om în parte! Să știm să ieșim în primul rând sănătoși! Indiferent de cât de greu ne va fi din punct de vedere economic, să nu uităm că sunt multe alte lucruri ce ne pot face fericiți și ne vor ajuta să ieșim învingători”, a precizat Ștefan Grigorie pentru pipetafotbalului.ro.

  • Ștefan Grigorie este antrenor secund la Rapid din luna ianuarie, după ce Nicolae Grigore a plecat la naționala României U21. La vremea respectivă, giuleștenii erau pregătiți de Daniel Pancu. Venirea lui Dan Alexa la echipă nu a schimbat lucrurile, iar Grigorie a rămas secund

Dan Alexa declara și el, recent, că se folosește de pauză să pună la punct strategia pentru reluarea campionatului. ”Încerc să studiez mai mult decât am făcut-o până acum, să văd noile tendințe în fotbal. Să-mi creez propria filosofie, am discuții cu foști antrenori, încerc să fi învățat ceva din perioada în care am stat acasă”, spunea Alexa la DigiSport.

Rapid ar începe sistemul play-off / play-out de pe locul 5  

Rapid ocupă locul 6 în Liga 2 după 24 de etape, cu 37 de puncte, cu două mai puțin decât CS Mioveni și Turris Oltul Turnu Măgurele, ocupantele locurilor 2, respectiv 3, cele care duc la promovare, respectiv barajul pentru promovare.

Data reluării campionatului este incertă în acest moment din cauza pandemiei de coronavirus, la FRF încercându-se în această perioadă să se găsească variante optime pentru continuarea competițiilor sportive. Una din ele este stabilirea ierarhiei finale cu sistem play-off/ play-out. Dacă sistemul va fi aplicat, Rapid va începe clasamentul de pe locul 5, la aceeași diferență de două puncte față de pozițiile 2 și 3.

 

Foto: George FILIP/ Mediafax Foto și FC Rapid 1923

Răzvan STÎNGĂ 31 Mar. 2020, 13:56 Liga 2
Pe aceeași temă