Steaua și-a revenit la ultimul meci din an și a prins tupeu, după succesul cu FC Buzău. Vasile Buhăescu recunoaște: ”A fost o presiune mare pusă de noi, pe noi. Nu avem voie să nu fim în play-off.” Atacantul, mesaj pentru suporteri

Răzvan STÎNGĂ 05 Dec. 2021, 14:14 Liga 2
Steaua și-a revenit la ultimul meci din an și a prins tupeu, după succesul cu FC Buzău. Vasile Buhăescu recunoaște: ”A fost o presiune mare pusă de noi, pe noi. Nu avem voie să nu fim în play-off.” Atacantul, mesaj pentru suporteri

Steaua răsuflă ușurată după ce a terminat anul cu victorie, 1-0 cu FC Buzău. Presiunea era una mare pe echipă, se dorea neapărat un succes contra trupei lui Cristian Pustai, care în cele din urmă a și venit. La finalul duelului din Ghencea, autorul golului, Vasile Buhăescu, a recunoscut acest aspect.

Vasile Buhăescu: ”Nu avem voie să nu fim în play-off”

Atacantul de 33 de ani a afirmat că presiunea a fost pusă chiar de el și ce colegii săi, prin prisma rezultatelor nu foarte bune obținute în ultima perioadă în meciurile din Liga 2. Acum, încrederea e una mai mare pentru Steaua, dat fiind faptul că se menține în rândul favoritelor pentru calificarea în play-off, deși echipa nu va avea miză în grupa respectivă.

Vasile Buhăescu a recunoscut și că victoria a fost posibilă datorită aportului și sprijinului suporterilor, reveniți în tribune după o lungă perioadă de pauză, din cauza infectărilor importante numeric de COVID-19 de la nivel național.

”A fost o presiune mare pusă de noi, pe noi, prin prisma rezultatelor anterioare și trebuia neapărat să câștigăm pentru că trebuie să fim în play-off, nu avem voie să nu fim în play-off.

Tot timpul e fantastic să avem fanii lângă noi, mai ales când ne încurajează din primul minut, când ne-am dus în presing. Am prins altă vână. Noi, Steaua, chiar avem suporteri și avem nevoie de ei”, a afirmat Vasile Buhăescu la finalul confruntării din Ghencea.

 

Ștefan Nofitovici: ”A fost unul dintre cele mai consistente jocuri de acasă” 

Victoria a fost dedicată antrenorului secund Fănel Nofitovici care a doua zi după meci, duminică, 5 decembrie, împlinea 41 de ani. Reacția acestuia, după succesul cu FC Buzău:

”Când vorbim de suporteri vorbim de adrenalină, vorbim și de implicarea jucătorilor. În momentul în care te simți cu galeria în spate, nu ai cum să nu dai randament fizic. Apoi, intervine calitatea individuală.

Cred că e cel mai frumos cadou pentru mine. Când câștigă echipa, ești împlinit ca antrenor, și jucătorii la fel. Mă uit la ei acum, sunt foarte relaxați. A fost unul dintre cele mai consistente jocuri de acasă.”

Fănel Nofitovici, în spatele lui Daniel Oprița, dând indicații în meciul Steaua – FC Buzău 1-0.

Steaua, în top 6 la final de 2021 

Steaua e pe locul 6, va termina anul pe această poziție, la egalitate cu FC Buzău, aceasta din urmă pe locul 5, datorită golaverajului superior comparativ cu formația lui Daniel Oprița.

Clasamentul final al primelor șase clasate la finalul acestui an va fi stabilit în urma partidei dintre Petrolul și ”U” Cluj, de marți, 7 decembrie, de la ora 17:00.

Ierarhia primelor șase în acest moment:

  1. Petrolul – 39 de puncte (15 partide)
  2. FC Hermannstadt – 35 de puncte (16 partide)
  3. Universitatea Cluj – 33 de puncte (15 partide)
  4. Concordia Chiajna – 32 de puncte (16 partide)
  5. FC Buzău – 28 de puncte (16 partide)
  6. Steaua – 28 de puncte (16 partide)

 

Declarațiile lui Vasile Buhăescu și Fănel Nofitovici după meciul Steaua – FC Buzău 1-0:

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Eduard Vînătoru (Mediafax Foto)
Video: Steaua TV

Răzvan STÎNGĂ 05 Dec. 2021, 14:14 Liga 2
Pe aceeași temă