Steaua spune că ”fotbalul românesc riscă să-și piardă definitiv credibilitatea”, după decizia FRF împotriva Corvinului! Solicitarea clubului din Ghencea în numele tuturor cluburilor din Liga 2

Marius ANGHEL 22 Aug. 2024, 21:05 Liga 2
Steaua spune că ”fotbalul românesc riscă să-și piardă definitiv credibilitatea”, după decizia FRF împotriva Corvinului! Solicitarea clubului din Ghencea în numele tuturor cluburilor din Liga 2

În avalanșa de după decizia Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal de a respinge cesionarea activității CS Corvinul la ACS FC Corvinul și a locului acesteia în Liga 2, pentru a avea drept de promovare în prima ligă la finalul sezonului deja început de trei etape, Steaua a avut și ea o reacție publică.

Clubul din Ghencea, cu aceeași problemă a interdicției la promovare din cauza faptului că este de drept public și care ar fi putut profita și ea în viitor de ușa deschisă neregulamentar de FRF pentru hunedoreni, a punctat din nou faptul că actuala Lege a Sportului, care blochează accederea în prima ligă a cluburilor publice, este una discriminatorie.

Steaua, revoltată că FRF nu i-a acordat dreptul la promovare Corvinului, cere ca toate echipe din Liga 2 să primească drept de promovare în acest sezon

Steaua se arată acum indignată de modul în care FRF a respins, nu din voința sa, ci din cauza contestațiilor depuse de patru cluburi, cererea Corvinului poate mai mult decât a fost atunci când ea a terminat pe loc direct promovabil în prima ligă, iar forul condus de Răzvan Burleanu nu i-a acordat licența pentru prima ligă.

”Militarii” vor să nu se mai țină cont de regulamente, iar toate echipele participante în acest sezon de Liga 2 să aibă drept de promovare, pentru a nu se mai ajunge în situația ca ”echipele de tradiție să fie înlocuite de niște societăți cu denumiri care mai de care mai hilare.” Când spune hilar, probabil se referă la Campionii FC Argeș.

”Fotbalul românesc riscă să-și piardă definitiv credibilitatea, dacă analizăm cum a fost tratată câștigătoarea ediției 2023-2024 a Cupei României, Corvinul Hunedoara. Este inadmisibil ca cineva să se joace cu trăirile suporterilor, dar mai ales cu soarta unei echipe de tradiție.
Și toate acestea pentru că avem și se insistă cu o lege și un regulament de licențiere discriminatorii. Este incredibil ca o echipă să poată evolua în cupele europene și, în același timp, să nu aibă drept de a participa în Superligă. Este o situație la limita penibilului și nu putem înțelege de ce cluburile nu sunt tratate cu aceiași unitate de măsură.
Cum am spus-o în nenumărate ocazii, meritul sportiv trebuie să primeze! Credem că nu este în avantajul fotbalului românesc ca echipele de tradiție să fie înlocuite de niște societăți cu denumiri care mai de care mai hilare.
Steaua București a fost blocată timp de două sezoane consecutive, în care a ocupat o poziție care îi dădea dreptul de a juca barajul de promovare, respectiv un loc direct promovabil.
Având în vedere cele prezentate mai sus, dar și litigiile existente, considerăm că toate echipele care au luat startul în actuala ediție a Ligii a 2-a au dreptul de a promova, exclusiv pe criteriul meritului sportiv, așa cum se procedează în toate celelalte competiții organizate de federațiile sportive naționale.
Fotbalul românesc are nevoie de Steaua în prima ligă!”, sună comunicatul Stelei.

  • Ceea ce consideră Steaua, ”că toate echipele care au luat startul în actuala ediție a Ligii a 2-a au dreptul de a promova”, a transmis FCU Craiova cu două ore înaintea sa, în informarea clubului oltean despre decizia sa de a contesta avizul juridic al FRF favorabil Corvinului.Statutul FRF aflat în vigoare este cel adoptat în 2001; conform acestui statut, nu există o interdicție pentru ca un club de drept public să joace în prima divizie”, a transmis FCU Craiova.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

Marius ANGHEL 22 Aug. 2024, 21:05 Liga 2
Pe aceeași temă