Daniel Oprița nu dă înapoi după decizia AMFB și anunță că Steaua se va pregăti în continuare: ”Dacă play-off-ul e regulamentar, nu am o problemă cu asta”. Vrea să dispute câteva meciuri amicale înaintea reluării competiției

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 02 Jun. 2020, 14:33 Liga 4
Daniel Oprița nu dă înapoi după decizia AMFB și anunță că Steaua se va pregăti în continuare: ”Dacă play-off-ul e regulamentar, nu am o problemă cu asta”. Vrea să dispute câteva meciuri amicale înaintea reluării competiției

Asociația Municipală de Fotbal București a decis să închidă sezonul în Liga 4 prin disputarea unui play-off între primele patru clasate, dar acest lucru nu-l nemulțumește pe Daniel Oprița, antrenorul echipei Steaua. Principalul a precizat că nu este de acord cu hotărârea, întrucât nu este convins că formațiile pot respecta protocolul impus de autoritățile statului, dar nu dă înapoi. Oprița a spus că îi va pregăti pe jucători pentru acest mini-turneu și pentru barajul de promovare în Liga 3, cu alte două campioane de județ.

Daniel Oprița: ”Vom juca la baraj cu două echipe, nu cu una singură, adică o să fie mai dificil, dar nu ne sperie lucrul acesta”

Steaua a respectat până acum toate normele stabilite de Ministerul Tineretului și Sportului, cu privire la antrenamente, dar Oprița își dorește să joace și câteva meciuri de verificare până la reluarea sezonului de Liga 4. Vrea ca jucătorii lui să fie în formă maximă, iar pauza princinuită de pandemia de COVID-19 să se vadă cât mai puțin în partidele oficiale.

N-aș putea să spun foarte multe. Eu trebuie să antrenez echipa, trebuie să fiu pregătit pentru orice. Nu trebuie să comentez eu ceea ce face. Dacă AMFB-ul își poate asuma că se poate juca și poate fi regulamentar acel play-off, voi juca fără nicio problemă. Nu vreau să creadă cineva că fugim de acele meciuri, dar se mai spune de meritul sportiv… eu cred că am demonstrat că Steaua e cea mai bună din competiție, am învins echipa de pe locul 2 clar, 4-0. Dacă vor să jucăm cu Rapid 2, ar fi trebuit tur-retur. Dacă ne bat cu 5-0, da. Așa mi s-ar părea normal. Până la urmă, respectăm regulamentul.

Vom juca la baraj cu două echipe, nu cu una singură, adică o să fie mai dificil, dar nu ne sperie lucrul acesta. Dacă AMFB-ul își asumă lucrul acesta și e sigură că se pot juca meciurile, trebuie să ne supunem și să jucăm. Eu văd că nici la Liga 1 sau Liga 2 nu se știe foarte clar. Cele 11 etape nu mai contau pentru noi.

Înainte să începem acel play-off trebuie să jucăm și noi amicale, să facem un cantonament, să ne antrenăm. Am făcut câte trei jucători în această săptămână, așa cum ne-a permis regulamentul, dar mai departe nu știu. Vrem și noi antrenamente normale, jocuri amicale. Încă nu s-a stabilit când va fi acel play-off. Ar trebui prelungite contractele și în iulie, și în august. De ce se duce așa departe? De ce nu se încheie tot în iulie barajul acela? Eu am spus la FRF că așa ar fi normal, să fie terminat în iulie”, a declarat Oprița, la Digi Sport.

Steaua a cerut în ultimele zile premergătoare deciziei AMFB să fie declarată campioană în Liga 4 și, mai mult, să fie promovată direct în Liga 3, fără disputarea meciurilor de baraj. Marian Lumînare, președintele Asociației Municipale de Fotbal București, a fost într-un ”război” al declarațiilor de la distanță cu colonelul Florin Talpan și cu comandantul Mădălin Hîncu. Ultimii doi spuneau că au depus mai multe cereri prin care solicită ca Steaua să fie acceptată în liga superioară, în timp ce Marian Lumînare anunța că presiunea pusă de oficialii echipei din Ghencea ar putea duce la excluderea clubului pentru doi ani din competițiile sportive.

Federația Română de Fotbal a dat mână liberă Asociațiilor Județene de Fotbal și Asociației Municipale de Fotbal București să-și desemneze campioanele din Liga 4

AJF-urile și AMFB pot să stabilească totul după propriile reguli. AMFB a decis ca în Liga 4 să se joace un play-off între primele patru clasate, pentru stabilirea echipei care merge la barajul pentru Liga 3. Steaua este lider detașat, cu 18 victorii în 18 meciuri. A acumulat, așadar, 54 de puncte, și este la o distanță de șapte puncte față de ocupanta locului secund, Rapid 2. De pe poziția a treia va merge în play-off Bucharest United, iar ultima echipă care se califică în această competiție va fi aleasă dintre Progresul Bururești și AFC Asalt, prin disputarea unui baraj, pentru că se află la egalitate de puncte.

Clasamentul primelor cinci clasate în Liga 4 București:

  1. Steaua – 54 puncte
  2. Rapid 2 – 47 puncte
  3. Bucharest United – 46 puncte
  4. Progresul București – 40 puncte
  5. AFC Asalt – 40 puncte

 

Foto: Alexandru DOBRE/ Medifax Foto 

 

 

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 02 Jun. 2020, 14:33 Liga 4
Pe aceeași temă