3 puncte cadou pentru Daniel Oprița! Steaua s-a impus la limită pe singurul teren sintetic pe care se joacă în acest sezon în Liga 2. ”Am irosit două situații rarisime și am trăit destul de periculos”

Marius ANGHEL 12 Aug. 2024, 14:12 Liga 2

În anonimatul de la Buzău, după ce gazdele nou-promovate în Liga 2 au refuzat propunerea celor de la Steaua de a transmite partida, echipa lui Daniel Oprița a reușit să obțină prima victorie în noul sezon. ”Militarii” au înscris o singură dată în deplasarea din Crâng, dar nu pe stadionul Gloriei, unde evoluează echipa reprezentativă a municipiului și județului, ci pe o micuță arenă aflată în imediata apropiere, acolo unde își desfășoară jocurile Metalul, autointitulată ”Echipa buzoienilor”.

Adi Popa a decis soarta întâlniriii cu golul marcat în minutul 18, iar Steaua a plecat cu maximum de puncte acasă, după un meci început cu mulți jucători schimbați în formula de start, față de partida de debut cu CFC Argeș (scor 0-0).

Daniel Oprița, aniversatul zilei la Steaua, s-a declarat mulțumit de succes, dar a și punctat că și-ar fi dorit să stea fără emoții pe final, când Metalul a riscat și a forțat egalarea.

Steaua a câștigat la limită primul meci din deplasare în noul sezon, contra Metalului Buzău. ”O partidă grea”

Steaua a ieșit cu bine din prima deplasare a noului sezon de Liga 2, de pe un teren dificil, cu gazon sintetic, cum nicio altă echipă nu mai are în ediția 2024-2025, în afară de nou-promovata Metalul. Cu o formulă de joc mult schimbată față de partida precedentă, trupa lui Daniel Oprița a reușit să înscrie în minutul 18 prin experimentatul Adrian Popa, gol care avea să rămână singurul al meciului, deci să decidă și întâlnirea de la Buzău.

Steliștii au mai avut ocazii, cel puțin două mari, ”rarisime”, după cum a spus Oprița, dar au fost irosite. Antrenorul bucureștenilor a avut cuvinte de laudă și pentru fotbaliștii Metalului, cărora le-a și urat succes pentru partidele viitoare.

”O partidă grea, cum ne așteptam, de altfel. Orice meci în deplasare este greu, mai ales la o nou-promovată, care vine cu entuziasm, cu dorință. I-am urmărit jucătorii, buni, cu o posesie bună a balonului, mai ales la ei acasă, unde e o suprafață cu care nu e ușor să te acomodezi. Am câștigat prin muncă. Puteam să închidem jocul mai repede, când am avut două situații rarisime, dar ăsta e fotbalul, bine că nu s-au răzbunat ocaziile. Am avut situații de doi contra unul, trei contra unul și n-am reușit să închidem jocul. Ce să zic, felicit echipa gazdă pentru jocul pe care l-a prestat, pentru că sunt o echipă… I-am urmărit cu Dumbrăvița, au controlat jocul, dar la fotbal se joacă pe goluri. Le urez baftă la următoarele jocuri.

În joc nu s-a văzut o diferență mare, pentru că nu este așa de mare, chiar dacă, să zicem, dai salarii mai mari sau nu știu ce. Nu este ușor la fotbal. Când joci cu o echipă cu dorință e greu. Nu a fost ușor pentru noi. S-a văzut în unele situații experiența și calitatea, puteam să închidem jocul, dar și noi am trăit destul de periculos contra Metalului Buzău, o echipă bună și merită felicitări. Am suferit pe final, puteam să fim egalați, cum se întâmplă la fiecare meci în care echipa condusă riscă”, a spus Daniel Oprița după jocul desfășurat sâmbătă la Buzău.

  • Circa 1.000 de spectatori au asistat la Metalul Buzău – Steaua 0-1, dintre care aproximativ 450 de suporteri au venit din București, potrivit AS47

Multe schimbări în primul 11, Oprița e mulțumit, dar mai vrea un jucător

Față de meciul de debut în noul sezon, acasă contra CFC Argeș (scor 0-0), unde Steaua a avut ocaziile mai multe și mai mari, Daniel Oprița a schimbat destul de mult în formula de start a partidei cu Metalul Buzău. Inclusiv portarul a fost înlocuit.

Munteanu, Kereki, Nedelea, Raicu, Răsdan, Dane și Adi Popa le-au luat locul lui Frănculescu, Vîrtej, Adi Ilie, Păcuraru, Enceanu, Nacho Heras și Chipirliu. Șapte înlocuiri în primul 11 al Stelei, cei care au rămas în formula de start fiind căpitanul Drăghici, Beța și spaniolii Dani Iglesias și Rober Sierra.

După meci, Oprița a spus că ar mai avea nevoie de un jucător nou, pe care speră să-l primească în perioada imediat următoare.

”Am folosit doar patru titulari din meciul cu FC Argeș. Am avut soluții pe bancă, jucătorii și-au făcut bine treaba, cei care au intrat, așa că sunt mulțumit. De un jucător aș mai avea nevoie, chiar am vorbit cu conducerea și sperăm să găsim soluții să-l aducem”, a comentat antrenorul Stelei.

Steaua, în meciul cu Metalul Buzău: R. Munteanu – St. Drăghici (cpt.), Kereki, Beța (Vîrtej 88′), Nedelea – Dani Iglesias (Ad. Pop 90+1′), Rober Sierra, Raicu (Dav. Matei 62′) – Răsdan, Dane (Nacho Heras 46′), Ad. Popa (Chipirliu 62′). Rezerve neutilizate: Frănculescu – Dav. Păcuraru, Maeschi, Enceanu.

”A fost o victorie muncită, felicitări băieților. Cele trei puncte contează. Sunt mulțumit cu cele patru puncte din cele două etape”
Daniel Oprița, antrenorul Stelei, după 0-0 cu CFC Argeș și 1-0 cu Metalul Buzău

  • 43 de ani a împlinit antrenorul Daniel Oprița în ziua meciului în care Steaua a câștigat meciul cu Metalul Buzău, 10 august 2024. Oprița antrenează Steaua din iulie 2019, pe când echipa activa în Liga 4 București și ratase de două ori promovarea. Cu el ”principal”, echipa clubului Armatei a reușit promovări consecutive până în Liga 2, unde este blocată acum, fiindcă nu poate promova în prima ligă din cauza formei sale de organizare: club de drept public.

Urmează meciul din Cupa României cu Concordia Chiajna și jocul din campionat cu ACSM Reșița

Pentru Steaua urmează acum debutul în Cupa României și un joc dificil acasă în campionat, contra singurei echipe care în această vară a reușit să-și schimbe forma de organizare și, deci, să obțină dreptul de promova în prima ligă în situația în care va reuși acest lucru și din punct de vedere sportiv.

În Cupă, FRF le-a pus să joace în Turul 3 al competiției pe Concordia Chiajna și Steaua, pe terenul ilfovenilor, în condițiile în care aceștia s-au clasat mai slab în ediția trecută a Ligii 2.

În Liga 2, în etapa 3, Steaua va întâlni pe teren propriu ACSM Reșița, acum echipă cu drept de promovare, după ce CSM și-a cesionat activitatea și locul în campionat nou-înființatei ACSM.

”Cupa este un obiectiv al nostru, deși nu am picat tocmai ușor. Șansele sunt egale, jucăm în deplasare și nu va fi un meci ușor. Trebuie să muncim și să câștigăm, pentru că în Cupă ai pierdut și s-a terminat sezonul”, a spus Daniel Oprița vizavi de următorul joc al Stelei, contra Concordiei, formație care în primele două etape ale campionatului a obținut doar un punct, după 2-4 acasă cu CS Afumați și 1-1 la FC Voluntari.

Foto: Metalul Buzău

Marius ANGHEL 12 Aug. 2024, 14:12 Liga 2
Pe aceeași temă