Steaua a renunțat la doi dintre jucătorii aduși în probe și a ratat achiziția unui francez. Daniel Oprița: ”Clubul nu-l mai lasă liber”. Antrenorul a vrut și un fotbalist din SuperLigă, dar mutarea a picat

Răzvan STÎNGĂ 24 Jan. 2023, 15:33 Liga 2
Steaua a renunțat la doi dintre jucătorii aduși în probe și a ratat achiziția unui francez. Daniel Oprița: ”Clubul nu-l mai lasă liber”. Antrenorul a vrut și un fotbalist din SuperLigă, dar mutarea a picat

Daniel Oprița vrea să întărească în continuare lotul Stelei, chiar dacă adversarele din Liga 2, multe dintre ele, sunt de părere că este oricum cel mai puternic din campionat. Antrenorul caută variante să aducă plusuri pe anumite poziții, unde nu a fost mulțumit de câțiva fotbaliști.

Steaua a renunțat la doi dintre jucătorii aduși în probe și a ratat achiziția unui francez

Până acum, Steaua nu a legitimat vreun jucător, ci a adus patru în teste de când a reluat pregătirile, Kayondo Mahadi Mahrez , Alexandru Iordache, amândoi de la CSM Deva, din Liga 3, Cosmin Ciocoteală, de la CSM Alexandria, din Liga 3 și Ovidiu Gabor.

Deocamdată, Oprița a decis situația acestora doi din urmă, care au plecat de sub comanda sa, iar Steaua nu-i va legitima, din motive explicate mai jos.

Liderul campionatului de Liga 2 a încercat aducerea unui francez la finalul săptămânii precedente, dar mutarea a picat. Oprița nu a vrut să dea detalii despre cine a fost vorba, dar va pune accentul și pe tinerii de la academie, pe care îi va testa în perioada următoare. Acest lucru s-a întâmpla și în amicalul cu CS Păulești.

Din amicalul cu CS Păuleşti, doar Cosmin Ciocoteală și Kayondo Mahadi Mahrez au rămas în continuare cu echipa. Sperăm să semneze săptămâna viitoare. Ovidiu Gabor era pe o poziție unde avem destui jucători, iar bugetul nu ne permite să facem prea multe transferuri.

Eram în discuții cu un jucător străin, un francez, cu care ne-am înțeles și trebuia să vină vineri, dar clubul la care evoluează nu îi mai dă liber.

Îmi place de Kayondo Mahrez, îl știam din seria lui. El este jucătorul Devei, va veni împrumut până la vară și atunci vom discuta, dacă suntem mulțumiți de el, și vom plătim pretențiile clubului.

Sunt mai mulți jucători interesanți la academie, cei trei convocați am speranțe că vor ajunge la echipa mare. Vreau să văd dacă mă pot baza pe ei și din sezonul viitor să avem juniori din pepinieră. Mai sunt și alți jucători pe care îi urmărim și îi vom aduce la echipă, momentan, cei trei sunt cel mai aproape de nivelul echipei”, a mai spus Daniel Oprița.

Daniel Oprița recunoaște că Steaua l-a ofertat în trecut pe Cristian Cherchez

Printre fotbaliștii interesanți pe care i-a urmărit Oprița și care puteau ajunge la Steaua s-a numărat și Cristian Cherchez, ultima dată în SuperLiga României la Chindia Târgoviște.

Cherchez, în vârstă de 31 de ani, a fost ofertat și în trecut de Steaua, lucru recunoscut de antrenorul ”militarilor”, iar mutarea nu s-a produs, poate, pentru că apărătorul înclină să prindă o echipă tot din prima divizie.

Cherchez (foto articol), care a petrecut la Chindia Târgoviște mai bine de 10 ani, nu a jucat prea mult în actualul sezon, doar cinci meciuri în prima ligă, strângând numai 37 de minute.

Știu de el că e liber, a mai primit o ofertă de la noi în trecut”, a comentat Daniel Oprița față de situația fundașului, pentru PlaySport, citat de AS47.

Daniel Oprița, mulțumit de perioada pe pregătire până acum

După testul cu CS Păulești, Steaua va avea următorul amical tot în compania unei echipe din Liga 3, Viitorul Dăești, în prima zi din luna februarie. Ulterior, le va mai întâlni pe Metaloglobus, Progresul Spartac, Viitorul Dăești din nou, CSM Slatina și Concordia Chiajna.

Daniel Oprița organizează și un cantonament de iarnă, în România, în perioada 16 – 27 ianuarie, în Ghencea. Până acum, antrenorul a recunoscut că este mulțumit de modul în care au decurs pregătirile.

Jucătorii sunt motivați, se pregătesc foarte bine, aștept să fie motivați și în a doua parte a campionatului ca să rămână și în următorul an. Nu este ușor, este și problema cu suporterii noștri după meciul cu Dinamo, pentru că nu au mai fost lăsați să intre, un stadion gol nu îți dă aceeași stare.

În sezonul trecut, s-a văzut diferența, cu peluza lângă tine, e un minus pentru noi această decizie”, a mai punctat Daniel Oprița.

Foto: Steaua și Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-inceput-cantonamentul-in-ghencea-nu-la-forban-ultimul-plecat-din-lot-si-singurul-jucator-dintre-cei-veniti-in-probe-si-care-inca-este-sub-observatia-lui-oprita-19257969

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-victorie-la-scor-cu-cs-paulesti-19257891

https://liga2.prosport.ro/seria-1/scandal-in-mapn-din-cauza-lui-florin-talpan-ministerul-ii-baga-pumnul-in-gura-juristului-csa-steaua-si-ia-o-decizie-demna-de-vremurile-comuniste-exclusiv-19257695

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabriel-bostina-noul-manager-tehnic-de-la-steaua-19257562

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 24 Jan. 2023, 15:33 Liga 2
Pe aceeași temă