Steaua, fără galerie la următoarele meciuri! Peluza Sud protestează împotriva deciziei CNSU: ”Nu vrem lupte politice, nu vrem să fim un pion în răfuieli și dezbateri.” Cum vor să susțină echipa și ce sfat le dă Răzvan Burleanu

Andreea VISU 01 Oct. 2021, 21:14 Liga 2

Peluza Sud Steaua, galeria echipei Steaua, a anunțat că nu se va mai prezenta la meciurile echipei din Ghencea, sub formă de protest împotriva deciziei Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

Autoritățile au anunțat că la evenimentele sportive vor putea intra doar spectatorii vaccinați împotriva COVID-19 sau cei care au trecut deja prin boală, iar accesul va fi limitat la 50 la sută din capacitatea stadioanelor, ca urmare a creșterii numărului de persoane depistate pozitiv la SARS-CoV-2.

Această decizie i-a înfuriat pe suporteri, pentru că până acum puteau intra și pe bază de test pentru COVID-19.

Galeria Stelei nu se va prezenta la următoarele meciuri ca protest împotriva măsurilor CNSU

În acest context, Peluza Sud Steaua a anunțat că nu se va mai prezenta la meciurile de acasă ale echipei antrenate de către Daniel Oprița, pentru a protesta împotriva deciziei autorităților.

”Peluza SUD Steaua nu se prezintă la meciurile la care accesul se face exclusiv pe bază de vaccinare.

Unitatea este unul din principiile ce au stat la baza acestei peluze, principiu la care nu vom renunța și în numele căruia cerem și celor ce vin alături de noi să îl respecte și să întărească decizia Peluzei, sperând totodată că această situație va dura cât mai puțin.

În ultimul an și jumătate de pandemie, ne-am adaptat în ciuda condițiilor austere și am făcut tot ce am putut să ne susținem culorile. Câtă vreme intrarea la meci a presupus testarea și intrarea celor negativi, ne-am putut continua idealurile.

Acum, însă, ne vedem nevoiți să strângem rândurile. Amintim că, la nivel european, certificatul verde se poate emite și prin testare sau prin trecere prin boală – astfel se poate călători și este permis accesul la majoritatea evenimentelor de pe continentul nostru. Totuși, în cazul meciurilor de fotbal din România, acest lucru a fost redus la accesul exclusiv pe bază de vaccinare, ceea ce ne pune în dificultate la nivel de entitate. Nu vrem lupte politice, nu vrem să fim un pion în răfuieli și dezbateri. Cei care vor dori să susțină STEAUA, în această situație, o pot face cumpărând bilete în celelalte sectoare ale stadionului și asistând la meciuri de acolo.

Milităm pentru testare masivă, pentru respectarea regulilor și vrem să fim lăsați să ne desfășurăm, pentru că FĂRĂ NOI, FOTBALUL NU ARE CULOARE”, se arată pe pagina de Facebook a Peluzei Sud.

Răzvan Burleanu, sfat pentru suporterii care vor să protesteze împotriva deciziei CNSU: ”Să se gândească la toți ceilalți!”

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a susținut o conferință de presă în care a vorbit, printre altele, despre protestele anunțate de către suporterii din România după restricțiile CNSU.

Răzvan Burleanu le-a recomandat suporterilor să se vaccineze pentru binele celor din jur.

”Le recomand, la fel cum cred că o fac toți cei care am trecut prin această procedură de vaccinare, să o facă și ei. Și nu neapărat gândindu-se la binele lor, ci mult mai mult să se gândească la toți ceilalți din jurul lor, mai ales la persoanele vulnerabile, care nu au posibilitatea de a se vaccina”, a spus Răzvan Burleanu.

Steaua joacă pe teren propriu în următoarele două etape

Steaua joacă sâmbătă, de la ora 11:30, pe teren propriu, cu Dunărea Călărași, în etapa a 9-a a Ligii 2. Și în etapa a 10-a, stabilită în jurul datei de 16 octombrie, trupa din Ghencea joacă tot acasă, cu Astra.

În runda a 11-a, în jurul datei de 23 octombrie, Steaua are derby la Ploiești cu Petrolul, iar în etapa a 12-a, la 30 octombrie, va evolua acasă cu Concordia Chiajna.

Înaintea desfășurării etapei a 9-a, Steaua ocupă locul 5 în clasamentul Ligii 2, cu 17 puncte.

Andreea VISU 01 Oct. 2021, 21:14 Liga 2
Pe aceeași temă